Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Ponta: Rectificarea bugetară, pozitivă; va fi operată cel mai probabil vineri, în ședință specială de guvern
Data 29.07.2014 - 12:54:11
Rectificarea bugetară este una pozitivă și va fi operată cel mai probabil vineri, într-o ședință de guvern dedicată acestui subiect, a declarat premierul Victor Ponta marți, la Palatul Victoria. Premierul a precizat că veniturile bugetare cresc cu 1,07 miliarde de lei și cheltuielile cu 1,34 miliarde de lei.
DISTRIBUIE           

Potrivit șefului Guvernului, sume suplimentare semnificative primesc: Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Educației, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, MAI și AEP.

"Ministerul Sănătății are un plus de 489 milioane de lei pentru cheltuielile privind programele naționale și sistemul de intervenții de urgență iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate — 166 de milioane de lei, deci (...) peste 600 de milioane de lei în plus către domeniul de sănătate. MApN are prevăzute pentru posibile cheltuieli în perioada următoare 400 de milioane de lei. Acestea urmează să fie angajate, din acest motiv le-am trecut în Fondul de Rezervă al Guvernului și pe măsură ce sunt angajate, aceste cheltuieli vor fi decontate", a explicat Ponta.

Premierul a adăugat că bani în plus mai primește Ministerul Economiei — 300 de milioane de lei (100 de milioane pentru sprijinirea schemei de minimis pentru IMM-uri și 200 de milioane pentru investiții de retehnologizare pentru companiile care se încadrează în prevederile și standardele europene).

Ministerul Educației primește în plus 150 de milioane de lei pentru a plăti în continuare hotărârile judecătorești referitoare la drepturile tăiate profesorilor, Ministerul Transporturilor — 356 de milioane de lei, care merg, potrivit lui Ponta, "în special către Compania de Căi Ferate, reușind să plătească orice restanță la subvenții și la categoriile speciale de persoane care beneficiază de scutiri la transportul pe cale ferată".

Sume mai mici vor primi Ministerul Muncii — 42 de milioane, Ministerul Justiției și Ministerul Public, împreună cu Înalta Curte de Casație și Justiție — 42 de milioane, Ministerul Culturii — 10 milioane de lei, MAI și Autoritatea Electorală Permanentă — 192 de milioane de lei.

"În plus, 600 de milioane de lei vor fi folosiți pentru plata arieratelor autorităților locale", a afirmat prim-ministrul.

Premierul a precizat, totodată, că ținta de deficit de 2,2% din PIB va fi menținută și că la proiectul de rectificare s-a lucrat cu echipa tehnică a FMI, CE și BM.

Potrivit ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, la această rectificare se va tăia de la Ministerul Finanțelor — 750 de milioane de lei — și de la Ministerul Mediului — 25 de milioane de lei.

O a doua rectificare, cel mai probabil ultima din acest an, ar urma să aibă loc la finalul lunii septembrie.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Prefectul Dan Nechifor: ”Un Institut de Medicină Cardiovasculară în Moldova este mai mult decât necesar”
„Împreună pentru Inima Moldovei” – Doina Federovici și parlamentarii botoșăneni PSD sprijină demersul pentru construirea unui nou Institut de Medicină Cardiovasculară la Iași
Lucrări de modernizare pe drumurile județene - FOTOGALERIE
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
Noi locuințe sociale repartizate dorohoienilor, în blocul de pe strada Cercetaș Știubianu - FOTOGALERIE
Prefectul i-a evidențiat pe cei mai implicați medici de familie în campania de vaccinare
,,De dragul lor Mișcăm comunitatea" - Asociația GAL DOROHOI 610 mulțumește sponsorilor
Instalație de monitorizare a contaminării radioactive a deșeurilor pentru Depozitul de la Stăuceni
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
16.36 °C
Minim: 15.72 °C
Maxim: 26.25 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1165
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord