Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Prăjituri pentru domnul Eminescu – Acțiune a micilor reporteri ai ziarului Buzz din municipiul Botoșani
Realitatea DorohoianăData 11.01.2021 - 17:10:19
Educatie
Copiii îl iubesc pe Eminescu. Eminescu, poetul. Eminescu, gazetarul. Eminescu există în fiecare suflet sensibil, în fiecare român care iubește frumosul, care simte poezia și cântecul, codrii și lacul, care iubește adevărul, așa cum le-a adorat domnul Eminescu.
DISTRIBUIE           

Micii reporteri de la ziarul Buzz, din municipiul Botoșani, au avut o idee altfel de a-l omagia pe poetul neperche în săptămâna cu 15 ianuarie, ziua poetului și ziua culturii naționale.

L-au amintit în felul lor, sincer și inocent. Pandemie fiind încă, totul a avut loc acasă, dar cu sufletul și gândul către cel ce ne-a făcut unici pe noi, românii.

Fiecare copil a preparat, acasă, o prăjitură ori un tort cu titluri unicat. Delicatesele pregătite de copii nu s-au mai numit negrese, tiramisu, tort cu fructe ci Revedere, Luceafarul, Dorință, Somnoroase păsărele sau Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie. Da, titluri de poezii pe care copiii le știu, le recită, le iubesc. Iar în video-urile create au exprimat dragostea lor pentru domnul Eminescu, căci sunt mici, dar cu iubire de marele poet. Și sunt din Botoșani unde Eminescu a văzut lumina ochilor acum 171 de ani. Iar asta le sporește și mai tare mândria și bucuria de a fi călcat pe drumurile natale. Ale lor și ale lui. 

Acțiunea organizată de departamentul de activități al redacției Buzz coordonat în acest an de Denisa Franț, în vârstă de 11 ani, se desfășoară în parteneriat cu Europe Direct Botoșani, astfel că imaginile cu micii reporteri în rol de cofetari, alături de prăjitura “eminesciană” de data aceasta, pot fi apreciate pe pagina partenerului, copiii urmând a fi premiați în funcție de reacțiile primite.

De asemenea, facem precizarea că în cazul în care alți copii care nu fac parte din redacția Buzz se simt inspirați de ideea reporterilor Buzz de a-l omagia pe Eminescu, pot trimite la adresa [email protected] fotografii cu ipostaza lor de cofetar și prăjitura lor care trebuie să poarte numele unei poezii scrise de Mihai Eminescu până pe 15 ianuarie. Imaginile vor fi postate pe pagina Europe Direct Botoșani pentru concursul care se va desfășura în perioada 15-20 ianuarie.

Copiii- reporteri pregătesc pentru data de 15 ianuarie și un clip video dedicat acțiunii. Acesta va fi postat pe canalul lor de Youtube, Televiziunea Adolescenților.

 

Sursa: Comunicat de presă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Revista „Glose”, prezentată în cadrul dialogului „Eminescu ~ Ipotești ~ Viena ~ Berlin ~ Ipotești
Ediția 2021 a concursului „Sfinții Închisorilor” și-a desemnat câștigătorii - FOTOGALERIE
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
Zilele Eminescu, ediția din iunie, la Memorialul Ipotești
Eroii comemorați la școlile Rădăuți-Prut, Miorcani, Viișoara și Păltiniș - FOTOGALERIE
Noaptea Muzeelor 2021 – Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi deschis pentru vizitatori sâmbătă, 12 iunie, între orele 18 și 23
Concursul „Sfinții Închisorilor” își desemnează mâine câștigătorii
Profesor al Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi premiat la categoria „Profesor de 10” la Gala Elevului Reprezentant
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
16.36 °C
Minim: 15.72 °C
Maxim: 26.25 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1165
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord