Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI – PSD a câștigat detașat alegerile. Surpriză de proporții privind ocupantul locului doi!
Dan MăzurașuData 07.12.2020 - 09:02:53
Politic
Partidul Social Democrat (PSD), condus la Dorohoi de primarul în funcție, Dorin Alexandrescu, a câștigat detașat alegerile parlamentare, desfășurate duminică, 6 decembrie. Conform numărătorii paralele efectuată de reprezentanții PSD, imediat după închiderea urnelor, dorohoienii au votat covârșitor acest partid atât la Camera Deputaților cât și la Senat.
DISTRIBUIE           

Astfel, pentru Camera Deputaților, PSD ar fi obținut 3536 de voturi din 6992 valabil exprimate, adică 51 % în timp ce pentru Senatul României, PSD a primit 3517 de voturi din 7017 de voturi valabil exprimate, adică 50 %.

Surpriza vine pentru ocupantul locului doi la acest tur de alegeri. Este vorba de partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partid înființat recent, cu un discurs patriotic, care la Dorohoi este compus din doar câțiva membri și care a reușit în municipiul nostru să împingă Partidul Național Liberal (PNL), partid cu pretenții, pe locul trei. Conform numărătorii paralele, AUR a obținut la Camera Deputaților 1082 de voturi, adică 15 % în timp ce la Senat a obținut 1101 voturi, adică 16 %.

PNL s-a clasat pe locul trei în preferințele dorohoienilor, obținând, la Camera Deputaților un număr de 986 de voturi, adică 14 % iar la Senat 1055 de voturi, adică 15 %.

USR PLUS  a obținut la Dorohoi, la Camera Deputaților, un număr de 506 voturi, adică 7 % în timp ce la Senat a obținut 534 voturi, adică 8 %.  

Următorul clasat în preferințele dorohoienilor a fost partidul Pro România care a primit, pentru Camera Deputaților, un număr de 336 de voturi, adică 5 % iar la Senat 322 de voturi, adică 5 %.

Următorul partid este Partidul Mișcarea Populară (PMP) care a obținut la Camera Deputaților un număr de 194 de voturi, adică 3 % în timp ce la Senat, 188 de voturi, adică 3 %.

Aceste rezultate au fost înregistrate la o prezență la vot, în municipiul Dorohoi, de 28,94 %.

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Guvernul Dreptei a blocat accesul la educație pentru mii de elevi din Botoșani și a lăsat Consiliul Județean să se descurce cu zero lei pentru asigurarea transportului!
Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR se face că nu vede nevoile de investiții în județ!
Prefectul PNL aruncă în aer bugetele micilor comunități
Budăi: „Datorie cât jumătate din PIB! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să apară vreo autostradă sau vreun spital!”
Conducerea națională a PSD, prezentă mâine la Botoșani
Alexandra Huțu, PSD: „Cum e posibil ca în România secolului 21, la Botoșani să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale?”
PSD Botoșani: Senatorul Lucian Trufin anunță primele rezultate ale demersurilor sale referitoare la strategia teritoriului integrat ȚARA DE SUS
Eurodeputații au adoptat Regulamentul „Vamă”, al cărui raportor și negociator din partea PE a fost europarlamentarul umanist Maria Grapini
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
15.87 °C
Minim: -0.77 °C
Maxim: 16.19 °C
Cele mai citite
Una dintre minorele date dispărute, dintr-un centru de plasament din Dorohoi, a fost găsită
608
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
396
Minorul din Concești, dat dispărut, a fost găsit de polițiști
392
DOROHOI – Doru Octavian Dumitru în spectacol, mâine, la Cinematograful ”Melodia”. Biletele sunt aproape epuizate - VIDEO
331
DOROHOI – Activitate online desfășurată la Centrul Star of Hope, dedicată Zilei internaționale a autismului
324
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
295
Copil de 12 ani, din Concești, căutat după ce a dispărut de acasă
276
ACUM: Bărbat scos de sub un tractor răsturnat și transportat la spital. Intervenția pompierilor are loc într-o localitate din județul Iași
237
”Luna plantării arborilor” deschisă de prefect - FOTO&VIDEO
216
Milioane de lei investite în case protejate
193
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
Primăria Dorohoi – S-a schimbat operatorul care colectează deșeurile din municipiu. Vezi numerele de telefon unde poți face reclamații
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări. Toate posturile sunt pe perioadă nedeterminată
(P) DOROHOI - Anunţ privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ÎNFIINȚARE FERMĂ REPRODUCȚIE SUINE, FNC PENTRU PREPARAREA FURAJELOR, PUȚ FORAT, BRANȘAMENTE UTILITĂȚI, DRUMURI ȘI ÎMPREJMUIRE, pentru imobilul situat în jud.Botosani, mun.Dorohoi, CF 56158 și CF 56159
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord