Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI – Locuințe sociale, de un milion de euro, pentru 16 familii din municipiu. Primarul Alexandrescu le-a înmânat cheile - FOTOGALERIE
Dan MăzurașuData 26.03.2021 - 08:24:56
Administratie
Primarul Dorin Alexandrescu a înmânat cheile noilor chiriași ai locuințelor sociale
Un număr de 16 familii din Dorohoi au primit ieri cheile noilor locuințe sociale, după o așteptare de aproximativ un an. Evenimentul a avut loc la ora 10.00, în cartierul Dumbrava Roșie, locul unde municipalitatea a construit două blocuri de locuințe sociale, totalizând 16 apartamente. Cheile au fost înmânate de către primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu.
DISTRIBUIE           

Cu timpul vom pune la dispoziție și o zonă prin care să se poată dezvolta un spațiu comercial, de prestări servicii, parcări sau alte dotări. Tot ce vedeți aici este o muncă de aproximativ 10 ani de zile (cu referire la cartierul Dumbrava Roșie, n.r.). (...) Să stăpâniți cu drag și să vă bucurați de locuințe, să avem o relație deosebită, dumneavoastră în calitate de chiriași și noi în cea de proprietar. Să dea Dumnezeu să mărim cartierul și să facem lucrurile să fie corecte. Mă bucur încă o dată foarte mult că vă văd fericiți”, a spus primarul Dorin Alexandrescu chiriașilor.

Repartizarea celor 16 locuințe s-a făcut în ordinea punctajului obținut de fiecare solicitant, conform criteriilor, prioritare fiind persoanele cu un anumit grad de handicap, care au avut rezervate patru locuințe, situate la extremitățile blocurilor.

Valoarea celor două blocuri ridicate în cartierul Dumbrava Roșie se ridică la aproximativ un milion de euro.

”Sumele pe care le-am investit în aceste locuințe au venit de la Ministerul Dezvoltării, pe Legea locuințelor 114/1996. Utilitățile au fost realizate de către primărie. Fiecare locuință are trei camere, două băi și o bucătărie, organizate pe două niveluri, parter și etaj. Mă bucur foarte mult că aici, datorită criteriilor de acces, majoritatea sunt persoane care au loc de muncă și au mulți copii”, a mai spus primarul Alexandrescu.

În Dorohoi, programul de construcție a locuințelor sociale și ANL va continua. Potrivit primarului, în maxim două luni se va face recepția și repartizarea altor 16 locuințe sociale, din blocul ridicat pe strada Cercetaș Știubianu, locuințe prinse în prima etapă, alături de cele care tocmai au fost repartizate.

Va urma etapa a doua, pentru care vom semna contractul de finanțare în luna aprilie, cu Ministerul Dezvoltării. Prin a doua etapă vom face un proiect în oglindă. Adică aici, în Dumbrava Roșie, în continuare, alte două tronsoane totalizând 16 locuințe și pe strada Cercetaș Știubianu încă un bloc, alături de cel existent, tot cu 16 locuințe”, a precizat Dorin Alexandrescu.

În cartierul Dumbrava Roșie sunt construite până în prezent aproximativ 90 de locuințe. O parte sunt ocupate de către foștii sinistrați din urma inundațiilor din 2010 și restul au statut de locuințe sociale. Cartierul are toate utilitățile, alei asfaltate, apă, canal, energie electrică și gaz, internet.

Autoritățile locale intenționează ca în viitor, în cartier să amenajeze un parc de joacă pentru copii și o zonă în care să propună întreprinzătorilor privați din municipiu să facă anumite dezvoltări comerciale și din sfera serviciilor, pentru deservirea locuitorilor cartierului.

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Prefectul Dan Nechifor: Îi rog pe domnii primari să se asigure că persoanele defavorizate chiar primesc mâncare caldă
Consiliul Județean a câștigat procesul cu Prefectura, privind bugetul pentru drumuri
DOROHOI - Stejari plantați de conducerea primăriei, în onoarea veteranilor de război
DOROHOI – Dezbatere publică pentru un proiect de hotărâre de CL privind interzicerea cerșetoriei stradale, inclusiv cea în forme mascate, de strângere de fonduri pentru diverse cauze
Investiții de milioane de lei la Unitatea de Asistență Medico-Socială Ștefănești
Consiliul Județean a înaintat Instituției Prefectului Nota de fundamentare pentru inițierea unei Hotărâri de Guvern pentru acordarea unui sprijin financiar operatorului de apă
Prefectul Dan Nechifor avertizează: autorităţile locale să nu lase elevii fără burse
Comunicat CJ - Lucrările de modernizare avansează pe DJ 293, Coțușca – Ghireni – DN 24C - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
20 °C
Minim: 5.35 °C
Maxim: 23.01 °C
Cele mai citite
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
902
Dorohoi, Broscăuți și Șendriceni rămân astăzi fără apă la robinete, în urma unei avarii
897
Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră
541
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
534
Casă din Dorohoi distrusă de flăcări. Proprietarii transportați la spital pentru evaluarea stării de sănătate
473
Incendiu provocat de copii. Explozia a 40 de butelii evitată la limită
451
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
414
DOROHOI – Elicopterul SMURD a aterizat astăzi de două ori pe stadion, pentru a prelua pacienți în stare gravă
402
Cunoscut medic psihiatru din Botoșani, în stare critică cu Covid. A fost transferat cu elicopterul la un spital din București
399
Intervenție riscantă a pompierilor dorohoieni. Câine salvat din mâlul rămas după secarea iazului Polonic
309
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI - ANUNȚ IMPORTANT: CALENDARUL de desfăşurare a Programului ,,Euro 200 ”
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii APRILIE 2021
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord