Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Lucian Trufin: “Dezvoltarea județului Botoșani nu se află pe lista priorităților actualului Guvern!”
Realitatea DorohoianăData 27.02.2021 - 12:46:25
Politic
Senator PSD Lucian Trufin
Senatorul Lucian Trufin consideră că județul Botoșani este defavorizat, neaflându-se pe lista priorităților actualului Guvern. În anul 2020, dar și în 2021, fondurile acordate pentru dezvoltarea județului au scăzut considerabil față de anii precedenți când PSD era la guvernare.
DISTRIBUIE           

„Analizând ultimele două bugete construite de guvernarea de dreapta, constatăm cu indignare că fondurile destinate dezvoltării județului Botoșani au scăzut dramatic. Sumele din buget ne arată clar că actualul executiv condus de PNL a urmat linia consacrată în 2020, diminuând și anul acesta cu 15% banii destinați dezvoltării județului nostru. În aceste condiții, județul per ansamblu, municipiile, orașele și comunele din Botoșani se vor afla într-o situație nedorită, ajungând până acolo încât vor fi în imposibilitatea de a mai cofinanța proiectele aflate în implementare, aspect care va spori decalajul economic față de județele dezvoltate ale țării”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

Proiectul bugetului pentru anul 2021 pare a fi un subiect delicat, dar pe lângă acesta, sunt mai mult decât relevante indiferența cu care ne sunt apărate interesele de către noua guvernare și stoparea cu bună știință a îmbunătățirii nivelului de trai a locuitorilor din județul Botoșani.

„În acest context, le solicit public parlamentarilor PNL și USR PLUS din Botoșani care fac parte din coaliția de sărăcire a țării să prezinte proiectele majore de dezvoltare a județului, municipiilor, orașelor și comunelor noastre pe care le-au susținut și care se regăsesc în bugetul acestui an. Țin totuși să le reamintesc că în anul 2018, când PSD se afla la guvernare, noi, parlamentarii social-democrați am reușit introducerea unuia din doar cele două amendamente aprobate, după lansarea în dezbatere publică a proiectului de buget de stat. Prin acest amendament s-au aprobat sumele necesare pentru demararea proiectului de investiții de reabilitare și modernizare a DN 28B Târgu Frumos-Botoșani. Din păcate, botoșănenii sunt acum victimele acestei guvernări, iar bugetul propus nu face altceva decât să întărească faptul că interesele județului Botoșani nu sunt prioritare”, a mai declarat senatorul botoșănean.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Prefectul Dan Nechifor: este o zi frumoasă pentru România! Noul președinte al liberalilor va confirma speranțele unei altfel de politici!
Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL
FOTO - Femeile social democrate sunt alături de preșcolarii din mediul rural
Dan Șlincu: „Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!”
Deputat Costel Șoptică, PNL: „ Este una dintre cele mai bune măsuri pe care le-am luat”, referindu-se la adoptarea Legii consumatorului vulnerabil
Lucian Trufin: „Școala și drepturile elevilor botoșăneni tăiate de pe lista de priorități a PNL”
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
ALDE Botoșani - Mistreții distrug munca agricultorilor botoșăneni și nimeni nu ia măsuri pentru a stopa acest lucru!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
11.16 °C
Minim: 9.81 °C
Maxim: 22.96 °C
Cele mai citite
ALERTĂ! Frați minori din Pomârla dați dispăruți
2777
Zilele Municipiului Dorohoi 2021, sărbătoare în umbra pandemiei
953
Frații minori din Pomârla, dați dispăruți, au fost găsiți
851
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
730
Rezultat excepțional pentru micii fotbaliști ai „ACS Juniorul Dorohoi”. Au câștigat trofeul turneului ”Cupa Academicienilor„ de la Năsăud, în fața echipelor din Ardeal - FOTO&VIDEO
711
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
590
Comunicat SVSU Dorohoi – Situația COVID-19 în municipiu - FOTO document
479
Sărbătoare la Mihăileni, odată cu întoarcearea acasă a lui Mugurel Semciuc. Interviu cu vicecampionul olimpic
394
420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române
354
Elevi și cadre de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut și Școala Gimnazială nr. 2 Miorcani, voluntari în acțiunea de colectare a deșeurilor
338
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord