La eveniment s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Trușești. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum.
Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu cuprindă întregul depozit de furaje. Au ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5 000 de metri pătrați și aproximativ 500 kilograme de paie. Au fost protejați de foc peste 50 de baloți de paie.
Potrivit pompierilor, cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea acestui risc pompierii vă recomandă să:
✔ nu aruncați restul de la țigară pe geamul mașinii pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar flăcările se pot extinde la păduri, culturi agricole, clădiri sau alte bunuri;
✔ nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.