Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Primarul Dorin Alexandrescu respinge că ar fi vorba de înţelegeri politice în numirea liderului liberal dorohoian Valerian Andrieş, la conducerea spitalului
Dan MăzurașuData 05.06.2020 - 21:34:21
Local
Primar Dorin Alexandrescu
Aşa cum Realitatea Dorohoiană a prezentat mai devreme, primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, a semnat astăzi decizia de numire în funcţia de manager interimar, pe o perioadă de trei luni, al Spitalului Municipal Dorohoi a medicului Valerian Andrieş, după ce anterior a luat act de demisia fostului manager Bogdan Anton.
DISTRIBUIE           

Primarul spune că decizia de numire în funcţie al lui Valerian Andrieş, liderul local al PNL, nu are vreo conotaţie politică şi nu a fost rezultatul vreunei negocieri, accentuând că a fost o decizie pur administrativă, recunoscându-i competenţele profesionale şi manageriale ale medicului Valerian Andrieş.

Primarul Dorin Alexandrescu a mai precizat că, anterior deciziei de numire pe funcţia de manager interimar al liderului liberal dorohoian, a avut discuţii cu cei „şase sau şapte” medici din spital care îndeplineau condiţiile de numire şi în urma discuţiilor a decis.

„Am semnat astăzi dispoziţia pentru domnul Andrieş.  L-am numit managerul spitalului în urma consultării pe care am avut-o cu toţi medicii din spital care îndeplineau condiţiile de numire, adică şase sau şapte medici. În urma discuţiilor am decis”, a declarat primarul Alexandrescu.

Valerian Andrieş, numit manager interimar al Spitalului Municipal Dorohoi

Pe de altă parte, primarul spune că a dorit la conducerea spitalului o persoană cu experienţă managerială, având în vedere perioada pe care o traversăm, referindu-se la lupta împotriva COVID-19.

„Având în vedere situaţia în care este spitalul, mă refer la lupta împotriva CoVID 19 şi perioada de numire de trei luni de zile, trebuia ca spitalul să fie condus de o persoană cu experienţă. Cred că numirea pe care am făcut-o este una din cele mai bune”, a mai spus primarul.

El a dorit să demonteze din start aserţiunile potrivit cărora ar exista o înţelegere politică în numirea medicului Andrieş.  

„Nu există decât decizia mea personală. Nu au existat discuţii cu conducerea liberală sau presiuni din partea acestora. Repet, este decizia mea, este o decizie pur administrativă, în interesul comunităţii şi a Spitalului Municipal Dorohoi. Să nu amestecăm politicul cu competenţele profesionale şi manageriale ale medicului Valerian Andrieş”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană, primarul Dorin Alexandrescu.

Contactat telefonic, noul manager al spitalului, Valerian Andrieş, a spus că a acceptat cu plăcere numirea în funcţie şi speră într-o colaborare fructuoasă cu conducerea primăriei.

„Numirea mea în funcţie a fost o decizie a domnului primar. Am acceptat cu plăcere. Sper să facem echipă bună pentru binele spitalului, a proiectelor care urmează să se deruleze aici”, a declarat medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, care a mai deţinut această funcţie, în trecut, timp de opt ani.   

Până la expirarea celor trei luni de interimat, Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Dorohoi trebuie să organizez concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului. Starea de interimat se poate prelungi cu încă trei luni.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
ALERTĂ - Comuna Broscăuți rămâne fără apă la robinete pentru o zi!
Minorul dat dispărut astăzi a fost găsit în Botoșani
COD ROȘU de inundații în județul Botoșani
COD PORTOCALIU de furtună, pentru județul Botoșani, până mâine dimineață
Minor din Botoșani dat dispărut de familie
Apartament de la etajul trei în flăcări. Pompierii au reușit stingerea incendiului
Autoturism distrus de un incendiu
Dovadă de civism din partea unui bărbat fără adăpost
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
25.7 °C
Minim: 14.04 °C
Maxim: 27.25 °C
Cele mai citite
COD ROȘU de inundații în județul Botoșani
835
Hramul Bisericii Dealu Mare pe 20 iulie. Vor fi aduse spre cinstire Moaștele Sfântului Nectarie și ale Sfinților Epictet și Astion
511
ATENȚIE! - Acțiuni de dezinsecție în Dorohoi
444
Apartament de la etajul trei în flăcări. Pompierii au reușit stingerea incendiului
343
Autoturism distrus de un incendiu
275
Dovadă de civism din partea unui bărbat fără adăpost
259
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
239
Colete cu țigarete de contrabandă descoperite la frontiera cu Ucraina, de către polițiștii de frontieră dorohoieni. Au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare - FOTO& VIDEO
216
Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat
207
I-a împrumutat mașina și s-au ales amândoi cu dosare penale
205
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ – DAS Dorohoi angajează expert local rom
DAS Dorohoi – Anunț ANGAJARE!
Primăria Dorohoi – Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Locuitorii din orașul Flămânzi și alte câteva localități au rămas astăzi fără apă la robinete din cauza unei avarii
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord