Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
FOTOGALERIE - Pompierul botoșănean Iulian Rotariu câștigă detașat „Ultra Bolivia Race” și stabilește un nou record al competiției
Realitatea DorohoianăData 27.09.2021 - 12:35:31
Local
Pompierul botoșănean, plutonierul adjutant Iulian Rotariu, nu doar că a câștigat al patrulea titlu mondial la cele mai dificile ultramaratoane din lume, el este și deținătorul unui nou record în Bolivia.
DISTRIBUIE           

După cele șapte etape în care a parcurs 220 de km şi un efort susţinut, Iulian Rotariu a reuşit să se claseze pe locul I, cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute şi 30 secunde.

Reuşita lui Iulian reprezintă şi un record al întrecerii, obţinând un timp cu 1h 32' 17" mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2018.

Rezultatul este de apreciat în condiţiile în care „Ultra Bolivia Race” a reprezentat cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat, vreodată, Iulian Rotariu.

"Fiecare rugăciune a fost auzită! Fiecare îmbrățișare a fost atinsă! A fost cea mai grea competiție. Fără aer e foarte greu. La asta s-a adăugat diferența de temperatura zi-noapte de peste 30 grade, efortul depus. Toate la peste 4000 m altitudine. Vă rog frumos țineți minte: nu Iulian Rotariu a câștigat cursa Ultra Bolivia Race, ci copiii cu autism din Botoșani! Vă mulțumesc frumos! " - sunt primele gânduri transmise de Iulian imediat după cursă.

Organizată de Canal Aventure, cursa „Ultra Bolivia Race” s-a desfășurat în perioada 20 – 26 septembrie a.c. la o altitudine 4000 de metri. Distanța de 220 de kilometri a fost parcursă în șapte etape. Startul s-a dat de la Salinas, la 550 km sud de La Paz, iar în a treia zi a competiției concurenții au ajuns în inima sălbaticului Altiplano, un platou alpin din munții Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra după platoul Tibetului, iar ultimele două etape ale cursei s-au derulat în cel mai mare deșert sărat din lume, lângă creasta Anzilor. Fiind vorba de o cursă autosusținută, fiecare concurent a trebuit să aibă în rucsac echipamentele obligatorii, alimentele, dar și obiectele personale. Asta pentru că nopțile au fost petrecute în corturi.

De altfel, încă din startul competiției Iulian Rotariu s-a poziționat pe primul loc între cei 14 concurenți și a condus cursa din prima și până în ultima etapă, ca un veritabil lider autoritar. Prin modul în care a abordat competiția, Iulian Rotariu nu le-a lăsat nicio șansă celorlalți competitori, el detașându-se în fiecare zi de ceilalți concurenți. Doar doi dintre adversari au reușit de două ori să țină ritmul cu pompierul botoșănean. În cea de a patra zi a cursei, botoșăneanul a trecut linia de sosire împreună cu francezul Chérif Naït-Saada, iar în etapa a șasea a încheiat cei 42 de kilometri umăr la umăr cu germanul Sacha Gramm. În rest, Iulian Rotariu a fost mereu primul, plasându-se pe locul I în clasamentul general.

Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani, al cărui angajat este din 2007. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite.

Și de această dată, Iulian a alegat în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Rezultatele obținute de Iulian Rotariu la cele mai grele ultramaratoane din lume
Competițiile Canal Aventure:

- „The Track” Australia, 15 – 24 mai 2019 ( 522 km) – locul I și recordul întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017;

- „Ultra Africa Race” Mozambic, 10 – 14 noiembrie 2019 (220 km) – locul I;

- „Ultra Asia Race” Vietnam, 09 – 12 martie 2020 (160 km) – locul I

- Titlul Continental Challenge 2020

Competițiile „4Deserts„ (250 km în șapte zile):

- „Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general

- „Atacama Crossing” - Chile, în octombrie 2016 - locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general

- „Sahara Race”, în mai 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general

- „Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general),

- „The Last Desert” Antarctica, în noiembrie – decembrie 2018, locul II la general.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Accident rutier petrecut între Hudum și Baisa
DOROHOI - Conductă de gaz ruptă, locatarii din zonă în pericol. Pompierii au intervenit
Accident rutier la ieșirea din Dorohoi, la Dealu Mare - FOTO
Circulație în siguranță pe timp de iarnă – recomandările polițiștilor rutieri
Comunicat IPJ Botoșani: Material informativ cu privire la utilizarea articolelor pirotehnice
DAS Dorohoi – Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități
Comunicat DSVSA: Măsuri sanitare veterinare privind circulația și sacrificarea porcinelor
Incendiu de vegetație uscată, de amploare, la Mateieni. Pompierii dorohoieni au intervenit. Trenul Iași – Dorohoi blocat pe șine
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
2.26 °C
Minim: -1.68 °C
Maxim: 4.5 °C
Cele mai citite
Accident rutier la ieșirea din Dorohoi, la Dealu Mare - FOTO
1483
DOROHOI – Ziua Națională a României sărbătorită în condiții de pandemie. Fără fasole cu cârnați și vin fiert
1307
DOROHOI - Conductă de gaz ruptă, locatarii din zonă în pericol. Pompierii au intervenit
599
Adolescentă de 16 ani ajunsă la spital urma unui accident rutier
571
Femeie rănită într-un accident rutier
409
Femeie cercetată pentru înșelăciune. A fost prinsă de către polițiștii din Mihăileni
382
Accident rutier în Botoșani. Șoferul a părăsit locul faptei
314
Incendiu de vegetație uscată, de amploare, la Mateieni. Pompierii dorohoieni au intervenit. Trenul Iași – Dorohoi blocat pe șine
269
Campania „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”, ediția a V-a, în școlile din Dorohoi. Acţiune desfăşurată de către Protopopiatul Dorohoi
246
Minora din Dorohoi dată dispărută a fost găsită la Iași
239
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician!
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări!
DOROHOI – Loc de joacă și recreere în cartierul Drochia, derulat printr-un program destinat integrării romilor
Primăria Dorohoi: ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
Anunț de ANGAJARE la Jandarmeria Botoșani!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord