Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Patru dosare penale şi amenzi de peste 71.000 de lei aplicate de poliţişti de la debutul epidemiei
Realitatea DorohoianăData 24.03.2020 - 14:45:52
Foto generic - Sursa foto: botosaneanul.ro
În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității.
DISTRIBUIE           

Astfel, aceștia au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 in valoare 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și o sancțiune în valoare de 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activității a unui local public.

De la debutul epidemiei și până în acest moment, la nivelul IPJ Botoșani s-au înregistrat 4 dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul penal.Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de la debutul epidemiei până în prezent,depășește suma de 71.000 de lei.

 

🔴Totodată, în urma misiunilor executate în sistem integrat în această noapte, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în intervalul orar 22.00 - 06.00.

 

🔴 Zilnic, se efectuează misiuni, în funcție de necesități: paza centrelor de carantină este permanență, verificarea la domiciliu, în echipe mixte, a persoanelor aflate în izolare, verificarea respectării măsurii de închidere a restaurantelor, barurilor etc, misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, de pază și de protecție instituțională.

 

🔴De asemenea, prefectul județului, ținând cont de precedentele înregistrate, a emis o circulară adresată tuturor autorităților publice locale prin care a atras atenția asupra faptului că datele cu caracter personal ale cetățenilor care intră sub incidența măsurilor aplicate în vederea limitării răspândirii CoVid 19 ( persoane aflate în autoizolare și/ sau carantină) NU pot fi făcute publice prin afișare sau altă formă de expunere publică. Datele cu caracter personal trebuie prelucrate exclusiv în scopul determinat și explicit pentru care au fost comunicate, respectiv pentru a preveni răspândirea CoVid 19 prin măsuri adaptate dispuse de autoritatea publică locală și nu pentru atingerea demnității și expunerii oprobiului public al persoanei.

 

🔴Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!

 

🔴Informăm cetățenii județului Botoșani că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020, începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie 2020 se instituie obligația completării declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația în afara locuinței/gospodăriei. Aceasta poate fi completată și olograf (“de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

 

🔴Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei;


🔴Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

 

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COVID - A apărut primul deces în rândul personalului medical
Al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă C-17 Globemaster III
Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
48 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani au fost confirmate cu coronavirus
Comună din judeţ rămasă fără apă din cauza unei avarii
Comunicat ALDE Botoșani – Respect eroilor în halate albe, de Ziua Mondială a Sănătăţii
Bilanţul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 184 de victime
Vremea în DOROHOI
Senin
19.11 °C
Minim: 1.63 °C
Maxim: 22.26 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6687
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4974
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4900
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2773
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2719
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
2545
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2449
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1718
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1601
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1516
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord