Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
Dan MăzurașuData 22.01.2021 - 09:11:50
Local
Noul Centru comunitar de vaccinare a fost inaugurat
Așa cum Realitatea Dorohoiană a anunțat anterior, miercuri dimineață a fost inaugurat Centrul comunitar de vaccinare, găzduit de Sala de sport al Colegiului Național ”Grigore Ghica”, de pe strada George Enescu.
DISTRIBUIE           

Inaugurarea a avut loc în prezența primarului Dorin Alexandrescu, a prefectului județeului Dan Nechifor, a directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței și a managerului Spitalului municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieș.

Chiar înainte de ora opt, la ușa centrului s-au prezentat mai multe persoane programate pentru vaccinare. Prima persoană care s-a supus vaccinării a fost o angajată a primăriei Dorohoi.

Dealtfel, potrivit reprezentanților compartimentului Resurse umane, din cadrul primăriei, aproximativ o treime din cei puțin peste 200 de angajați ai instituției, s-au înscris pentru vaccinare.

Primarul Dorin Alexandrescu a precizat că municipalitatea a făcut eforturi ca Centrul comunitar de vaccinare să corespundă cerințelor, valoarea suportată de municipalitate pentru amenajarea spațiului ridicându-se la aproximativ 80.000 de lei. Ministerul Sănătății urmează să deconteze această sumă.

Începând de astăzi, Centrul comunitar de vaccinare, organizat de primăria Dorohoi, în colaborare cu spitalul Dorohoi și DSP, este deschis. Am reușit ca începând cu ora 8, să putem începe vaccinarea, așa cum am anunțat anterior. Deja vedeți, la ora opt fără un sfert sunt persoane care așteaptă. Printre primii vaccinați sunt și angajați din Primărie.

Sunt două puncte de vaccinare deocamdată, din care unul funcțional. Centrul de vaccinare este echipat cu toate dotările necesare, sper ca procesul să decurgă normal. Pentru astăzi sunt programate 60 de persoane.

Toate dotările sunt noi, chiar și una din aeroterme este nouă. Condiții foarte bune, temperatura în interior, 18-20 de grade Celsius. Acesta este efortul nostru, nu puteam să mergem pe improvizații”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Amenajarea Centrului comunitar de vaccinare a fost făcută de către angajați ai primăriei, cel desemnat să coordoneze întreaga activitate fiind viceprimarul municipiului, Cristian Dogaru, care a realizat acest lucru de acasă, el fiind și în acest moment în carantină, un membru al familiei sale fiind confirmat cu COVI-19.

 

Prefectul județului, Dan Nechifor a apreciat efortul autorităților locale pentru amenajarea acestui spațiu destinat vaccinării, precizând că, ”este mult mai bine organizat ca cel din Botoșani” și că sunt deja zeci de cadre didactice din municipiul Botoșani care s-au înscris să se vaccineze la Dorohoi.

Tocmai îl felicitam pe domnul primar pentru că, fără să îl laud neapărat pentru ceea ce a realizat aici, din punctul meu de vedere este mult mai bine organizat decât cel de la Botoșani, de la Liceul Gheorghe Asachi. Tocmai, din acest punct de vedere, avem persoane din municipiul Botoșani care s-au programat aici. Mai exact, toți profesorii de la Liceul Mihai Eminescu se vor vaccina la Dorohoi. (...) Dacă totul merge bine, la Dorohoi vom trece de la 60 de programări pe zi la 120. Aici am avut și avem o colaborare foarte bună cu domnul primar Dorin Alexandrescu, care s-a implicat personal și chiar se vede, comparativ cu Botoșaniul unde, așa cum a relatat și presa, nici măcar căldura nu funcționa la Liceul teoretic Gherghe Asachi. Este o problemă care ține de organizare”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Monica Adăscăliței, directorul DSP, a lăudat și ea modul cum a fost amenajat centrul de vaccinare de la Dorohoi, dându-l exemplu și recomandându-l ca model de bună practică pentru viitoarele centre de vaccinare care se vor organiza în județ.

Monica Adăscăliței, director DSP: ”Centrul de la Dorohoi arată extraordinar. Se vede că s-au făcut eforturi foarte mari aici la Dorohoi, respectă cerințele prevăzute. Mă bucur că a început să se facă vaccinarea și la Dorohoi având în vedere că aveți o mare adresabilitate în această zonă, fiind singurul centru care deservește nordul județului. Sperăm să fie bine, fără reacții adverse la vaccin. Referitor la cadrele medicale, DSP Botoșani a cerut zilele trecute ajutorul celor care au liberă practică, dacă vor să sprijine Centrele de vaccinare. În urma acestui demers, la DSP s-au depus mai multe cereri, medici, asistenți și registratori. Două doamne doctor, din Botoșani vor veni la Dorohoi, vor face naveta. Avem sprijinul domnului manager Valerian Andrieș, de la Spitalul Dorohoi. La Dorohoi va funcționa deocamdată un singur flux. Deschiderea unui alt flux nu depinde de noi ci de București, în funcție de importurile de vaccin. Persoanele care se vaccinează acum, trebuie să aibă și doza de rapel, din același vaccin. Fluxurile de vacin au scăzut în toate județele. La Dorohoi sunt programări pentru două săptămâni. Centrul de la Dorohoi arată extraordinar și chiar vreau să-l felicit pe domnul primar pentru implicare, pentru tot ce a făcut aici. Chiar poate fi un exemplu pentru viitoarele centre care se vor deschide în județul Botoșani”.

 

Prezent la inaugurarea Centrului comunitar de vaccinare, medicul Valerian Andrieș, managerul Spitalului municipal Dorohoi, a apreciat la rândul său modul cum a fost amenajat centrul, lăudând colaborarea interinstituțională. El a precizat că în prima zi de funcționare a noului centru de vaccinare, întreaga echipă a celuilalt centru, care funcționează de la începutul lunii, în incinta Spitalului municipal Dorohoi, a venit și a acordat asistență colegilor noului centru.

Este o zi specială pentru municipiul nostru. În urma unui efort concertat a primăriei, a domnului, primar, al spitalului, a tuturor autorităților locale care s-au implicat, s-a reușit crearea unui Centru de vaccinare foarte frumos, apreciat și de domnul prefect și doamna director al DSP, foarte bine dotat, cu personal calificat. Spitalul Dorohoi a fost și este alături de comunitate, ăsta este rolul nostru. La toate solicitările primarului și a primăriei noi am răspuns pozitiv. Vom răspunde în continuare cu tot ce este nevoie, personal, materiale, până lucrurile se așează pe un făgaș normal. Recomand tuturor concetățenilor mei să se vaccineze, este singura cale ca toți să revenim la o viață normală. Echipa care acționează la Centrul organizat la Spital a venit astăzi aici pentru a acorda asistență. Ei deja au experiență. Peste 400 de persoane s-au vacinat la centrul de la spital, cadre medicale, farmaciști, persoane din prima etapă”, a declarat la rândul său medicul Valerian Andrieș, managerul spitalului dorohoian.

 

Urmăriți VIDEO la finalul fotogaleriei!

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Minor de 13 ani, din Santa Mare, dat dispărut de către familie. Aceasta cere sprijinul cetățenilor!
Bărbat căzut în casa liftului, de la o înălțime de aproximativ cinci metri, salvat de către pompierii botoșăneni - FOTO&VIDEO
Accident rutier la Gorbănești
Cinci tone de furaje arse într-un incendiu provocat din joacă
FOTOGALERIE - Exercițiu de amploare al ISU Botoșani desfășurat în această dimineață la Botoșani și Dorohoi
Târg de week-end - Produs din BOTOȘANI – ediția 2021
Exercițiu la stațiile de tratare și epurare a apei aparținând S.C. NOVA APASERV S.A. din Cătămărăști Deal și Dorohoi, mâine dimineață
Posturi de ajutor de șef de post scoase la concurs de IPJ Botoșani
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
20 °C
Minim: 15.78 °C
Maxim: 26.01 °C
Cele mai citite
Polițiștii au stabilit cum s-a petrecut accidentul rutier de la Dumbrăvița
1203
Accident rutier grav la Dumbrăvița, lângă Dorohoi!
1087
Dorohoienii de pe trei străzi rămân mâine fără apă la robinete
712
DOROHOI - Mesajul primarului Dorin Alexandrescu la începerea noului an școlar
557
Focuri de arma la Baranca şi trei contrabandişti reţinuţi - FOTO&VIDEO
511
Botoșăneancă prinsă băută la volan, în Dorohoi. Avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
379
Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări, trase de polițiștii de frontieră dorohoieni la Pomârla
343
Primăria Dorohoi – Anunţ privind procedura de atribuire a unui număr de trei autorizații taxi
311
Vitezomani „arși la buzunar” de către polițiștii rutieri botoșăneni
267
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
248
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord