Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Elevele bătăuşe de la Liceul “Al. Vlahuţă” din Şendriceni, cercetate de poliţişti. Reacţionează şi Inspectoratul Şcolar Judeţean
Dan MăzurașuData 04.03.2020 - 13:51:56
Local
Sancţiuni pentru elevele bătăuşe de la liceul din Şendriceni
Bătaia între elevele de la Liceul “Al. Vlahuţă” din Şendriceni nu a rămas nesancţionată. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a confirmat oficial, prin intermediul unui comunicat de presă, incidentul petrecut în unitatea de învăţământ, precizând că poliţia a declanşat cercetările pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe precum şi faptul că elevele implicate în bătaie au fost sancţionate contravenţional cu suma de 500 de lei fiecare.
DISTRIBUIE           

La aceste sancţiuni se adaugă şi măsurile disciplinare care vor fi luate de Inspectoratul Şcolar Judeţean care a anunţat că vor fi extreme de severe.

“Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public ce ilustrează o altercaţie între 3 eleve, pentru o corectă informare a cetățenilor, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul IPJ Botosani este abilitat să comunice urmatoatele:

La data de 02.03.ac, poliţia mun. Dorohoi a fost sesizată de directorul unei instituții de învăţământ din localitate cu privire la faptul că în incinta acesteia a avut loc o altercaţie. Din cercetările efectuate s-a stabilit că  3 eleve de 15 ani s-au agresat reciproc pe fondul unui conflict spontan.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cele 3 fiind sancţionate contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei fiecare pentru provocare de scandal.”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Botoşani.

În paralel, și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat măsuri disciplinare severe împotriva celor două fete de clasa a IX-a care au luat luni la bătaie o colegă de clasă. Chiar dacă exmatricularea nu poate fi luată în calcul, acestea ar putea să fie mutate la o altă clasă, iar nota la purtare le-ar putea fi, de asemenea, scăzută.

Anunțul a fost făcut astăzi de Gabriel Hîrtie, inspectorul școlar general al județului Botoșani, care a declarat, la Realitatea Plus, că situația de la liceul Alexandru Vlahuță din comuna Șendriceni este în prezent cercetată și se vor lua măsuri în cauză.

“Acest gen de incidente știrbesc învățământul botoșănean. Este regretabil faptul că restul copiilor, în loc să aplaneze situația, au filmat”, a spus Hîrtie, menționând că a fost vorba despre un conflict spontan.

Potrivit reprezentantului ISJ Botosani, cele două fetele nu se află la prima abatere, acestea fiind incluse deja în programe de consiliere. Hîrtie atrage însă atenția că „măsurile școlii trebuie susținute și de familie”.

Întrebat care sunt măsurile de protecție în unitatea de învățământ unde a avaut loc incidental, Hîrtie a răspuns că există pază în curtea școlii și serviciu pe școală realizat de cadrele didactice.  

 

 

 

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
Jandarmeria Botoșani la ora bilanțului
Bărbat din Ungureni, cu arsuri grave, după ce a aprins focul cu benzină
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
Locuințe salvate de pompieri
Locuință distrusă la Mileanca de jarul căzut din sobă - VIDEO
Recomandările pompierilor pentru zilele geroase care urmează
Adăpost de păsări aprins de un scurtcircuit. 6000 de pui au murit în incendiu
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
2.65 °C
Minim: -0.89 °C
Maxim: 9.81 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
705
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
372
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
311
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
257
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
247
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
230
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
212
Comunicat CJ: Acord de principiu pentru deblocarea situației de la Nova Apaserv
202
Poetul național Mihai Eminescu, evocat în Parohia Cobâla, Protopopiatul Dorohoi
188
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi – VIDEO &FOTOGALERIE
182
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord