Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Interesele copiilor din România la educație și sănătate sunt sabotate de Coaliția Austerității Naționale: PNL-USR-UDMR
Realitatea DorohoianăData 01.06.2021 - 10:28:43
Politic
Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, când trebuia să fie o adevărată sărbătoare pentru protejarea și promovarea intereselor copiilor din România, Coaliția Austerității Naționale PNL-USR-UDMR a anunțat prin vocea liderilor săi blocarea creșterii alocațiilor în acest an, anularea ajutorului pentru învățământul timpuriu și tăierea decontărilor pentru transportul elevilor la școală. Toate aceste sabotaje sunt prevăzute în acte normative legiferate de Guvernul Cîțu-Barna-Cioloș-Hunor și promulgate de Klaus Iohannis.
DISTRIBUIE           

Parlamentarii puterii, cu sprijinul președintelui Iohannis, au blocat de nu mai puțin de 4 ori, iar luna aceasta se pregătește încă o dată, intrarea în vigoare a dublării alocațiilor. Au dat ordonanțe de amânare sau de eșalonare, au atacat la Curtea Constituțională toate inițiativele PSD prin care Guvernul era obligat să respecte legea. La fel au suspendat pe furiș acordarea sumei de 1500 de lei pe lună, pentru copii înscriși în sistemul de educație timpurie, la creșă sau la grădiniță. După decizia de a anula dublarea alocațiilor, aceasta este încă o dovadă că Guvernul Cîțu nu are nici cea mai mică intenție de a sprijini educația și întreținerea copiilor românilor. Ultima dovadă a faptului că actualul Guvern urăște tinerii, în special elevii și studenții, pe care îi vrea condamnați la sărăcie, este eliminarea decontărilor pentru naveta de acasă la școală și înapoi și încetarea gratuității la călătoria cu trenul ” se arată în comunicatul transmis de PSD Botoșani.

PSD continuă lupta pentru creșterea alocațiilor copiilor, pentru introducerea stimulentelor dedicate sprijinirii educației timpurii și pentru acordarea transportului gratuit la școală al elevilor și studenților și îi cheamă alături pe toții românii și toate familiile cu copii din România.

Vom promova în Parlament un pachet de inițiative legislative pentru stimularea natalității și susținerea tinerelor familii, prin măsuri concrete la nivelul sănătății și educației. Fiecare minciună a Coaliției Austerității Naționale privind majorările alocațiilor, sprijinul pentru angajații care-și duc copiii la creșă ori grădiniță sau blocarea accesului la școală din cauza lipsei decontării transportului, înseamnă pentru mulți tineri condamnarea la sărăcie, pentru unii înseamnă chiar condamnarea la foame și la sănătate precară. Iar fiecare dintre acești copii, condamnați la subdezvoltare de Guvernul Neputinței, își ratează șansele de a-și pune în valoare potențialul enorm pe care orice tânăr îl are la început de viață. Toate aceste șanse ratate ale copiilor de azi, condamnați la sărăcie, înseamnă înzecit sau înmiit mai multe șanse ratate de România în viitoarele decenii”, au declarat parlamentarii social-democrați botoșăneni.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
10.25 °C
Minim: 8.5 °C
Maxim: 22.9 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1674
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
489
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
459
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
420
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
409
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
334
Prins cu viteză peste limita legală, la Cucorăni
318
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
277
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
271
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
258
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord