Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI – A început campania de vaccinare anti-COVID-19. Primul voluntar, medicul epidemiolog Laura Acatrinei - VIDEO&FOTOGALERIE
Dan MăzurașuData 04.01.2021 - 12:27:18
Local
Așa după cum Realitatea Dorohoiană v-a informat, astăzi, la ora 10.00, a debutat la Dorohoi campania de vaccinare anti-COVID-19. Prima persoană care s-a oferit voluntar să se vaccineze a fost medicul epidemiolog al Spitalului municipal Dorohoi, Laura Acatrinei.
DISTRIBUIE           

Procedura a avut loc la Centrul de vaccinare, amenajat la parterul blocului materno-infantil, și s-a făcut în prezența managerului unității medicale, medicul Valerian Andrieș.

 

Medicul Laura Acatrinei a explicat procedura prin care vor trece cei care optează să se vaccineze, începând cu informarea despre toți pașii care se vor urma, ce înseamnă să se vaccineze sau nu precum și acordul pacientului.

 

A fost nedureros. Eu am foarte mare încredere și în procedeul de obținere a vaccinului, nu sunt străină nici de tehnica PCR (test de depistare COVID-19, n.r.), de imunologie, am făcut un voluntariat pe genetică moleculară. De pe această poziție lucrurile se văd altfel. Sunt bine, nu am absolut nimic. (la câteva minute după vaccin, n.r.)

Am dorit să fiu primul cadru medical care se vaccinează pentru că eu cred în puterea exemplului. Sunt convinsă că și colegii noștri care mai au întrebări, vor solicita în final să se vaccineze. Chiar astăzi dimineață am mai primit niște solicitări pe lângă cele 133 deja existente”, a declarat medicul Laura Acatrinei, primul cadru medical care s-a oferit voluntar să se vaccineze.

 

La rândul său managerul Valerian Andrieș a declarat că se va vaccina în curând, anumite rezultate ale analizelor medicale făcute înainte de vaccinare obligându-l să amâne cu 30-60 de zile acest demers.

”Dacă nu era doamna doctor aș fi fost primul pe lista de vaccinare. Mi-am făcut analizele și am avut surpriza, plăcută zic eu, că am anticorpi, deci nu ar fi necesară, deocamdată, vaccinarea. Din păcate sunt și pluri-alergic la diferite substanțe medicamentoase. Vă promit că la 60 de zile vă invit să asistați la vaccinare.

Toți am așteptat această zi, indiferent de părerea fiecăruia. Toți oamenii așteptăm să revenim la o viață normală. Nu cred că există cineva care să dorească să poarte mască, să aibă constrângeri, restricții. Singura metodă care ne poate duce, în decurs de câteva luni, la o viață normală sau aproape normală, este acest vaccin. De aceea încurajez pe toată lumea să se vaccineze, este singura modalitate de a scăpa de acest virus. Vreau să reamintesc că în istorie, omenirea a mai trecut prin pandemii și doar vaccinurile au reușit să ne scoată din acele pandemii. Am scăpat de poliomielită, variolă, erau niște boli cumplite. Tocmai vaccinurile ne-au salvat. Și acest vaccin este, cum spun foarte mulți cercetători, luminița de la capătul tunelului. E păcat să avem vaccinul și să nu-l folosim din cauza unor păreri absolut nejustificate și întemeiate pe nimic științific care să poată fi luat în considerare”, a mai spus managerul Valerian Andrieș.

În cursul zilei de astăzi, potrivit managerului Valerian Andrieș, ar trebui să se vaccineze între 40 și 50 de cadre medicale. Până acum sunt înscriși pe lista de vaccinare peste 130 de cadre medicale.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Bărbat din comuna Corni căutat de familie. El a dispărut din anul 2018, când a plecat în Cehia
Proiectil perforant, rămas neexplodat din timpul războiului, descoperit în județ
Depuneri de jerbe de flori, din partea conducerii CJ Botoșani, cu ocazia Zilei Micii Uniri
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
Jandarmeria Botoșani la ora bilanțului
Bărbat din Ungureni, cu arsuri grave, după ce a aprins focul cu benzină
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
Locuințe salvate de pompieri
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
0.2 °C
Minim: -1.64 °C
Maxim: 1.45 °C
Cele mai citite
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
878
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
766
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
572
VIDEO - Bărbat amendat drastic de către jandarmi după ce a aruncat pe câmp o mare cantitate de deșeuri menajere
387
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
377
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
274
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
208
Bărbat dat dispărut după ce a părăsit domiciliul pe data de 18 ianuarie
204
Bărbat din Ungureni, cu arsuri grave, după ce a aprins focul cu benzină
186
Locuințe salvate de pompieri
169
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord