Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Prăjituri pentru domnul Eminescu – Acțiune a micilor reporteri ai ziarului Buzz din municipiul Botoșani
Realitatea DorohoianăData 11.01.2021 - 17:10:19
Educatie
Copiii îl iubesc pe Eminescu. Eminescu, poetul. Eminescu, gazetarul. Eminescu există în fiecare suflet sensibil, în fiecare român care iubește frumosul, care simte poezia și cântecul, codrii și lacul, care iubește adevărul, așa cum le-a adorat domnul Eminescu.
DISTRIBUIE           

Micii reporteri de la ziarul Buzz, din municipiul Botoșani, au avut o idee altfel de a-l omagia pe poetul neperche în săptămâna cu 15 ianuarie, ziua poetului și ziua culturii naționale.

L-au amintit în felul lor, sincer și inocent. Pandemie fiind încă, totul a avut loc acasă, dar cu sufletul și gândul către cel ce ne-a făcut unici pe noi, românii.

Fiecare copil a preparat, acasă, o prăjitură ori un tort cu titluri unicat. Delicatesele pregătite de copii nu s-au mai numit negrese, tiramisu, tort cu fructe ci Revedere, Luceafarul, Dorință, Somnoroase păsărele sau Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie. Da, titluri de poezii pe care copiii le știu, le recită, le iubesc. Iar în video-urile create au exprimat dragostea lor pentru domnul Eminescu, căci sunt mici, dar cu iubire de marele poet. Și sunt din Botoșani unde Eminescu a văzut lumina ochilor acum 171 de ani. Iar asta le sporește și mai tare mândria și bucuria de a fi călcat pe drumurile natale. Ale lor și ale lui. 

Acțiunea organizată de departamentul de activități al redacției Buzz coordonat în acest an de Denisa Franț, în vârstă de 11 ani, se desfășoară în parteneriat cu Europe Direct Botoșani, astfel că imaginile cu micii reporteri în rol de cofetari, alături de prăjitura “eminesciană” de data aceasta, pot fi apreciate pe pagina partenerului, copiii urmând a fi premiați în funcție de reacțiile primite.

De asemenea, facem precizarea că în cazul în care alți copii care nu fac parte din redacția Buzz se simt inspirați de ideea reporterilor Buzz de a-l omagia pe Eminescu, pot trimite la adresa [email protected] fotografii cu ipostaza lor de cofetar și prăjitura lor care trebuie să poarte numele unei poezii scrise de Mihai Eminescu până pe 15 ianuarie. Imaginile vor fi postate pe pagina Europe Direct Botoșani pentru concursul care se va desfășura în perioada 15-20 ianuarie.

Copiii- reporteri pregătesc pentru data de 15 ianuarie și un clip video dedicat acțiunii. Acesta va fi postat pe canalul lor de Youtube, Televiziunea Adolescenților.

 

Sursa: Comunicat de presă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
„Unire-n cuget și-n simțiri”, concert online pus în scenă de „Rapsozii Botoșanilor”
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi – VIDEO &FOTOGALERIE
Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”, filiala Botoșani, l-a omagiat pe Eminescu - VIDEO
Poetul național Mihai Eminescu, evocat în Parohia Cobâla, Protopopiatul Dorohoi
DOROHOI - Manifestări organizate de către Casa Municipală de Cultură cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Vezi programul complet al zilei de 15 ianuarie
”PUNE DOROHOIUL CULTURAL ÎN VALOARE PRINTR-O CREATIVĂ POSTARE!” - Concurs dedicat Zilei Naționale a Culturii, 15 ianuarie 2021
Botoșani, capitala culturii românești pe 15 ianuarie. Vezi programul manifestărilor dedicate poetului Mihai Eminescu
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
0.2 °C
Minim: -1.64 °C
Maxim: 1.45 °C
Cele mai citite
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
878
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
766
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
572
VIDEO - Bărbat amendat drastic de către jandarmi după ce a aruncat pe câmp o mare cantitate de deșeuri menajere
387
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
377
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
274
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
208
Bărbat dat dispărut după ce a părăsit domiciliul pe data de 18 ianuarie
204
Bărbat din Ungureni, cu arsuri grave, după ce a aprins focul cu benzină
186
Locuințe salvate de pompieri
169
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord