Deschidere oficială va avea loc la ora 8.00 și va fi făcută în prezența primarului Dorin Alexandrescu, a directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, posibil a prefectului județului, Dan Nechifor.
Amenajarea Centrului comunitar de vaccinare a început în urmă cu câteva zile, după ce, în data de 8 ianuarie, Consiliul Local Dorohoi, la cererea DSP Botoșani, a hotărât punerea la dispoziție a sălii de sport pentru această destinație.
Amenajarea Centrului comunitar de vaccinare a fost făcută de către angajați ai primăriei, coordonați de admnistratorul public al municipiului, Tiberiu Manolache.
Lucrările au presupus montarea a mai multor corturi cu destinația de puncte de recepție și de vaccinare, fiind trasate și fluxurile de vaccinare. Au fost instalate de asemenea toate utilitățile prevăzute în normative.
Potrivit medicului Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, într-o primă fază, la Dorohoi vor acționa medici și asistenți medicali din municipiul Botoșani.
”La Dorohoi va fi o capacitate maximă de 240 de vaccinați pe zi, câte 60 pe fiecare din cele patru fluxuri. Cheltuielile cu amenajarea Centrului comunitar de vaccinare a fost făcută din bugetul primăriei urmând ca Ministerul Sănătății să deconteze sumele. Astăzi (marți, 19 ianuarie, n.r.) au ajuns la Dorohoi primele 228 de doze destinate Centrului comunitar din sala de sport. La Dorohoi s-au înscris foarte multe persoane, până pe 8 februarie fiind toate zilele ocupate, câte 60 de vaccinări pe zi. Vreau să remarc colaborarea foarte bună pe care am avut-o cu autoritățile locale de la Dorohoi. Primarul Dorin Alexandrescu a fost foarte implicat în rezolvarea tuturor problemelor și țin să-i mulțumesc și pe această cale”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană, medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.
Este cel de-al doilea centru de vaccinare deschis la Dorohoi după cel inaugurat la începutul acestei luni în incinta Spitalului municipal.
Reamintim categoriile care intră în etapa a doua a vaccinării:
(a) personal-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora
(b) personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești
(c) personalul din sectorul economic vital:
– procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume;
– uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
– centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
– unități de producție, transport și distribuție gaze;
– unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
– unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
– transport de persoane și mărfuri;
– noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
– comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale;
(d) personalul din unitățile de învățământ și creșe;
(e) personalul poștal și din servicii de curierat;
(f) personalul cultelor religioase;
(g) personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi: reportaje în unități medicale;
(h) personalul din domeniul salubrității și deșeurilor;








