Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Dorohoi: Proiect în valoare de aproape 18 milioane de lei, semnat de primarul Dorin Alexandrescu
Data 14.02.2018 - 15:04:05
Primarul Municipiului Dorohoi, a semnat marţi, 13.02.2018, contractul de finanţare pentru proiectul Comunitatea Marginalizată Plevna – Dorohoi - program integrat de măsuri de intervenție (CMP – Dh), Cod proiect:114921, Componentă 1 - Apel : POCU/140/4/2/Reducerea numărului de comunități marginalizate (non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate/2/Reducerea numărului de comunități marginalizate (non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.
DISTRIBUIE           

Proiectul cu o valoare totală de 17.978.714,44 lei și durată de implementare de 36 luni, a fost semnat marţi 13.02.2018. Primăria Municipiului Dorohoi în cadrul contractului de finanțare are următorii parteneri: Direcția de Asistență Socială Dorohoi, Fundația Corona, Gradinița Ștefan cel Mare și Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu.

Proiectul îsi propane facilitarea accesului la servicii sociale/medicale/socio-medicale pentru minim 250 familii/600 persoane din comunitatea marginalizată non-romă „Cartier Plevna – Dorohoi”, MunicipiulDorohoi.

Pentru creșterea gradului de acces la servicii educaționale/creșterea gradului de participare școlară și al diminuării/prevenirii fenomenului de abandon școlar va fi implementat un set de măsuri privind:

- dezvoltarea infrastructurii educaționale: diversificarea și creșterea numărului și calității materialelor didactice, dezvoltarea de programe educative extracurriculare, inclusive școala de vară (acțiuni civice și de voluntariat în scopul cunoașterii/acceptării/integrării persoanelor marginalizate în special a celor cu dizabilități, de altă etnie, întăririi relațiilor intergeneraționale s.a.);
- dezvoltarea serviciilor de consiliere educațională: consiliere școlară elevi și părinți, monitorizare traseu școlar și a performanțelor școlare, recompensare performanțe școlare, integrarea elevilor cu problem într-un program de educație de tip remedial;
- dezvoltarea unui program de tip școală după școală pentru minim 60 de copii;
- constituire grupe de creșă (învățământ antepreșcolar) în care vor fi integrați minim 20 de copii (0-3 ani).

Fiecare copil va beneficia de pachet suport material care include: diverse materiale educative, rechizite, hrană pe parcursul serviciilor la care participa. Pentru stimularea participării și realizării de performanță școlară se vor acorda premii, subvenții. Acordarea lor va fi condiționată de prezența beneficiarului la orele de curs, implicare școlară și extracurriculară, performanțe înregistrate.

Pentru depășirea situației de sărăcie și excluziune socială al populației din zona marginalizată se vor implementa măsuri specifice de stimulare și dezvoltare a antreprenoriatului local.

Măsurile active de ocupare implementate în proiect vizează:
- informarea și consilierea profesională - motivare, formare profesională, mediere pe piața muncii pentru 310 de beneficiari,
- dezvoltarea competențelor – formarea și calificarea beneficiarilor în acord cu cerințele pieței, inclusive formarea prin ucenicie (minim 50 persoane incluse în programe de ucenicie),
- stimularea, dezvoltarea și susținerea antreprenoriatului – identificarea potențialilor antreprenori, consilierea și formarea specifică (minim 60 beneficiari), inclusive finanțarea de mici afaceri cu potențial de creștere (minim 20 micro-granturi alocate),
- subvenționarea angajatorilor pentru angajarea beneficiarilor proiectului (minim 50 de subvenții).

Îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru minim 120 de familii din comunitatea marginalizată non - roma „Cartier Plevna – Dorohoi”, Municipiul Dorohoi.
- minim 120 de familii din comunitatea marginalizată vor beneficia în cadrul proiectului de intervenții punctuale în scopul îmbunătățirii condițiilor de locuit, respectiv: înlocuire/reparații tâmplărie, izolații termice, acoperisuri blocuri.

-amenajarea unui spatiu de 180 mp – Centru de sprijin occupational.

Intervențiile pe componenta de locuire contribuie la creșterea siguranței locuirii, calității vieții beneficiarilor, asigurarea confortului și mediului necesar îmbunătățirii și menținerii stării de sănătate și capacității de învățare și ocupare a membrilor familiilor beneficiare.

Toți beneficiarii proiectului vor avea acces egal și nediscriminatoriu la activitățile și serviciile dezvoltate în proiect.

Pentru mai multe informatii: e-mail: [email protected], tel: 0231/610133 – persoana de contact Razvan Tuduruta, sau la sediul Primariei mun. Dorohoi din str. Grigore Ghicanr. 34.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
16.36 °C
Minim: 15.72 °C
Maxim: 26.25 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1168
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord