Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Reacția Frăției Ortodoxe la demiterea lui Octavian Bjoza, de către premierul Cîțu, din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist
Realitatea DorohoianăData 17.03.2021 - 11:41:52
National
Octavian Bjoza
Bune să vă fie inimile! Fără îndoială că demiterea domnului Octav Bjoza este dovada ultimă a faptului că sîntem conduși de urmașii celor prin care s-a instaurat comunismul în România.
DISTRIBUIE           

Lăsînd în subsidiar nefasta potrivire prin care domnul Cîțu a ajuns premier al României, precum și îndoielnica moralitate a acestuia – încă n-am auzit de vreo dezmințire a faptului că a fost implicat într-un atac asupra leului –, vom încerca să ajungem la adevăratele cauze ale acestei mîrșăvii.

Domnul Octav Bjoza, condamnat la 15 ani de muncă silnică și 10 ani degradare civică în timpul comunismului, trecînd prin închisorile Codlea, Gherla, Galaţi, Brăila, Văcăreşti şi Jilava, prin lagărele de muncă din Balta Brăilei de la Strâmba, Stoieneşti şi Salcia, precum şi cele din Delta Dunării ca Bacul „4” şi Periprava – Secţia Grindu, a fost demis din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Prin curajul și sacrificiul său, domnul Bjoza reprezintă modelul adevărat de erou al neamului românesc, un român care și-a jertfit tot ce a avut mai de preț pentru a apăra valorile fără de care astăzi am fi falimentari spiritual. Un om cît o istorie întreagă, un reper de moralitate și verticalitate.

Eliberarea din funcție vine în urma comunicatului prin care AFDPR (prin președintele acesteia, domnul Bjoza) semnala prezența unor articole strîmbe și injuste în Legea nr. 232/2020. Articole anti-democratice și vădit părtinitoare care privează de unele reparații morale pe chiar copiii celor care au pătimit în închisorile comuniste. Copii care au suferit, ei înșiși, de pe urma persecuției la care au fost supuși părinții lor.

Motivația oficială a acestui act abuziv este legată de paragraful prin care dimensiunile Holocaustului în România au fost puse în discuție. Înțelegem, așadar, care sînt resorturile care au determinat această decizie și vedem clar că domnul Cîțu nu este decît un simplu executant al unor ordine. Deși în comunicatul AFDPR, domnul Octav Bjoza invită la o dezbatere în căutarea adevărului istoric, această invitație este răstălmăcită în cheia negaționismului Holocaustului. Este evidentă, dacă nu era deja, preocuparea autorităților statului pentru toate celelalte etnii, mai puțin pentru cea română. Înțelegem că suferința celorlalte etnii este, cumva, superioară suferințelor pe care poporul român le-a îndurat și continuă să le îndure. Noi n-avem voie să ne plîngem morții, să ne sprijinim supraviețuitorii, să ne prețuim eroii, să le păstrăm vie memoria.

Mai mult, prin articolele 13 și 14 ale Legii 232/2020, statul român aplică o pedeapsă pe care nici măcar evreii – în tabăra cărora domnul Cîțu s-a poziționat din oficiu – nu o concep și nu o aplică, Ezechiel 18.20: „Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său!”

Iată, deci, ironia supremă a istoriei recente: un fiu de crîncen torționar este deputat, în timp ce o parte dintre urmașii celor care au pătimit în închisorile comuniste sînt lipsiți de o minimă reparație. Iar un erou al neamului este dat afară dintr-o funcție pe care nimeni n-ar fi mai îndreptățit decît el să o dețină. De ce nu căutați, tovarășilor, vreun torționar care să mai fie în viață și care să poată fi pus în locul domnului Bjoza, pentru ca astfel șarada anticomunistă din România să fie completă?

Le transmitem celor cățărați vremelnic în funcții de decizie, că vălul roșu-bolșevic pe care încearcă să-l așeze peste istoria și memoria poporului român va fi sfîșiat de adevărul neuitării noastre!

Nu-i veți putea pune pumnul neo-comunist în gură eroului Octav Bjoza și știți de ce? Pentru că el este însuși poporul român, prin tot ce are el mai bun, mai demn și mai înalt! Iar noi, românii de bună credință, sîntem toți Octav Bjoza!

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Fals procurat cu 250 de lei, descoperit la controlul de frontieră
Urmărită de autoritățile austriece pentru furturi, depistată la graniță
447 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European
Senatorii au respins proiectul de lege prin care certificatul verde devine obligatoriu pentru angajații din România
Depresia pune stăpânire pe oameni. Cum să nu înnebunim? - Explicațiile psihologului
Noi excepții privind accesul cu certificatul verde adoptate de Guvern
Noile restricții intră în vigoare în această noapte la ora 24.00. Mască obligatorie, nunți și botezuri interzise, circulație interzisă după ora 22.00, cu excepția vaccinaților. Vezi noile restricții
Braconier prins de polițiștii de frontieră
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
5.74 °C
Minim: 2.88 °C
Maxim: 17.3 °C
Cele mai citite
DOROHOI - Încă un pas spre dezvoltarea durabilă: a fost semnat contractul de execuție pentru eficientizarea energetică a Spitalului Municipal din Dorohoi
1650
DSP Botoșani - Precizări legate de Certificatul Verde
1438
DOROHOI – Comunicat SVSU: Rata de incidență a infectărilor a depășit șase la mie
888
Senatorii au respins proiectul de lege prin care certificatul verde devine obligatoriu pentru angajații din România
682
Căutat de autoritățile din Germania pentru furt, depistat la controlul de frontieră
582
ALERTĂ! Minore din Dorohoi date dispărute
574
Noile restricții intră în vigoare în această noapte la ora 24.00. Mască obligatorie, nunți și botezuri interzise, circulație interzisă după ora 22.00, cu excepția vaccinaților. Vezi noile restricții
528
ANUNȚ – Primăria Dorohoi vinde prin licitație publică un AUTOVEHICUL SPECIAL N3 - AUTOCOMPACTOARE TRANSPORT DEȘEURI
484
DOROHOI – ANUNŢ privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie
265
Tragediile provocate de jarul căzut din sobă pot fi prevenite!
260
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi – Anunţ dezbatere publică
ANUNȚ – Primăria Dorohoi vinde prin licitație publică un AUTOVEHICUL SPECIAL N3 - AUTOCOMPACTOARE TRANSPORT DEȘEURI
ANUNȚ - Primăria Dorohoi vinde prin licitație publică un AUTOVEHICUL SPECIAL N 2- AUTOGUNOIERĂ AVIA D 120
DOROHOI - DEZBATERE PUBLICĂ: HOTĂRÂRE privind aprobarea taxelor şi tarifelor ce se vor încasa de către Direcţia Administrația Pieţelor şi Oborului din municipiul Dorohoi începând cu data de 1 ianuarie 2022
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord