Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
PSD Botoșani: „Sănătatea și educația copiilor noștri sunt pe primul loc! Suntem alături de fiecare copil, părinte și dascăl din Botoșani”
Realitatea DorohoianăData 14.09.2020 - 09:53:19
Politic
Candidații social-democrați la Președinția Consiliului Județean și Primăria Municipiului Botoșani, Doina Federovici și Cosmin Andrei au transmis un mesaj de susținere pentru copiii și cadrele didactice care încep astăzi un nou an școlar în condiții de pandemie.
DISTRIBUIE           

Într-o țară normală și cu un Guvern normal, care se preocupă de sănătatea și educația copiilor, astăzi trebuia să vorbim despre promovarea și stimularea performanței elevilor noștri și despre digitalizarea sistemului de învățământ. Din păcate, Guvernul PNL și reprezentanții săi din teritoriu nu au fost în stare să asigure condiții de siguranță pentru sănătatea copiilor și dascălilor. Atât eu, cât și colegii mei din fiecare localitate a județului suntem astăzi alături de copiii, de părinții și de cadrele didactice din Botoșani. Le acordăm toată susținerea și disponibilitatea noastră pentru a le asigura tot ce au nevoie, fie că este vorba de măști, dezinfectant, tablete, rechizite școlare sau alte lucruri. Toți aleșii noștri locali s-au mobilizat să suplinească lipsa de materiale didactice și sanitare pe care Ministerul Educației nu le-a rezolvat o dată cu începerea noului an școlar”, a declarat Doina Federovici.

Guvernul PNL își bate joc de viitorul a mii de elevi. Este inuman să compromiți viitorul a zeci de mii de copii din zonele roșii sau galbene care nu pot lua startul odată cu ceilalți elevi, pentru că nu au acces la internet! Soluția PSD: dacă nu le puteți da tablete, lăsați-i să vină la școală și testați-i prioritar dacă apar cazuri pozitive, pentru a-i lăsa pe cei sănătoși să continue cursurile.

Astăzi este o zi frumoasă pentru miile de preșcolari și elevi din Botoșani care se reîntorc la cursuri și se revăd cu toți colegii și profesorii lor, după o perioadă de câteva luni, în care școlile au fost închise. Din păcate această bucurie a copiilor este umbrită de nepăsarea și iresponsabilitatea Guvernului liberal de a avea grijă de sănătatea și educația fiecărui copil și de protejarea fiecărui cadru didactic. În condițiile în care copiii nu au tablete, nu au manuale, părinții și profesorii nu au măști nici pentru ei, nici pentru elevi era cu atât mai important să se dubleze alocațiile și toate familiile să beneficieze de acești bani pentru a putea avea acces la educație și pentru a proteja sănătatea celor mici”, a declarat Cosmin Andrei.

Cei doi reprezentanți ai PSD le urează tuturor copiilor și dascălilor din Botoșani succes în noul an școlar și îi îndeamnă să pună pe primul loc sănătatea lor.   

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Doina Federovici: „Persoanele vârstnice și botoșănenii cu dizabilități vor beneficia de sprijinul necondiționat al Consiliului Județean în mandatul meu”
VIDEO - Constantin Bursuc, candidat independent: "Vă invit pe toți la vot! Schimbarea o putem face împreună"
VIDEO - Mesajul lui Constantin Rotaru, candidatului Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean
Lucian Robu, candidat PMP pentru funcţia de primar - Scrisoare către dorohoieni: “Doar împreună putem reuşi!”
Mesajul primarului Dorin Alexandrescu, către dorohoieni: Secretul SUCCESULUI e munca în ECHIPĂ!!!
Doina Federovici: „La Consiliul Județean voi fi principalul partener al fermierilor botoșăneni”
VIDEO - Corneliu Popescu, candidat PMP la preşedinţia Consiliului Judeţean. Mesaj către dorohoieni
Federovici: „Voi aduce bani europeni pentru dezvoltarea județului Botoșani prin toate programele, inclusiv prin mecanismul ITI - Țara de Sus, Investiții Teritoriale Integrate”
Sondaj
În contextul Pandemiei COVID - 19, vă veți prezenta la vot pe 27 septembrie?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
10.86 °C
Minim: 9.9 °C
Maxim: 26.63 °C
Cele mai citite
Dorohoi – Mesajul primarului Dorin Alexandrescu cu ocazia începerii noului an şcolar
1276
Mesajul primarului Dorin Alexandrescu, către dorohoieni: Secretul SUCCESULUI e munca în ECHIPĂ!!!
1248
Profesorul Vasile Adăscăliţei, candidatul PRO România, mesaj către dorohoieni
1106
ACUM - Incendiu puternic la câţiva kilometri de Dorohoi - FOTOGALERIE
829
COMUNICAT PSD: Primarul PNL din Dersca se pregătește să fraudeze alegerile prin organizarea secției de votare din localitate în Primărie! PSD a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă
758
Incendiul din această după-amiază a fost stins. Pagube estimate la 500000 de lei
433
VIDEO – Revenire incendiu
327
Pompier dorohoian recompensat cu distincţia “Emblema de onoare a I.G.S.U.”. Distincţia i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru salvarea unui tânăr căzut în fântână
240
Cinema Melodia se redeschide de miercuri, 16 septembrie. Accesul condiţionat de reguli impuse de epidemia de COVID-19
210
ACUM. Incendiu deosebit de violent. Pompierii intervin pentru stingerea acestuia - FOTOGALERIE. UPDATE - VIDEO
191
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ - DAS Dorohoi angajează asistent medical comunitar
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
FOTOGALERIE - Patru zile de frumuseţe oferite de ORIFLAME, pe pietonalul din Dorohoi! Surprize zilnice şi tombolă la sfârşitul săptămânii
Măşti de protecţie distribuite gratuit de către DAS persoanelor cu venituri reduse din Dorohoi
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord