Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Motoare şi adrenalină la Dorohoi, la întrunirea motocicliştilor - VIDEO&FOTOGALERIE
Data 12.09.2016 - 20:07:14
Local
Motociclete cromate, oameni frumoşi, muzică de calitate şi distracţie maximă, au fost principalele ingrediente ale celei de-a treia ediţii a întrunirii motocicliştilor din întreaga ţară, găzduită de deja cunoscutul club al motocicliştilor din municipiul nostru, MOTOR GROUP DOROHOI.
DISTRIBUIE           
Motociclete cromate, oameni frumoşi, muzică de calitate şi distracţie maximă, au fost principalele ingrediente ale celei de-a treia ediţii a întrunirii motocicliştilor din întreaga ţară, găzduită de deja cunoscutul club al motocicliştilor din municipiul nostru, MOTOR GROUP DOROHOI.

Evenimentul a început în după-amiaza zilei de vineri, 2 septembrie, când, în parcarea din zona piscinei semiolimpice, motocicliştii din Dorohoi şi din mai multe oraşe din ţară au început să se adune. Ei au fost întâmpinaţi de reprezentanţii MOTOR GROUP DOROHOI, gazdele evenimentului, cu deja tradiţionalul păhărel de ţuică, felia de slănină afumată şi pâine cu sare.

Zgomotul făcut de motoare dar şi frumuseţea acestora i-a îndemnat pe mulţi dorohoieni să intre şi să admire „minunăţiile”. Departe de imaginea deformată, creată de diverse canale media sau producţii cinematografice, motocicliştii s-au dovedit a fi oameni extrem de civilizaţi şi curtenitori, ei oferind explicaţii dorohoienilor interesaţi de detaliile tehnice ale motoarelor.

La un moment dat, în mijlocul motocicliştilor şi-a făcut apariţia şi primarul Dorin Alexandrescu, care la insistenţele jurnaliştilor, a îmbrăcat o vestă a MOTOR GROUP DOROHOI şi s-a lăsat fotografiat călare pe o motocicletă. „Acest club al motocicliştilor din Dorohoi aduce un plus de culoare oraşului şi cred, după cum văd, atracţia pentru asemenea eveniment este mare. Cred că vor urma zile deosebite în acest weekend şi sper ca şi dorohoienii să trăiască alături de motocicliştii din oraş şi cei veniţi din alte zone, momente frumoase”, a declarat primarul Alexandrescu.

Motocicliştii dar şi dorohoienii prezenţi la eveniment au putut degusta mâncăruri tradiţionale româneşti dar şi .... ungureşti, oaie la ceaun, tochitură moldovenească, sarmale dar şi gulaş, toate preparate de o firmă locală.

Seara de vineri a fost completată cu evoluţia mai multor tineri din Dorohoi, care, pe scena amplasată în apropiere, au interpretat melodii folk şi rock. Vârful spectacolului a fost asigurat de formaţia rock Hungry for Heaven din Cluj, care a făcut ca motocicliştii să se dezlănţuie. Totul a culminat, în jurul orei 22,30 cu un imens foc de tabără.

Gelu Graur, reprezentantul MC TRUST BOTOŞANI, clubului motocicliştilor din municipiul reşedinţă de judeţ, s-a declarat încântat de întrunirea de la Dorohoi, având cuvinte de laudă la adresa organizatorilor şi a autorităţilor locale care s-au implicat în buna desfăşurare a evenimentului.  „E fain aici la voi la Dorohoi. Întotdeauna a fost fain şi oamenii care organizează aici ne sunt prieteni. Deşi suntem din două cluburi diferite, noi suntem din MC TRUST BOTOŞANI ei sunt MOTOR GROUP DOROHOI. Suntem oameni care am călărit motocicletele împreună şi este firesc, normal şi de bun simţ să ne vedem la întâlnirile organizate. Locaţie este foarte mişto, văd că s-a implicat şi primăria şi îi felicit pentru chestia asta, înseamnă că sunt oameni cu mintea deschisă în primăria Dorohoi. Nu pot să zic decât că aş veni cu drag chiar dacă s-ar face încă 15 ani”, a declarat Gelu Graur, reperezentantul MC TRUST BOTOŞANI.

Unul din principalele momente, aşteptate de dorohoieni, a fost parada motocicletelor, care a avut loc sâmbătă, începând cu ore 11,30. Aproximativ 50 de motociclete au parcurs traseul de la Piscina semiolimpică, au coborât pe Bulevardul Victoriei, urcând apoi pe stada A.I. Cuza până la primărie după care au coborât prin faţa Clubului Copiilor, oprindu-se în piaţa din faţa fostei primării. Aici, motocicliştii au organizat diferite concursuri, spre admiraţia dorohoienilor prezenţi la eveniment. De aici, motocicliştii s.au deplasat încolonaţi, precedaţi de o maşină a poliţiei, spre piscina semiolimpică, întrunirea motocicliştilor luând sfârşit sâmbătă noapte.

Adrian Hăidăuţu, liderul MOTOR GROUP DOROHOI, spune că ediţia din acest an a fost una reuşită, participarea motocicliştilor din întrega ţară fiind peste aşteptări. „Participarea a fost peste aşteptările noastre întrucât, din confirmările iniţiale aşteptam aproximativ 100 de participanţi dar, spre bucuria noastră, au sosit aproximativ 200 de participanţi. Au venit din zece cluburi din oraşele ţării, aş enumera Botoşani, Iaşi, Suceava, Vatra Dornei, Târgu Neamţ, două cluburi din Piatra Neamţ, un club din Baia Mare şi a venit şi un motociclist din Austria, special pentru acest eveniment. La ora de vârf a primirilor am numărat 81 de motociclete şi la paradă au fost aproximativ 50 de motociclete. Noi sperăm că acum am convins comunitatea locală despre importanţa unui asemenea eveniment, care noi dorim să-l transformăm într-o promovare artistică, mă refer la tinerii din Dorohoi care au urcat pe scenă, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, continuăm prin promovarea culturii, prin accesul la diferite obiective culturale din zona Dorohoiului. Avem deja un parteneriat cu Centrul Naţional de Informare Turistică Dorohoi, din subordinea primăriei şi în acest sens ne-am angajat să promovăm în rândul oaspeţilor noştri şi obiectivele turistice din zonă. Toţi cei care au venit sunt încântaţi de cum arată Dorohoiul. MOTOR GROUP DOROHOI are în prezent 14 membri, cu drepturi depline şi sunt şi alţii care aşteaptă confirmarea să devină membri, după aun an de activitate alături de noi”, a declarat Adrian Hăidăuţu, liderul MOTOR GROUP DOROHOI.„Oameni cu un comportament mult mai civilizat decât al multor alţi concitadini ai noştri” – părerea unui dorohoian despre motocicliştiVineri, 2 septembrie, după amiază, se anunţa un sfârşit de săptămână bun. La intrarea spre piscine semiolimpică a oraşului, ce să vezi… Frumoase, aliniate în parcare mai multe motociclete, care de care mai cromate sau cu aspect mai agresiv, îmi atrage atenţia. Curios, mă apropii şi văd cum un tip ce purta însemnele unui club moto mă invită să mă apropii, mă serverşte rapid (cică aşa-i regula) cu un 15 grame de ţuică şi o bucată de slănină şi ceapă, apoi îmi spune că este vorba de o întrunire a motocicliştilor din mai multe cluburi moto din ţară, organizată de “Motor Group Dorohoi”.

Puţin surprins, (auzi, … club moto la Dorohoi?!!!), cer detalii şi aflu că de câţiva ani la Dorohoi a luat fiinţă un club al motocicliştilor, format din puţine persoane, (la început 5, acum 13 - 15 şi în creştere).

Toate bune şi frumoase până acum dar, după ce mi-am satisfăcut curiozitatea şi de ce nu, atracţia faţă de motocicletele din parcare, am început să am îndoieli legate de prezenţa mea la acel eveniment. Da, îndoieli legate de faptul că s-ar putea să dau peste oameni (motociclişti) cu  comportament violent, mizerabil şi antisocial... (clişeele din  filmele americane au avut grijă să mi le întreţină). Totuşi, încrezător în forţele proprii şi atras de muzica bună ce răsuna mai din spate, înaintez în mulţime.

Surprins, descopăr prieteni şi cunoscuţi, care participau deja la această întrunire. Mai relaxat acum, privesc în jur şi descopăr oameni cu un comportament civilizat, care îşi aruncau paharele de plastic goale la gunoi şi nu pe jos, care foloseau toaletele ecologice în mod decent, care râdeau şi se bucurau că sunt împrenă, care erau dispuşi oricând să lase berea sau mâncarea din mână pentru a merge să îţi arate „motorul” lor sau să îţi arate ceva ce nu ştii la al tău...

Oameni cu un comportament mult mai civilizat decât al multor alţi concitadini ai noştri, (vezi parcul de lîngă Blocul Turn şi maldărul de coji de semniţe şi mizerii lăsat pe jos, seară de seară). Recunosc, m-am bucurat alaturi de ei, (motociclişti sau nu).Comentarii


Articole din aceeași categorie
Tânăra dată dispărută ieri a fost găsită
Minoră dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoi - Ceremonie în Cimitirul evreiesc dedicată comemorării victimelor pogromului
1.908 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoşani, de la începutul anului
Tânără de 18 ani dată dspărută
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
Femeie din Coţuşca dată dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
Vremea în DOROHOI
Noros
18.79 °C
Minim: 18.21 °C
Maxim: 24.37 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
2581
Populaţia din Baranca evacuată din cauza creşterii nivelului râului Prut -VIDEO
2177
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
2152
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
1746
DOROHOI: PERICOL DE INUNDAŢII – COD ROŞU. A fost emisă o avertizare RO-ALERT!
1730
COD ROSU pe Jijia, Başeu, Sitna, Miletin şi Putreda. Cota de pericol în creştere la Rădăuţi Prut
942
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri
616
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
571
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
518
De mâine, se deschide piscina. Accesul condiţionat de noile reguli impuse de pandemie
496
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Se redeschide Stadionul 1 Mai, pentru sporturile individuale în aer liber. Accesul pe bază de programare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord