Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Evaluarea activității și rezultatele obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani în anul 2019
Realitatea DorohoianăData 10.01.2020 - 16:24:28
Administratie
Bilanţ IJJ Botoşani
În această dimineață, la sediul Instituției Prefectului - Județul Botoșani, s-a desfășurat ,,Ședința de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani pentru anul 2019”, în prezența domnului prefect Valentin Alexandru Colbu, a domnului subprefect Dan Nechifor, a domnului Costică Macaleți - președintele Consiliului Județean Botoșani, a reprezentantului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române - colonel Borcan Alexandru, precum și a șefilor instituțiilor cu care inspectoratul cooperează în executarea misiunilor specifice.
DISTRIBUIE           

Prioritatea strategică a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, efortul fiind concentrat în direcţia creşterii performanţei structurilor operative în îndeplinirea misiunilor.

Ordine şi siguranţă publică

S-au executat în total 9.493 misiuni specifice de ordine publică, rezultatele obţinute reflectând buna organizare şi executare a acestora.

Asigurarea şi restabilirea ordinii publice, atribuţii principale ale jandarmeriei, s-au concretizat în executarea unui număr de 690 de misiuni, organizate cu ocazia unor manifestări de protest, manifestărilor cultural-artistice, promoţionale şi religioase, competiţiilor sportive, în zona centrelor de examen/evaluare, cu ocazia desfăşurării celor două sesiuni ale bacalaureatului, evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi la concursurile de definitivat, titularizare şi calificare profesională, premergător şi pe timpul procesului electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European și a procesului electoral pentru alegerea Președintelui României.

În urma organizării eficiente şi a efortului comun depus de structurile responsabile, toate aceste acţiuni au fost gestionate corespunzător, nefiind înregistrate evenimente deosebite.

La nivelul judeţului Botoşani nu s-au înregistrat tulburări grave care să impună restabilirea ordinii şi liniştii publice.

Echipajele inspectoratului au efectuat 350 de acţiuni de intervenţie la solicitările prin apelurile de urgenţă 112, pentru aplanarea unor conflicte, pericol de agresiune animale/insecte, asigurarea funcțiilor de sprijin la producerea unor situații de urgență și în sprijinul structurilor M.A.I.

Participarea la menţinerea ordinii publice

Obiectivul principal al M.A.I., de creştere a vizibilităţii efectivelor din teren s-a concretizat prin  executarea unui număr de 4.388 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat alături de efectivele I.P.J. Botoşani.

În acest sens, în municipiile Botoşani şi Dorohoi, în oraşele Darabani şi Săveni, au fost organizate 3.805 patrule mixte, iar pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în mediul rural au fost constituite 4.137 patrule mixte.

Contribuţia unităţii la asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în judeţul Botoşani s-a materializat și prin organizarea a 3.271 patrule de jandarmi.

S-au executat 35 de acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în pieţe, târguri şi oboare, fondul forestier, cinegetic şi piscicol.

Misiuni în cooperare/colaborare cu alte instituţii

În perioada analizată au fost executate 349 de acţiuni, la care s-a folosit un număr de 1.301  jandarmi.

Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

Au fost desfăşurate 283 de activităţi preventive, fiind prezentate teme cu privire la prevenirea delicvenţei juvenile, violenţei în instituţiile de învăţământ, violenţei în familie, violenţei în sport, prevenirea consumului de droguri sau alte substanţe halucinogene şi a criminalităţii stradale.

Pentru realizarea acestor obiective s-a colaborat/cooperat cu Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani, A.T.O.P. – Consiliul Judeţean Botoşani, I.P.J. Botoşani, I.Ş.J. Botoşani, Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Botoşani.

În urma demersurilor întreprinse prin Planul Strategic al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică pe anul 2019, a fost asigurat un sprijin financiar în cuantum de 4.100 lei pentru derularea activităţilor preventiv-educative şi de antivictimizare a populaţiei, astfel că în luna noiembrie, Consiliul Judeţean Botoşani a pus la dispoziţia unităţii un număr de 3953 materiale informative, constând în  pliante, flyere, afişe, bannere în sistem roll-up și alte materiale care au susţinut în mod eficient derularea acestor activităţi.

 Pe timpul executării misiunilor specifice au fost constatate 132 de fapte penale, fiind întocmite 114 acte de sesizare a organelor de urmărire penală. Din totalul faptelor de natură penală, 29 sunt la regimul substanţelor interzise, fapte penale care au fost constatate în urma unei cooperări eficiente cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botoşani.

Pe timpul menţinerii ordinii publice în sistem integrat cu poliţia au fost constatate în comun 107 infracţiuni și 1.158 contravenţii.

Prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul piscicol, s-a materializat prin acțiuni în colaborare cu Agenția Națională de Pescuit și Acvaculură - Filiala Regională Moldova, punctul de lucru Botoşani și  Asociaţia Judeţeană a Pescarilor şi Vânătorilor Sportivi, pe linia reducerii la minim a fenomenului de braconaj piscicol, fiind constatate 14 infracțiuni și 240 de contravenții la regimul piscicol.

În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile a fost ridicat şi predat către poliţie un număr de 2.115 pachete ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina şi 45 litri de alcool.

Au fost primite spre executare 644 mandate de aducere în 31 de localităţi, fiind puse în aplicare cu prezentarea persoanei 310 mandate de aducere.

Paza şi protecţia obiectivelor, bunurilor şi valorilor

La nivelul zonei de competenţă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani misiunea de pază se execută la un număr de 18 obiective. Concomitent cu executarea acestor misiuni, se asigură ordinea interioară necesară desfășurării în condiții de normalitate a activităţilor la instanţele judecătorești, în 17 săli de judecată. 

Referitor la misiunile de pază şi protecţie a transporturilor speciale, au fost executate fără probleme deosebite 31 de transporturi de bunuri şi valori şi 6 transporturi de produse cu caracter special.

Paza şi protecţia transporturilor de corespondenţă clasificată se execută cu un efectiv mediu zilnic de 4 subofiţeri, fiind executate 441 transporturi de corespondenţă clasificată.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat CJ: A fost atribuit și contractul de deszăpezire pentru Baza 2 Dorohoi
Cuvântul prefectului județului, Dan Nechifor, cu prilejul Zilei Naționale a României
Primarul Dorin Alexandrescu a înmânat astăzi cheile către beneficiarii locuințelor de serviciu
Președintele Consiliului Județean verifică șantierele deschise prin PNDL - FOTOGALERIE
COMUNICAT Primăria Dorohoi: Blocul de locuinţe de serviciu a fost recepţionat astăzi. Vineri, beneficiarii vor primi repartiţiile
Consiliul Județean cumpără tablete pentru elevii din învățământul special
Constructor desemnat pentru modernizarea drumului Prăjeni – Plugari
Consiliul Județean cheamă în instanță Guvernul pentru datoriile restante generate de cazarea cadrelor medicale
Sondaj
Ați accepta să fiți vaccinat împotriva infecției cu COVID-19, în eventualitatea apariției unui vaccin?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-4.43 °C
Minim: -4.89 °C
Maxim: -0.44 °C
Cele mai citite
Primarul Dorin Alexandrescu a înmânat astăzi cheile către beneficiarii locuințelor de serviciu
1025
Femeie reținută pentru trei infracțiuni la regimul rutier
738
Mașină a poliției, echipată cu radar, implicată într-un accident de circulație, la Botoșani
489
COMUNICAT Primăria Dorohoi: Blocul de locuinţe de serviciu a fost recepţionat astăzi. Vineri, beneficiarii vor primi repartiţiile
416
DOROHOI - Mesajul transmis de primarul Dorin Alexandrescu cu ocazia Zilei Naționale a României
397
DOROHOI: Rata de infectare se menţine la peste trei la mie. Vezi situaţia localităţilor din judeţ cu cele mai mari rate de infecţie
329
Tânără din Botoșani prinsă de polițiști cu 2526 de pachete cu țigări de contrabandă
312
Teribilism sau inconştienţă  
278
Femeie în comă transportată cu elicopterul la Iaşi
268
Urmărit internațional identificat de jandarmi
267
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi: ANUNŢ privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2021
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii OCTOMBRIE 2020
Mesaj de condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu, la decesul consilierului său, Constantin Onciu
DOROHOI – Fără apă la robinete, miercuri, 4 noiembrie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord