Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Prima etapă din Ștafeta Munților din acest an în are loc în Masivul Ceahlău
Data 23.05.2017 - 12:24:31
Concursurile de turism montan din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv Stafeta Munților din acest an vor debuta în luna mai și se vor încheia în luna septembrie, existând șapte etape și o festivitate de premiere.
DISTRIBUIE           

Asociatia de Turism Montan Hai pe Munte! Iași organizează în perioada 26-28 mai 2017, în Masivul Ceahlău, prima etapă a Campionatului Național de Turism Sportiv "Ștafeta Munților" 2017, sub numele de Trofeul „Hai pe Munte!”

La eveniment poate participa orice persoană, indiferent dacă dorește să participe la activități sau pur și simplu, să petreacă un weekend în natură.

Tabara de corturi va fi amplasată în camping Leon, la intrarea în stațiunea Durău, se poate opta și pentru cazare la diferite pensiuni din zona.

Activitățile se vor desfăşura într-un parc naţional iar participanții vor respecta regulile parcului National Ceahlau ce vor fi aduse la cunoştinţă la şedinţa tehnică. Este interzis a se face focul. Va exista o singură vatră mare de foc.

Copiii împreună cu păriții care vor participa la categoria destinată lor vor învăța cum să se orienteze in padure cu ajutorul busolei, ce înseamnă o drumeție și ce înseamă o echipă unită iar cei mai curajoși vor recita poezii, vor canta și vor juca piese de teatru.

Trofeul „Hai pe Munte” se va desfășura pe o durată de trei zile:

Prima zi va fi dedicată primirii participanților și inscrierii acestora în concurs .Inscrierea se va face pe categorii de vârsta dar și în funcție de pregatirea fizica a participantilor.

A doua zi veti avea parte de activităti cu specific montan, inclusiv o drumeție, unde pașii vă vor purta pe cărari mai umblate sau mai puțin cunoscute din Masivul Ceahlau unde veți găsi în calea voastră:

Cascada Duruitoarea, o cădere de apă de 25 de m înălțime structurata în 2 trepte , cea superioară de 20 de metri și cea inferioara de 5 metri.

Piatra Lacramată a cărei legenda ne povesteste despre o mamă îndurerata care își deplânge și acum moartea mezinului.

Cabana Dochia, cu poziţia ei dominantă, cu vizibilitate totală spre est, sud-est şi sud, este principala cabană a Munţilor Ceahlău, și singura bază de cazare la mare altitudine.

Cei mai norocosi dintre concurenti vor atinge Vârful Toaca ( 1904 m), al doilea vârf ca mărime din Masivul Ceahlau, cel mai înalt fiind Vârful Ocolasul Mare (1907m) care este inaccesibil turiștilor fiind declarat rezervație naturală.

Stanca Panaghia care ne vorbește și astăzi despre dragostea ce dregătorul domnesc Radu Valcu i-a purtat-o frumoasei Panaghia, fata parcalabului Huru din cetatea Sucevei.

Cabana Fântânele, aflată la 1220 m pe traseul bandă roșie ce leagă stațiunea Durău de Varful Toaca.

Categoriile de concurs sunt: Family, Open, Juniori, Veterani Seniori,Feminin și Elite.

Pentru cei profesioniști organizatorii au pregătit proba Cros-Trail, traseul fiind de în 5km și unde participarea este individuală și pe categorii.

Persoanele care participă la cros nu pot participa la alte probe din cadrul concursului, excepție făcând proba culturală.

Eveniment susținut de: Parcul Național Ceahlau, Serviciul Public Salvamont Neamt, Decathlon, Maia Outdoor, BigPanda, Societatea Agricola Astra-Cramele Hermeziu, Quartz Lounge, Union Cars (concesionar Peugeot, Citroen și Suzuki) Agenția de Turism AlfaTravel, Shatter Iași, Munții Noștri, Cabana Dochia, Cabana Fantanele, Camping Leon, Marketing România.

Înscrierea, pe echipe și pe categorii de concurs, se poate face până în ziua începerii competiției, la cortul organizatorilor, inaintea sedinței tehnice, iar participarea se face pe propria raspundere. Regulamentul concursului și mai multe informații despre eveniment le puteți găsi pe www.stafetamuntilor.ro.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Posibil Ninsoare Slabă
0.99 °C
Minim: -1.42 °C
Maxim: 1.6 °C
Cele mai citite
Accident rutier la ieșirea din Dorohoi, la Dealu Mare - FOTO
1578
DOROHOI – Ziua Națională a României sărbătorită în condiții de pandemie. Fără fasole cu cârnați și vin fiert
1338
DOROHOI - Conductă de gaz ruptă, locatarii din zonă în pericol. Pompierii au intervenit
664
Adolescentă de 16 ani ajunsă la spital urma unui accident rutier
600
Dorohoian reținut de către polițiști. A fost prins conducând cu o alcoolemie record și fără a avea permis
503
Femeie rănită într-un accident rutier
429
Incendiu de vegetație uscată, de amploare, la Mateieni. Pompierii dorohoieni au intervenit. Trenul Iași – Dorohoi blocat pe șine
294
Campania „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”, ediția a V-a, în școlile din Dorohoi. Acţiune desfăşurată de către Protopopiatul Dorohoi
273
Unde dai și unde crapă? Jandarmii căutau braconieri și au dat peste consumatori de droguri
235
ALERTĂ - COD GALBEN de ninsori și vânt puternic în județ
215
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician!
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări!
DOROHOI – Loc de joacă și recreere în cartierul Drochia, derulat printr-un program destinat integrării romilor
Primăria Dorohoi: ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
Anunț de ANGAJARE la Jandarmeria Botoșani!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord