Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Florin Ţurcanu, ALDE, critică conducerea Consiliului Judeţean şi spune că îi va sprijini pe cei care vor să dea în judecată instituţia
Realitatea DorohoianăData 27.02.2020 - 21:46:08
Politic
Conducerea ALDE Botoşani
COMUNICAT - În urma sondajului realizat de ALDE pentru botoșaneni, a rezultat că cea mai mare nemulțumirea este legată de infrastructura din județ, motiv pentru care partidul nostru va formula în cel mai scurt timp o petiție, prin care vom cere Guvernului, indiferent care va fi acesta, să aloce sume clare pentru modernizarea tuturor drumurilor naționale care traversează județul Botoșani.
DISTRIBUIE           

Nemulțumirea vicepreședintelui ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, este că o mare parte din problemele semnalate de cetățeni în respectivul sondaj, ar fi fost rezolvate dacă și conducerea Consiliului Județean Botoșani, împreună cu toți consilierii județeni și-ar fi făcut datoria și ar fi făcut eforturi pentru implementarea proiectului privind drumul strategic, care traversează jumătate din județ, estimat la o valoare de 76 milioane euro.

Pentru neimplicarea de care au dat dovadă cei de la conducerea CJ, liderul ALDE a precizat într-o conferință de presă, că îi va sprijini pe cei care vor să depună acțiuni în instanță, împotriva Consiliului Județean Botoșani, pentru despăgubiri după ce au întâmpinat dificultăți financiare din cauza neimplementării   proiectului privind drumul strategic, facând referire la mașinile stricate din cauza drumurilor plin de gropi.

          ”De la 1 martie vom merge în teritoriu și dorim să ieșim public cu o petiție care va fi și on-line, prin care vom cere public, în primul rând consilierilor județeni, care trebuie să știe că această calitate pe care o au, nu înseamnă doar  că trebuie să se prezinte la ședintele de Consiliu Județean și să încaseze indemnizația de consilier, fiind vorba de niște sume destul de mari, mai ales pentru cei care sunt și în ATOP, încasează lunar peste 2000 lei net. Când vii la aceeste ședinte trebuie să ai un raport de  activitate, trebuie să explici ce ai făcut în comisiile de specialitate  și ce proiecte ai depus. Nu prea am vazut decât proiecte depuse de președintele și vicepreședinții CJ. Nu am vazut nici un consilier județean sau un grup de consilieri de la PNL sau PSD care să vină să propună un proiect de hotarâre care să vină și să solicite o rectificare bugetară, să ia bani de la dezvoltare, de la alte capitole și vină apoi cu cofinanțările necesare pentru implementarea într-un ritm alert a proiectului privind drumul strategic pentru a nu pierde 76 milioane euro. Onorabil ar fi  să-și doneze  sumele încasate lunar de la CJ unui centru de copii, de bătrâni pentru că nu au făcut nimic și au încasat lunar, aceste indemnizații”, a declarat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

De asemenea, cu toții știm că atunci când au fost numiți pe aceste funcții cu putere de decizie pentru județul Botoșani, consilierii județeni au dobândit și obligația clară, de a duce la îndeplinire toate proiectele și să vină la randul lor cu proiecte noi pentru buna funcționare a județului nostru.

Cheltuielile pentru remunerarea consilierilor județeni, a președintelui și a celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani sunt peste 100.000 ron/ lunar , iar într-un an de zile suma se ridică aproximativ la 1.200.000 ron.

Biroul de presă, ALDE Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat ALDE Botoșani – Respect eroilor în halate albe, de Ziua Mondială a Sănătăţii
Alegerile locale se AMÂNĂ, anunţă Guvernul
Comunicat ALDE Botoșani – Se pot găsi soluţii pentru îngrijirea bolnavilor de coronavirus!
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
ALDE Botoşani: „Facem apel către autoritățile județului Botoșani să facă toate eforturile neceare pentru protejarea cadrelor medicale, prin asigurarea unui echipament corespunzător”
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
COMUNICAT - Echipa ALDE Botoșani pune la dispoziția cetățenilor 500 de pâini ambalate!
Vremea în DOROHOI
Senin
17.58 °C
Minim: 1.63 °C
Maxim: 22.28 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6685
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4972
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4897
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2771
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2719
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
2461
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2448
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1718
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1601
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1514
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord