Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Patru dosare penale şi amenzi de peste 71.000 de lei aplicate de poliţişti de la debutul epidemiei
Realitatea DorohoianăData 24.03.2020 - 14:45:52
Foto generic - Sursa foto: botosaneanul.ro
În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității.
DISTRIBUIE           

Astfel, aceștia au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 in valoare 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și o sancțiune în valoare de 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activității a unui local public.

De la debutul epidemiei și până în acest moment, la nivelul IPJ Botoșani s-au înregistrat 4 dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul penal.Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de la debutul epidemiei până în prezent,depășește suma de 71.000 de lei.

 

🔴Totodată, în urma misiunilor executate în sistem integrat în această noapte, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în intervalul orar 22.00 - 06.00.

 

🔴 Zilnic, se efectuează misiuni, în funcție de necesități: paza centrelor de carantină este permanență, verificarea la domiciliu, în echipe mixte, a persoanelor aflate în izolare, verificarea respectării măsurii de închidere a restaurantelor, barurilor etc, misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, de pază și de protecție instituțională.

 

🔴De asemenea, prefectul județului, ținând cont de precedentele înregistrate, a emis o circulară adresată tuturor autorităților publice locale prin care a atras atenția asupra faptului că datele cu caracter personal ale cetățenilor care intră sub incidența măsurilor aplicate în vederea limitării răspândirii CoVid 19 ( persoane aflate în autoizolare și/ sau carantină) NU pot fi făcute publice prin afișare sau altă formă de expunere publică. Datele cu caracter personal trebuie prelucrate exclusiv în scopul determinat și explicit pentru care au fost comunicate, respectiv pentru a preveni răspândirea CoVid 19 prin măsuri adaptate dispuse de autoritatea publică locală și nu pentru atingerea demnității și expunerii oprobiului public al persoanei.

 

🔴Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!

 

🔴Informăm cetățenii județului Botoșani că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020, începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie 2020 se instituie obligația completării declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația în afara locuinței/gospodăriei. Aceasta poate fi completată și olograf (“de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

 

🔴Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei;


🔴Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

 

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Biroul Electoral de Circumscripție a stabilit câștigătorii alegerilor, în urma numărării voturilor. Vezi câte voturi a avut fiecare candidat, configurația și cine sunt noii consilieri locali
PSD Botoșani: „Flutur vrea să ajungă primar prin încălcarea flagrantă a normelor electorale în vigoare și prin falsuri în acte publice”
Ţigări de contrabandă descoperite în urma unei percheziţii la Dorohoi
Bătrân căzut în fântână, scos la suprafață de pompieri. Din păcate nu a putut fi salvat
DOROHOI - Degustări de vinuri nobile şi muzică de calitate, interpretată de Adi Beznă, în cadrul unui eveniment organizat de Casa Municipală de Cultură împreună cu Asociaţia Culturală Integritas
Scrisoare de mulţumire adresată dorohoienilor, de către primarul Dorin Alexandrescu, după câştigarea alegerilor
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie pentru vânzarea unui teren
Primarul Alexandrescu a câştigat un nou mandat cu 62 %. Vezi configuraţia noului Consiliu Local
Sondaj
Ați accepta să fiți vaccinat împotriva infecției cu COVID-19, în eventualitatea apariției unui vaccin?
Vremea în DOROHOI
Noros
11.17 °C
Minim: 10.53 °C
Maxim: 15.56 °C
Cele mai citite
Primarul Alexandrescu a câştigat un nou mandat cu 62 %. Vezi configuraţia noului Consiliu Local
3155
ACUM - Incendiu puternic la câţiva kilometri de Dorohoi - FOTOGALERIE
1379
Viceprimarul Lucian Topalagă, candidatul ALDE, la ieşirea de la urne: „Votul este cea mai importantă armă a democraţiei. Îi invit pe dorohoieni şi pe această cale, să iasă la vot”
1134
Dorin Alexandrescu, primar pentru încă patru ani. Deocamdată, edilul refuză să facă declaraţii
952
Doi copii din apartamentele DGASPC din Dorohoi internaţi cu Covid-19. Clasele în care învăţau, din cadrul Şcolii nr. 1, au fost închise
882
Scrisoare de mulţumire adresată dorohoienilor, de către primarul Dorin Alexandrescu, după câştigarea alegerilor
863
DOROHOI – Un membru al Biroului Electoral de Circumscripţie, din incinta Bibliotecii municipale, confirmat cu COVID-19
655
DOROHOI - Protest ANTIMASCĂ în faţa primăriei, organizat de un grup de mămici şi copiii acestora. Au cerut renunţarea la obligativitatea purtării măştii de protecţie, de către copii, în şcolile din municipiu
645
ALEGERI LOCALE 2020 – DOROHOI: Prezenţa la vot la ora 20.00
615
Primării câştigate de PSD
548
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie pentru vânzarea unui teren
Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
ANUNŢ - DAS Dorohoi angajează asistent medical comunitar
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord