Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Exercițiu în domeniul situațiilor de urgență, de amploare, în pădurea Gorovei - FOTOGALERIE
Data 22.11.2017 - 20:09:17
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat și desfășurat, astăzi, un amplu exerciţiu pentru limitarea efectelor rezultate ca urmare a producerii unui incendiu la fondul forestier în pădurea Gorovei, comuna Văculești.
DISTRIBUIE           

Potrivit scenariului, în urma unui accident aviatic s-a produs un incendiu în pădurea Gorovei. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului cu ajutorul unui elicopter cu dispozitiv bambi bucket, au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a persoanelor aflate în aeronavă, precum și a unor turiști care s-au rătăcit în pădure.

Deciziile au fost luate, în urma analizării situațiilor de urgență produse, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Botoșani, la care au participat: preşedintele CJSU, prefectul Dan Constantin Șlincu, vicepreședinții CJSU, respectiv președintele Consiliului Județean Botoșani, ing. Costică Macaleți și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, vicepreședinții Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta și Liviu Toma, în calitate de membri ai CJSU, viceprimarul municipiului Dorohoi, Lucian Topalagă și primarul comunei Văculești, Sorin Gîngă. La întâlnire au mai participat șefii instituțiilor și operatorilor economici cu atribuții în gestionarea situațiilor create, respectiv ai Unității Speciale de Aviație Iași, Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, UPU – SMURD Botoșani, Agenției de Protecție a Mediului, Filialei de Cruce Roșie Botoșani, Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, Direcției Silvice Botoșani.

Pentru coordonarea şi concentrarea capabilităților avute la dispoziţie în zonele unde s-au produs situaţiile de urgenţă s-a utilizat tehnologia UAV (Unmanned Air Vehicle), adica o dronă aeriană, pusă la dispoziţie de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațiala București (INCAS), cu sprijinul Direcţiei Generale de Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Totodată, în cadrul simulărilor a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani mulţumeşte tuturor celor care au contribuit direct sau indirect la reuşita acestui exerciţiu.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Sondaj
Cele mai citite
Dorohoian în stare gravă preluat de elicopterul SMURD - FOTOGALERIE&VIDEO
577
Incendiu devastator în satul Grivița, comuna Cordăreni. 70 de vaci dintr-un adăpost de animale s-au făcut scrum. Intervenție de amploare a voluntarilor din comună și a pompierilor dorohoieni și botoșăneni - VIDEO&FOTO
460
Trei accidente rutiere produse în ultimele ore
329
Pagube însemnate în urma incendiului de ieri de la Grivița, comuna Cordăreni. Pompierii au stabilit cauza probabilă care a generat incendiul
312
Incendiu generat de jocul copiilor cu focul, la Durnești
306
Bărbat din Păltiniș, condamnat de către judecători, identificat și escortat la penitenciar
286
Accident rutier soldat cu pagube materiale provocat de un bărbat fără permis, aflat sub influența alcoolului
280
O nouă serie de voluntari ISU au început pregătirea - FOTO
266
Aproape 20 de permise reținute de către polițiștii botoșăneni în ultimele 24 de ore
265
Comunicat CJ - Finanțare de 7,5 milioane de lei atrasă de Consiliul Județean Botoșani
255
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist, specialitatea Medicină de laborator
Campania „Împreună pentru sănătate" Dorohoi - 28 aprilie 2024
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist oftamolog
DAS Dorohoi – Anunț privind acordarea suplimentului pentru energie, aferent lunii februarie 2024
Primăria Dorohoi – Anunț dezbatere publică
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord