Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Primarul Dorin Alexandrescu respinge că ar fi vorba de înţelegeri politice în numirea liderului liberal dorohoian Valerian Andrieş, la conducerea spitalului
Dan MăzurașuData 05.06.2020 - 21:34:21
Local
Primar Dorin Alexandrescu
Aşa cum Realitatea Dorohoiană a prezentat mai devreme, primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, a semnat astăzi decizia de numire în funcţia de manager interimar, pe o perioadă de trei luni, al Spitalului Municipal Dorohoi a medicului Valerian Andrieş, după ce anterior a luat act de demisia fostului manager Bogdan Anton.
DISTRIBUIE           

Primarul spune că decizia de numire în funcţie al lui Valerian Andrieş, liderul local al PNL, nu are vreo conotaţie politică şi nu a fost rezultatul vreunei negocieri, accentuând că a fost o decizie pur administrativă, recunoscându-i competenţele profesionale şi manageriale ale medicului Valerian Andrieş.

Primarul Dorin Alexandrescu a mai precizat că, anterior deciziei de numire pe funcţia de manager interimar al liderului liberal dorohoian, a avut discuţii cu cei „şase sau şapte” medici din spital care îndeplineau condiţiile de numire şi în urma discuţiilor a decis.

„Am semnat astăzi dispoziţia pentru domnul Andrieş.  L-am numit managerul spitalului în urma consultării pe care am avut-o cu toţi medicii din spital care îndeplineau condiţiile de numire, adică şase sau şapte medici. În urma discuţiilor am decis”, a declarat primarul Alexandrescu.

Valerian Andrieş, numit manager interimar al Spitalului Municipal Dorohoi

Pe de altă parte, primarul spune că a dorit la conducerea spitalului o persoană cu experienţă managerială, având în vedere perioada pe care o traversăm, referindu-se la lupta împotriva COVID-19.

„Având în vedere situaţia în care este spitalul, mă refer la lupta împotriva CoVID 19 şi perioada de numire de trei luni de zile, trebuia ca spitalul să fie condus de o persoană cu experienţă. Cred că numirea pe care am făcut-o este una din cele mai bune”, a mai spus primarul.

El a dorit să demonteze din start aserţiunile potrivit cărora ar exista o înţelegere politică în numirea medicului Andrieş.  

„Nu există decât decizia mea personală. Nu au existat discuţii cu conducerea liberală sau presiuni din partea acestora. Repet, este decizia mea, este o decizie pur administrativă, în interesul comunităţii şi a Spitalului Municipal Dorohoi. Să nu amestecăm politicul cu competenţele profesionale şi manageriale ale medicului Valerian Andrieş”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană, primarul Dorin Alexandrescu.

Contactat telefonic, noul manager al spitalului, Valerian Andrieş, a spus că a acceptat cu plăcere numirea în funcţie şi speră într-o colaborare fructuoasă cu conducerea primăriei.

„Numirea mea în funcţie a fost o decizie a domnului primar. Am acceptat cu plăcere. Sper să facem echipă bună pentru binele spitalului, a proiectelor care urmează să se deruleze aici”, a declarat medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, care a mai deţinut această funcţie, în trecut, timp de opt ani.   

Până la expirarea celor trei luni de interimat, Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Dorohoi trebuie să organizez concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului. Starea de interimat se poate prelungi cu încă trei luni.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Tânăra dată dispărută ieri a fost găsită
Minoră dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoi - Ceremonie în Cimitirul evreiesc dedicată comemorării victimelor pogromului
1.908 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoşani, de la începutul anului
Tânără de 18 ani dată dspărută
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
Femeie din Coţuşca dată dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
Vremea în DOROHOI
Noros
22.72 °C
Minim: 18.69 °C
Maxim: 25.58 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
2649
Populaţia din Baranca evacuată din cauza creşterii nivelului râului Prut -VIDEO
2181
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
2158
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
1748
DOROHOI: PERICOL DE INUNDAŢII – COD ROŞU. A fost emisă o avertizare RO-ALERT!
1731
COD ROSU pe Jijia, Başeu, Sitna, Miletin şi Putreda. Cota de pericol în creştere la Rădăuţi Prut
947
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
647
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri
620
De mâine, se deschide piscina. Accesul condiţionat de noile reguli impuse de pandemie
569
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
534
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Se redeschide Stadionul 1 Mai, pentru sporturile individuale în aer liber. Accesul pe bază de programare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord