Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Eurodeputații au adoptat Regulamentul „Vamă”, al cărui raportor și negociator din partea PE a fost europarlamentarul umanist Maria Grapini
Realitatea DorohoianăData 11.03.2021 - 13:56:07
Politic
După finalizarea negocierilor în trialog ale Parlamentului European, Comisiei Europene și Consiliului European, eurodeputații au adoptat, miercuri, Regulamentul Vamă care va consolida uniunea vamală a UE prin sprijinirea funcționării și dezvoltării sistemului vamal electronic european.
DISTRIBUIE           

Un rol important în negocierea Regulamentului Vamă l-a avut europarlamentarul umanist Maria Grapini care a fost raportor și negociator din partea PE .

“Sunt bucuroasă că am reușit să leg numele României, în calitatea mea de raportor al Parlamentului European, de un Regulament foarte important pentru funcționarea Pieței Interne a UE. Regulamentul „Vama” a fost aprobat de Parlament, astăzi, în forma negociată de mine cu Comisia Europeană și Consiliul European. Am reușit să obțin un rezultat bun care va aduce beneficii Pieței Uniunii Europene!”, a precizat, după vot, europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

Programul vamal al UE are o valoare de 950 de milioane de euro și este vital pentru a proteja piața unică și cetățenii săi de comerțul ilegal, facilitând în același timp activitatea legitimă a întreprinderilor. Este principalul instrument pentru politica vamală, finanțat prin bugetul UE pe termen lung (2021-2027) și este conceput pentru a îmbunătăți cooperarea și a dezvolta capacități IT care vor contribui la facilitarea schimburilor comerciale.

Un element central al programului este dezvoltarea și funcționarea ulterioară a sistemelor electronice europene utilizate de autoritățile vamale europene, care sunt necesare pentru a garanta cooperarea la nivelul UE și pentru a pune în aplicare normele vamale. Dezvoltarea și funcționarea acestor sisteme este esențială pentru a avea un nivel ridicat de securitate, în scopuri de întreținere și pentru a garanta calitatea, precum și pentru a sprijini modernizarea.

Programul va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea transparenței sistemului vamal al UE și asigură o supraveghere legală a politicii vamale a UE, permițând în același timp luarea deciziilor operaționale fără probleme în dezvoltarea proiectelor IT.

"Vămile sunt esențiale pentru buna funcționare a pieței interne și pentru asigurarea liberei circulații a mărfurilor în cadrul acesteia. Programul vamal se concentrează pe sprijinirea consolidării capacității IT și facilitarea comerțului. Programul va îmbunătăți în mod semnificativ funcționarea sigură și concurența loială. Această nouă reglementare va asigura o mai bună protecție a consumatorilor prin controlul calității produselor și, de asemenea, va contribui la realizarea obiectivelor Acordului verde european ", declara, recent, pe marginea subiectului, raportorul Maria Grapini.

Regulamentul se va aplica retroactiv de la 1 ianuarie 2021.

 

                                                                     Biroul de presă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: “USR și PNL vor să dea la liber achiziția de teren agricol”
Ziua Europei. Un plan european pentru România - FOTOGALERIE
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
PSD Botoșani - Respect pentru veteranii de război - FOTOGALERIE
VIDEO - Deputatul Alexandra Huțu: „Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar și de răni și suferințe”
Lucian Trufin: “Senatul a decis – marii retaileri vor plăti scump dacă nu respectă munca producătorilor români! ”
Ziua Pământului, marcată în județul Botoșani
Guvernarea Dreptei a întârziat construcția primei platforme de aterizare dedicată salvărilor aeriene SMURD, obiectiv inițiat de PSD
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
20 °C
Minim: 5.35 °C
Maxim: 23.01 °C
Cele mai citite
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
902
Dorohoi, Broscăuți și Șendriceni rămân astăzi fără apă la robinete, în urma unei avarii
897
Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră
540
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
534
Casă din Dorohoi distrusă de flăcări. Proprietarii transportați la spital pentru evaluarea stării de sănătate
473
Incendiu provocat de copii. Explozia a 40 de butelii evitată la limită
451
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
414
DOROHOI – Elicopterul SMURD a aterizat astăzi de două ori pe stadion, pentru a prelua pacienți în stare gravă
402
Cunoscut medic psihiatru din Botoșani, în stare critică cu Covid. A fost transferat cu elicopterul la un spital din București
399
Intervenție riscantă a pompierilor dorohoieni. Câine salvat din mâlul rămas după secarea iazului Polonic
309
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI - ANUNȚ IMPORTANT: CALENDARUL de desfăşurare a Programului ,,Euro 200 ”
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii APRILIE 2021
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord