Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Peste 1000 de botoșăneni au ieșit în stradă și au protestat împotriva restricțiilor
Realitatea DorohoianăData 30.03.2021 - 13:37:15
Local
Peste 1.000 de botoșăneni au luat cu asalt  străzile din municipiu pentru a protesta în faţa noilor restricţii impuse de autorităţi.  Protestatarii au mărşăluit ore întregi prin oraş şi au dat foc, simbolic, mai multor măşti.
DISTRIBUIE           

Oamenii au ieșit din case în jurul orei 17.00 şi s-au adunat în faţa Prefecturii. Încet, încet tot mai multe persoane s-au alăturat manifestanţilor, iar în jurul orei 18 numărul acestora a explodat. Astfel, în aproximativ o oră s-au adunat peste 700 de persoane în faţa Palatului Administrativ.

Protestatariii au cerut demisia Guvernului, dar au scandat și pentru a-i scoate pe botoşăneni din case, pentru a li se alătura la manifestare.

Cei prezenţi au scandat minute în şir Liberatate! Libertate”, după ce au aruncat măştile pe care le purtau pe jos. Iniţial aceştia au vrut să le incendieze, însă, au intervenit jandarmii. Tot în faţa Palatului Administrativ au fost aprinse şi fumigene, iar cei prezenţi, înarmaţi cu pancarte şi steaguri, au cântat Noi suntem români”.

Marş pe străzile oraşului

Ulterior, sutele de protestatari s-au deplasat in corpore pe Pietonalul Unirii, scandând în continuare împotriva restricţiilor impuse şi a factorilor de decizie. Aceştia au înaintat pe Bulevardul Eminescu şi Strada Marchian.

Marşul a continuat pe Calea Naţională, protestatarii îndreptându-se spre mall. Aceştia au ocupat întreg sensul de mers dinspre bazar spre mall, şi au înaintat pe străzile Onicescu şi Primăverii.

La întoarcerea pe Bulevardul Eminescu protestatarii au trecut prin faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean, unde au scandat Poliţia e cu noi”.

La un moment dat protestatarii s-au împărţit unii rămânând în faţa Prefecturii în timp ce restul au continuat marşul pe străzi. Din cauza acestora traficul a fost afectat prin oraş formându-se coloane de maşini. În jurul orei 21.00 cele două grupuri s-au unit din nou în faţa Prefecturii. Protestatarii au strigat din nou Afară, afară cu javrele din ţară” şi Liberatate, libertate”.

Protestatarii cer ridicarea restricţiilor 

Protestatarii au cerut în cor ridicarea restricțiilor de circulație și a celor referitoarea la orarul de funcționare a magazinelor și teraselor. Cei mai mulți dintre protestatari sunt tineri şi nu respectă măsurile de distanţare sau protecţie.

Demisia Cîțu”, “Demisia Arafat”, “Jos Guvernul” sau “Libertate” „Uniți, salvăm toată România”, „Demisia”, „Dacă vă pasă ieșiți din casă”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise de protestatari.

Protest organizat de un membru al AUR

Protestul la care au participat peste 1.000 de oameni a fost organizat de un membru al partidului AUR. Adrian Mascan, originar din Oneaga, îşi arată simpatia faţă de partidul AUR în aproape toate postările sale de pe o reţea de socializare. Acesta a fost cel care a formulat cererea de autorizare a protestului către Primăria Botoşani.

Mascan a obţinut avizul favorabil pentru organizarea unei „adunări publice” în zona Palatului Administrativ între orele 17:00 şi 19:30, cu respectarea măsurilor de protecţie precum purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, menţinerea distanţei de un metru între participanţi sau asigurarea de patru metri pătraţi pentru fiecare persoană.

Cerere depusă şi aprobată în aceeaşi zi

Cererea a fost formulată luni, 29 martie, şi tot luni a fost aprobată. Asta deşi legea spune că Jandarmeria trebuie informată cu cel puţin 48 de ore înainte. Efectivele de jandarmi au fost masate în zona Prefecturii la ora începerii protestului, dar şi pe tot traseul protestatarilor.

De altfel, forţele de ordine nu au făcut nimic pentru a-i provoca pe protestatari, jandarmii şi poliţitii asigurând traseul haotic al acestora. Deşi aceştia aveau autorizaţie doar pentru a protesta în faţa palatului administativ, cei peste 1.000 de oameni au pornit în marş pe străzile oraşului, deplasându-se de la Prefectură pe Pietonalulu Unirii, Bulevardul Eminescu, Strada Marchian, Calea Naţională, Onicescu, Primăverii, George Enescu, Bulevard, Onicescu, Calea Naţională, Centrul Vechi, Calea Naţională, Petru Rareş.

Mai multe foto și video vedeți pe Monitorul de Botoșani

Sursa: Monitorul de Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dorohoi – De mâine dorohoienii se pot vaccina „la liber”, la Centrul de vaccinare de pe strada G. Enescu. Cei peste 60 de ani au prioritate
Comunicat Nova Apaserv: Furnizarea apei în Dorohoi, Văculești, Broscăuți și Șendriceni va fi reluată astăzi, în jurul orei 15.00
Botoșănean, plecat de 15 ani din țară, dat dispărut de familie după opt ani în care nu a dat niciun semn de viață
Locuințe salvate de pompieri, la Havârna și Durnești
"Un cămin sigur pentru copilul tău" - Atenție la obiectele mici care pot fi înghițite de copilași sau băgate în nas!
Femeie de 87 de ani din Dorohoi salvată de pompieri, cu ajutorul scării culisabile, de la etajul trei
Intervenție riscantă a pompierilor dorohoieni. Câine salvat din mâlul rămas după secarea iazului Polonic
Minoră dispărută de acasă noaptea trecută. Familia a cerut sprijinul polițiștilor pentru a o găsi
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
20 °C
Minim: 5.35 °C
Maxim: 23.01 °C
Cele mai citite
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
902
Dorohoi, Broscăuți și Șendriceni rămân astăzi fără apă la robinete, în urma unei avarii
897
Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră
537
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
534
Casă din Dorohoi distrusă de flăcări. Proprietarii transportați la spital pentru evaluarea stării de sănătate
473
Incendiu provocat de copii. Explozia a 40 de butelii evitată la limită
451
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
414
DOROHOI – Elicopterul SMURD a aterizat astăzi de două ori pe stadion, pentru a prelua pacienți în stare gravă
402
Cunoscut medic psihiatru din Botoșani, în stare critică cu Covid. A fost transferat cu elicopterul la un spital din București
398
Intervenție riscantă a pompierilor dorohoieni. Câine salvat din mâlul rămas după secarea iazului Polonic
309
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI - ANUNȚ IMPORTANT: CALENDARUL de desfăşurare a Programului ,,Euro 200 ”
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii APRILIE 2021
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord