Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Dorohoi: Mutarea taximetriştilor din centru şi „sens unic” pe strada Poştei, propuse în Comisia de circulaţie
Data 09.02.2015 - 22:28:34
Instituirea circulaţiei pe „sens unic” pe una din străzile municipiului, oprirea interzisă şi staţionarea interzisă pe alte străzi, montarea de indicatoare rutiere sau identificarea unor noi locuri de parcare pentru taximetrişti, sunt câteva din problemele discutate în şedinţa Comisiei de circulaţie, ce a avut loc în urmă cu câteva zile, la Primăria municipiului Dorohoi.
DISTRIBUIE           
Instituirea circulaţiei pe „sens unic” pe una din străzile municipiului, oprirea interzisă şi staţionarea interzisă pe alte străzi, montarea de indicatoare rutiere sau identificarea unor noi locuri de parcare pentru taximetrişti, sunt câteva din problemele discutate în şedinţa Comisiei de circulaţie, ce a avut loc în urmă cu câteva zile, la Primăria municipiului Dorohoi.

Întrunirea membrilor comisiei, din care fac parte viceprimarul Lucian Topalagă, şefi de servicii cu atribuţii în domeniu din cadrul primăriei şi reprezentanţi ai poliţiei rutiere, s-a făcut în urma unei adrese trimisă de inspectorul Tudor Turcu, şeful Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi, care sesiza unele aspecte referitoare la semnalizarea rutieră din Dorohoi.

Astfel, în urma discuţiilor, au fost identificate un număr de 12 probleme care în perioada următoare vor trebui rezolvate. S-a propus inventarierea şi identificarea unor noi locuri de parcare-aşteptare pentru taxi, pentru ca acestea să fie redistribuite în toate zonele oraşului, astfel încât actuala parcare din centrul Dorohoiului, de pe strada Dimitrie Pompeiu, să devină parcare cu plată.

O altă propunere a fost ca autocarele firmei Ramiro, să staţioneze, atunci când pleacă în cursă, pe strada Dimitrie Pompeiu, pe sensul de coborâre, imediat după trecerea de pietoni de la blocul turn şi nu pe sensul de urcare cum fac în prezent. Asta din cauză că staţionare pe sensul de urcare provoacă blocaje în trafic şi împiedică înscrierea pe banda de virare la dreapta spre strada Dumitru Furtună.

În şedinţa Comisiei de circulaţie s-a mai pus problema atenţionării firmei Victor Construct, care realizează lucrări de modernizare pe străzile municipiului, să repună indicatoarele în zonele în care au fost executate lucrări sau să monteze indicatoare provizorii acolo unde lucrările sunt în curs.

Membrii comisiei au fost de acord ca pe strada 1 Decembrie, între intersecţiile cu Aleea Amurgului şi strada Locotenent Olinescu, să fie permisă parcare doar pe senul de urcare, pe partea dinspre blocuri iar pe partea unde este SC Conted, pe sensul de coborâre, să fie păstrată „oprirea interzisă”.

O schimbare importantă va fi pe strada Poştei, între intersecţia cu strada Gheorghe Doja, în dreptul Poliţiei municipiului Dorohoi şi strada Spiru Haret, unde se va institui „sens unic” pe sensul de coborâre.

De asemenea urmează să se instituie „oprirea interzisă”, pe sensul de urcare, pe strada Gheorghe Doja, de la benzinăria „Cristal” şi până la sediul poliţiei şi la fel, „oprirea interzisă” pe Bulevardul Victoriei, în zona Bisericii Sf. Parascheva.

În şedinţă s-a mai discutat despre necesitatea unei treceri de pietoni pe strada 1 Decembrie, în zona blocurilor ANL cât şi despre montarea de indicatoare de semnalizare „staţie de transport local”, în toate zonele oraşului, staţiile nefiind semnalizate în prezent.

S-a mai pus şi problema instalării de limitatoare de viteză în zonele aglomerate precum şi instalarea de diferite indicatoare de circulaţie.

Toate propunerile au fost direcţionate spre rezolvare serviciului tehnic şi Direcţiei edilitare din cadrul Primăriei. (Dan MĂZURAŞU)
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
-4.84 °C
Minim: -6.96 °C
Maxim: -1.45 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
1901
Protest fără precedent al polițiștilor botoșăneni. Acuzații grave la adresa șefilor
1799
ANUNȚ – Spitalul municipal Dorohoi efectuează investigații medicale pentru determinarea COVID-19
1033
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
770
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
640
PRIMĂRIA DOROHOI: Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri - PRIVAT
597
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
437
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
396
DOROHOI – Patru cazuri noi de infectare. Vezi rata de incidență
385
Tragedie la Văculești. Bărbat strivit de propria mașină
310
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord