- Văculești: a ars vegetația uscată de pe aproximativ 1000 de metri pătrați. Pompierii au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu ajungă la o casă;
- George Enescu: au ars aproximativ 30 de metri pătrați de vegetație uscată. Pompierii au stins incendiul înainte ca flăcările să ajungă la un lan de porumb;
- Dorohoi: au ars aproximativ trei kilograme de deșeuri textile depozitate într-o casă nelocuită;
- Dorohoi: au ars o pubelă mobilă pentru colectarea deșeurilor și 30 kilograme de gunoi menajer.
La cazuri au intervenit pompierii din Detașamentului Dorohoi, cu cinci autospeciale de stingere, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Văculești, Dorohoi și George Enescu.
Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost: focul în aer liber, lăsat nesupravegheat, fumatul în locuri nepermise, utilizarea focului deschis în spații închise și acțiunea intenționată.
Informare preventivă
Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.