Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
PSD Botoşani: Guvernul Cîțu și parlamentarii Dreptei lasă jumătate din populația județului Botoșani fără apă potabilă în următorii ani!
Realitatea DorohoianăData 26.02.2021 - 17:36:44
Politic
Deputatul botoșănean PSD, Alexandra Huțu, în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a votat ieri amendamentul semnat de toți parlamentarii social-democrați botoșăneni pentru continuarea investiției aprobate în 2018 privind construcția barajului de la Vârfu Câmpului.
DISTRIBUIE           

 

Ministrul Mediului Tanczos Barna alături de parlamentarul PNL Botoșani Cristian Achiței și de ceilalți deputați și senatori ai Dreptei au respins amendamentul pentru continuarea alocării de fonduri și astfel au blocat proiectul.

 

În perioada 2017-2019, când PSD era la Guvernare au fost aprobate primele investiții în județul Botoșani pentru alimentarea cu apă și apărarea împotriva inundațiilor pentru mai multe zone. Din păcate, în bugetul de anul trecut și de anul acesta au fost cuprinse sume derizorii, care nu ajung pentru finalizarea obiectivelor de interes strategic pentru județul Botoșani. Importanța proiectului de la Vârfu Câmpului este vitală pentru județul nostru deoarece acumularea din aval, de la Bucecea, este aproape colmatată și nu va mai putea alimenta cu apă partea de est a județului peste câțiva ani. Construcția barajului de la Vârfu Câmpului și a formării acumulării de apă trebuie să devină sursa de apă potabilă a municipiilor Botoșani și Dorohoi, dar și a altor localități din zonă, fiind una dintre cele mai mari investiții publice care trebuie realizate cât mai rapid”, a declarat Alexandra Huțu.

 

Ministrul Coaliției Austerității a programat finanțarea acestui obiectiv într-un mod total haotic și aiuristic, fără nici un fundament logic, în condițiile în care au modificat și termenul pentru punerea în funcțiune (din luna noiembrie 2023, în luna decembrie 2024). „Profesioniștii” care se află la guvernare au alocat pentru anul 2021 fonduri în bătaie de joc, în schimb au preferat să ducă cei mai mulți bani după anul 2024. Singura explicație pentru modul în care guvernanții au programat finanțarea multianuală este aceea că nu le pasă de această investiție, fapt întărit și de faptul că prin suma infimă prinsă pentru anul acesta, proiectul este blocat.

 

Domnul fost deputat, actual senator Cristian Achiței, plătește publicitate în mass-media pentru a se lăuda că iubește județul Botoșani. Mă întreb, retoric, iubirea sa față de Botoșani nu trebuia să se reflecte și în banii alocați pentru investițiile din județ? Stimați botoșăneni, de atâta iubire pentru Botoșani, dânsul a votat împotriva alocării fondurilor necesare pentru realizarea acumulării de la Vârfu Câmpului, a doua cea mai mare investiție într-un baraj hidrotehnic după cea de la Stânca, realizată înainte de 1990. Cum poți să lași fără apă potabilă în următorii ani jumătate din populația județului, doar ca să le faci pe plac șefilor de la București, Orban și Cîțu, care ți-au semnat candidatura pe lista de Parlament? Stimați parlamentari ai Puterii, nu vă jucați cu soarta a sute de mii de oameni, care vor rămâne fără această resursă vitală în câțiva ani”, a subliniat Alexandra Huțu.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Deputat Costel Șoptică, PNL: „ Este una dintre cele mai bune măsuri pe care le-am luat”, referindu-se la adoptarea Legii consumatorului vulnerabil
Lucian Trufin: „Școala și drepturile elevilor botoșăneni tăiate de pe lista de priorități a PNL”
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
ALDE Botoșani - Mistreții distrug munca agricultorilor botoșăneni și nimeni nu ia măsuri pentru a stopa acest lucru!
Comunicat USR PLUS Botoșani: Florin Cîțu a înșelat votanții PNL și USR PLUS
Roxana Țurcanu: „Din păcate, s-a ajuns la o politizare excesivă a unităților de învățământ din județul Botoșani!”
Dan Șlincu: „Nivelul de trai al botoșănenilor se prăbușește de la o zi la alta pentru că România nu mai este guvernată, ci doar fărâmițată între grupările din PNL și USR”
PPU (social-liberal) fuzionează cu Partidul Re:Start România. Grațiela Gavrilescu: Porțile noastre sunt deschise pentru toți cei care iubesc România!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
20 °C
Minim: 15.78 °C
Maxim: 26.01 °C
Cele mai citite
Polițiștii au stabilit cum s-a petrecut accidentul rutier de la Dumbrăvița
1203
Accident rutier grav la Dumbrăvița, lângă Dorohoi!
1087
Dorohoienii de pe trei străzi rămân mâine fără apă la robinete
712
DOROHOI - Mesajul primarului Dorin Alexandrescu la începerea noului an școlar
559
Focuri de arma la Baranca şi trei contrabandişti reţinuţi - FOTO&VIDEO
511
Botoșăneancă prinsă băută la volan, în Dorohoi. Avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
379
Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări, trase de polițiștii de frontieră dorohoieni la Pomârla
343
Primăria Dorohoi – Anunţ privind procedura de atribuire a unui număr de trei autorizații taxi
311
Vitezomani „arși la buzunar” de către polițiștii rutieri botoșăneni
267
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
248
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord