Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Document şocant: PANDEMIA de CORONAVIRUS a fost o ALARMĂ FALSĂ la nivel mondial, arată un raport al guvernului german
Realitatea DorohoianăData 13.06.2020 - 19:00:05
National
Foto generic
Un raport realizat la nivelul Ministerului de Interne din Germania, ajuns în mass-media, susține că pandemia de coronavirus este o alarmă falsă și că majoritatea celor care au murit oricum ar fi decedat din cauza comorbidităților. Cel mai mare propagator de ştiri false şi confuzie ar fi Statele Unite, spun autorii raportului.
DISTRIBUIE           

Măsurile de securitate luate de autorități au ”consecinţe mai grave” decât pandemia în sine, potrivit raportului, care minimalizează importanţa virusului. 

Câteva concluzii din raportul Ministerului de Interne german, consultat de Mediafax:

  • Pericolul Covid-19 a fost supraestimat: probabil, în niciun caz, pericolul prezentat de noul virus nu a depăşit nivelul normal
  • Oamenii care mor de Covid-19 sunt în esenţă cei care ar muri statistic anul acesta, deoarece au ajuns la sfârşitul vieţii, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face faţă stresului zilnic aleator (inclusiv cei aproximativ 150 de viruşi aflaţi în prezent)
  • La nivel mondial, în trei luni, nu au fost mai mult de 250.000 de decese din cauza Covid-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese (25.100 în Germania) în timpul valului de gripă 2017/18
  • Pericolul este, evident, nu mai mare decât cel al multor altor virusuri. Nu există nicio dovadă că aceasta a fost mai mult decât o alarmă falsă.Un reproş ar putea merge pe aceste linii: în timpul crizei Corona, statul s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari producători de Fake News. 

Publicarea raportului a provocat un adevărat scandal în Germania, guvernul negând inițial valabilitatea lui, iar apoi motivând că ”ar fi opera unui singur angajat”. 

Ulterior, autorii raportului au făcut comentarii în presă prin care au acuzat guvernul german de luare a unor măsuri exagerate şi de ignorarea informaţiilor primite.

Raportul ”Analiza Criza Managementului” a fost produs în cadrul unei unităţi din cadrul Ministerului de Interne, numită KM4, şi a fost publicat inclusiv pe site-uri de specialitate medicală sub supravegherea unor experţi în medicină germani.

Stepehen Kohn, unul dintre autori, l-a transmis ulterior mass-media. Autorii au efectuat şi o conferinţă de presă în care au criticat guvernul de la Berlin.

„Măsurile terapeutice şi preventive nu ar trebui să aducă niciodată mai mult rău decât boala în sine. Scopul lor ar trebui să fie protejarea grupurilor de risc, fără a pune în pericol disponibilitatea îngrijirii medicale şi a sănătăţii întregii populaţii. Noi, în practica ştiinţifică şi medicală, suferim zilnic daunele secundare ale măsurilor Corona asupra pacienţilor noştri. Prin urmare, solicităm Ministerului Federal al Internelor să comenteze comunicatul nostru de presă şi sperăm la o discuţie relevantă cu privire la măsurile [Corona], una care să conducă la cea mai bună soluţie posibilă pentru întreaga populaţie”.

Printre semnatarii raportului se numără Dr Gunter Frank, membru al Societăţii pentru Medicina Familiei, profesor doctor Andreas Lubbe director MZG Westfalia sau Peter Schirmacher, profesor în Patologie, Universitatea Heidelberg.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Coronavirus România - Situaţia la zi. Botoşani, două noi cazuri confirmate
Coronavirus România - Situaţi la zi. 7 noi cazuri confirmate la Botoşani
CARANTINĂ pentru românii care merg în Italia. Măsura se aplică până pe 7 septembrie
UMANITAR - Ea e prea mică să lupte singură, iar noi suntem prea mari pentru a fi indiferenți
Coronavirus România - Situaţia la zi
Depistat la controlul de frontieră tractând o remorcă neînmatriculată
Curtea de Conturi: TUNURI FINANCIARE de proporții în perioada stării de urgență. Guvernul a cumpărat măști de la compania de stat UNIFARM la suprapreț, cu un ados de 71%
Încredinţarea, cu repetiţie, a unui ansamblu auto deşi cel de la volan nu deţinea permis
Vremea în DOROHOI
Senin
25.81 °C
Minim: 13.27 °C
Maxim: 27.76 °C
Cele mai citite
Valentin Ostafi este candidatul Alianţei 2020 USR PLUS pentru funcţia de primar al Dorohoiului
2944
Comandantul pompierilor dorohoieni a acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier
1699
Femeie ucisă cu toporul de către concubin, la Carasa, comuna Corlăteni
1316
Tânăra din Dorohoi dată dispărută a fost găsită
1281
NOVA APASERV face apel la RAŢIONALIZAREA consumului de apă!
879
Comunicat Primăria Dorohoi - Continuă proasta gestionare a furnizării de apă de către NOVA APASERV Botoșani, în municipiul Dorohoi
874
Arma identificată în comuna Corlăteni, în urma unor percheziții
716
BMW de peste 83.000 de lei, căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la Botoşani
398
Taximetriştii din Dorohoi şi Botoşani şi trecerile la nivel cu calea ferată, în atenţia poliţiştilor. Au fost aplicate sancţiuni de peste 5800 de lei
361
Primarul Alexandrescu a semnat astăzi contractul pentru furnizarea unor echipamente medicale necesare depistării COVID-19. Aparatele vor intra în dotarea laboratorului spitalului dorohoian
303
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
(P) ANUNŢ ANGAJARE – Domeniul construţii
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea unui teren
ANUNŢ - Firmă de construcţii din Dorohoi, angajăm inginer devizier
REVENIRE - Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Comunicat Primăria Dorohoi: Măsuri impuse în contextul răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 începând cu data de 1 august 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord