Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - Consilier al primarului Dorin Alexandrescu, decedat astăzi în spital. Era infectat cu COVID-19
Dan MăzurașuData 01.11.2020 - 20:03:56
Local
Constantin Onciu, consilier al primarului Dorin Alexandrescu, a decedat astăzi în spital. Era infectat cu COVID-19
Unul dintre consilierii primarului Dorin Alexandrescu a decedat astăzi, duminică, 1 noiembrie, în spital, după ce a fost confirmat cu infecție cu COVID-19. El a încetat din viață în jurul orei 12.00. A fost confirmat pozitiv, în urmă cu aproximativ două săptămâni.
DISTRIBUIE           

Constantin Onciu, în vârstă de 72 de ani, era angajat în cadrul Cabinetului primarului municipiului Dorohoi ca și consilier. Anterior el fusese angajat al primăriei iar după pensionare, primarul Dorin Alexandrescu l-a angajat în cadrul cabinetul său. Înainte de 1989, Constantin Onciu a fost primar al comunei Broscăuți.

Constantin Onciu a fost confirmat cu infecție cu SARS-CoV-2 duminică, 18 octombrie, în urma unui test făcut la Spitalul Municipal Dorohoi, după ce în zilele precedente s-a simțit rău, prezentând, potrivit colegilor de birou, simptome caracteristice infecției cu COVID-19.

Luni seară, pe data de 19 octombrie, Constantin Onciu a fost internat în Spitalul de boli infecțioase din Botoșani iar după două zile a fost transferat la Spitalul Județean ”Mavromati”, aici fiind intubat.

”A fost ventilat și luni mi-a zis că analizele sunt bune. Ducea o viață sănătoasă, era plin de vigoare, în ciuda vârstei de 72 de ani”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană un apropiat al familiei care a adăugat că marți sau miercuri va fi înmormântarea, respectându-se regulile impuse de autorități în această perioadă.

În urma confirmării infecției cu COVID-19 al lui Constantin Onciu, luni 19 octombrie, la dispoziția primarului Dorin Alexandrescu, cele două birouri unde funcționează Direcția patrimoniu, locul unde își desfășura activitatea Constantin Onciu, și-au încetat activitatea iar angajații au fost trimiși acasă pentru două săptămâni. Ei urmează să revină la muncă mâine, 2 noiembrie.


Situația de la primăria Dorohoi a fost raportată la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani. Un angajat al primăriei, care are și pregătire medicală, fiind absolvent al FEG-ului, a făcut luni, 19 octombrie, angajaților primăriei, teste rapide COVID-19, dar care nu au precizie, testele fiind teste imunologice, deci cu aplicabilitate largă, nu dedicată coronavirusului. Cei care au apărut cu rezultate pozitive s-au dus la spital și și-au făcut Testul Real Time PCR.


Întrebat de reporterul Realitatea Dorohoiană, dacă în urma confirmării infecției cu COVID-19 a consilierului său, și-a făcut la rândul său testul de depistare a infecției, primarul Dorin Alexandrescu s-a arătat deranjat de întrebare. Este o întrebare pe care o pui tendențios. El este pe o funcție de consilier dar face foarte multă muncă de teren. Eu nu am intrat, cu domnul Onciu, în contact direct, a declarat primarul Alexandrescu, la acea dată.

El a adăugat că, ”Mai mult decât atât, dacă nu se știe și dacă vrei să știi, pentru toate persoanele din primăria municipiului Dorohoi s-au achiziționat teste rapide și am testat tot personalul, inclusiv primarul. Toți cei care au fost suspecți au plecat la spital unde și-au făcut teste PCR în urma cărora au mai fost depistați pozitiv doi angajați din primăria Dorohoi. Contacții direcți au fost trimiși acasă iar primăria funcționează într-un regim de 50-60 %, toți cei care nu și-au luat concediu de odihnă fiind trimiși acasă”, a mai spus primarul Dorin Alexandrescu, luni 18 octombrie, chiar în ziua în care Constantin Onciu era internat în spital.

 

Redacția Realitatea Dorohoiană transmite familiei Sincere condoleanțe.

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
Jandarmeria Botoșani la ora bilanțului
Bărbat din Ungureni, cu arsuri grave, după ce a aprins focul cu benzină
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
Locuințe salvate de pompieri
Locuință distrusă la Mileanca de jarul căzut din sobă - VIDEO
Recomandările pompierilor pentru zilele geroase care urmează
Adăpost de păsări aprins de un scurtcircuit. 6000 de pui au murit în incendiu
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
10.21 °C
Minim: -0.89 °C
Maxim: 10.5 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
695
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
600
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
365
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
269
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
253
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
248
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
244
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
226
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
209
Comunicat CJ: Acord de principiu pentru deblocarea situației de la Nova Apaserv
202
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord