Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
VIDEO - Trei călăuze şi cinci cetăţeni sirieni depistaţi ca urmare a cooperării dintre poliţiştii de frontieră vasluieni şi omologii din Republica Moldova
Realitatea DorohoianăData 27.10.2021 - 13:47:41
Infractional
În urma cooperării dintre poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au fost arestate trei persoane implicate trafic de migranţi. Cei trei au încercat să ajute cinci cetăţeni sirieni, identificaţi de poliţiştii de frontieră români pe direcţia localităţii de frontieră Bumbăta, după ce trecuseră ilegal graniţa din ţara vecină, cu intenţia să ajungă în Germania.
DISTRIBUIE           

În data de 26 octombrie a.c., în urma schimbului de date şi informaţii efectuat de către poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi cu poliţişti de frontieră din R. Moldova, s-a probat activitatea infracţională a două persoane, un cetăţean irakian şi o tânără din Republica Moldova, implicate în traficul de migranţi. Cele două persoane au fost identificate pe teritoriul Republicii Moldova, iar faţă de acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 72 de ore.

Anterior, pe teritoriul României, ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţişti de frontieră vasluieni, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru o altă călăuză a unor cetăţeni sirieni.

În fapt, la sfârşitul săptămânii trecute, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni - I.T.P.F. Iaşi au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Bumbăta, județul Vaslui, au identificat şi reţinut într-un autoturism, condus de un cetăţean din Republica Moldova, cinci cetăţeni sirieni.

Pe timpul cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci cetăţeni sirieni au trecut râul Prut folosind anvelope auto, cu scopul de a ajunge în Germania. După ce au încercat să intre ilegal în România, persoanele au fost preluate cu un autoturism de către cetăţeanul din Republica Moldova, care intrase legal în ţara noastră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii străini au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Accident rutier la Flămânzi. Șoferul, băut și fără permis, a fugit de la locul faptei
Dorohoian reținut de către polițiști. A fost prins conducând cu o alcoolemie record și fără a avea permis
Unde dai și unde crapă? Jandarmii căutau braconieri și au dat peste consumatori de droguri
Țigări de contrabandă ridicate de către jandarmi din Piața Centrală din Botoșani
Adolescentă de 16 ani ajunsă la spital urma unui accident rutier
Femeie cercetată pentru înșelăciune. A fost prinsă de către polițiștii din Mihăileni
Accident rutier în Botoșani. Șoferul a părăsit locul faptei
Bărbat cercetat pentru 2 infracțiuni rutiere
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Posibil Ninsoare Slabă
0.99 °C
Minim: -1.42 °C
Maxim: 1.6 °C
Cele mai citite
Accident rutier la ieșirea din Dorohoi, la Dealu Mare - FOTO
1578
DOROHOI – Ziua Națională a României sărbătorită în condiții de pandemie. Fără fasole cu cârnați și vin fiert
1338
DOROHOI - Conductă de gaz ruptă, locatarii din zonă în pericol. Pompierii au intervenit
664
Adolescentă de 16 ani ajunsă la spital urma unui accident rutier
600
Dorohoian reținut de către polițiști. A fost prins conducând cu o alcoolemie record și fără a avea permis
503
Femeie rănită într-un accident rutier
429
Incendiu de vegetație uscată, de amploare, la Mateieni. Pompierii dorohoieni au intervenit. Trenul Iași – Dorohoi blocat pe șine
294
Campania „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”, ediția a V-a, în școlile din Dorohoi. Acţiune desfăşurată de către Protopopiatul Dorohoi
273
Unde dai și unde crapă? Jandarmii căutau braconieri și au dat peste consumatori de droguri
235
ALERTĂ - COD GALBEN de ninsori și vânt puternic în județ
215
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician!
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări!
DOROHOI – Loc de joacă și recreere în cartierul Drochia, derulat printr-un program destinat integrării romilor
Primăria Dorohoi: ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
Anunț de ANGAJARE la Jandarmeria Botoșani!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord