Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Doctor în istorie, profesor Gică Manole - 22 IUNIE 1941: REVANȘA ISTORICĂ
Realitatea DorohoianăData 22.06.2020 - 21:34:07
Educatie
Doctor în istorie, prefesor Gică Manole
Pe 22 iunie 1941, Armata Română, la ordinul șefului statului român, Ion Antonescu, a început al doilea mare război de întregire națională. Alături de armată se afla întreaga națiune română care dorea cu ardoare ca Basarabia, Herța, Nordul Bucovinei și Insula Șerpilor să fie eliberate de sub robia U.R.S.S..
DISTRIBUIE           

Pe 22 iunie 1941, România și armata sa nu au atacat imperiul sovieto-fascist al lui Stalin, U.R.S.S.. Agresorul, ucigaș și criminal, fusese însuși Stalin care, după ce se aliase cu Hitler, la 23 august 1939, ca să împartă Estul Europei între ei prin pactul banditesc de la Moscova, a amenințat România cu războiul pe 26 - 27 iunie 1940 ca aceasta să-i cedeze Basarabia și Nordul Bucovinei.

Deci, în zilele de 28 - 29 iunie 1940, U.R.S.S. și Stalin au atacat România, obligând-o să-i cedeze 50.762 km pătrați de pământ străvechi românesc în care trăiau 3,9 milioane de oameni din care 3 milioane erau etnici români.

Carol II (1930 - 1940), regele dezertor, dictator și călău, împreună cu prostituata Elena Lupescu (adevărata stăpână a României) au decis ca România să cedeze fără luptă și să capituleze în fața lui Stalin.

Drept urmare, o imensă rușine națională a acoperit chipul României. Armata, dezonorată de o retragere fără luptă, provocată, umilită, dezarmată de trupele sovietice, n-a ripostat cu un singur foc de armă la toate batjocurile și ofensele aduse de sovietici. Uriașe avuții materiale au rămas pe loc, fiind capturate de inamic, iar populația românească lăsată la bunul plac al răzbunării alogenilor. Toate simbolurile statului român au fost batjocorite, zeci de mii de români bătuți, schingiuiți, uciși doar pentru vina de a fi român.

Așadar, pe 22 iunie 1941, România nu a atacat U.R.S.S., ci a răspuns la agresiunea criminală a Moscovei din iunie 1940. Nu România și statul român, cum susțin și astăzi proștii și iudele, au fost agresorii în iunie 1941.

Războiul început de România la 22 iunie 1941 contra celui mai periculos dușman istoric al său, Rusia sovietică, a fost unul drept, justificat și în acord cu dreptul internațional.

Aproape într-o lună de zile de lupte grele, Armata Română, alături de trupe germane, eliberează din robia stalinistă Basarabia și Nordul Bucovinei, 6.000 de soldați și ofițeri români murind.

Greșeala cea mare a lui Ion Antonescu, în ciuda justificărilor aduse în varii ocazii, a fost că a trecut Armata Română la Est de Nistru. La Est de Nistru, mai departe, nu trebuia să lupte niciun soldat și ofițer român. Ion Antonescu a hotărât altfel.

Când Stalin câștigă războiul alături de Națiunile Unite, ocupă toate statele din Estul Europei, reanexează provinciile istorice din Nord-Est, capturează România, o crucifică, jefuind-o până la os, extermină sute de mii de români, schimbă structurile social-economice istorice ale societății românești, iar Ion Antonescu va fi împușcat.

În anii 1941 - 1942, Armata Română obține mari victorii, alături de armata germană, împotriva Rusiei sovietice, dușmanul secular al poporului și statului român, luându-și o strălucită revanșă istorică.

În consecință, pentru poporul român, ziua de 22 iunie 1941 este și va fi mereu o zi a Demnității și Onoarei Naționale, o zi astrală în devenirea sa istorică.

Iar dacă veți auzi că cineva, oricine ar fi el, susține cum că la 22 iunie 1941 România a atacat „pașnica” Uniune Sovietică, să-l tratați ca pe un prost sau un mistificator ordinar al Istoriei.

Al vostru,
Gică Manole
21 iunie 2020, ora 21:38

 

Sursa: facebook

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Un profil special dedicat franco-fanilor la Colegiul Laurian
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
Bacalaureat 2020 – Rata de promovare a elevilor botoşăneni din seria curentă este de 66,47%
Doctor în istorie, profesor Gică Manole - O mare Tragedie Națională: 28 iunie 1940 (evacuarea Basarabiei şi nordului Bucovinei) - Lecţia de istorie
VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ! – Recomandările poliţiştilor
Evaluare Naţională 2020 – Au fost anunţate rezultatele finale
Doctor în istorie, profesor Gică Manole - 26 IUNIE 1940: ZIUA INFAMIEI
4 metode prin care “acceptăm” să fim ... manipulați - explicaţia psihologului
Vremea în DOROHOI
Senin
27.66 °C
Minim: 16.11 °C
Maxim: 31.14 °C
Cele mai citite
Populaţia din Baranca evacuată din cauza creşterii nivelului râului Prut -VIDEO
2170
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
2145
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
1926
DOROHOI: PERICOL DE INUNDAŢII – COD ROŞU. A fost emisă o avertizare RO-ALERT!
1717
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
1572
Comunicat DAS Dorohoi - Modificări privind izolarea la domiciliu COVID 19
1211
Doctor în istorie, profesor Gică Manole - 22 IUNIE 1941: REVANȘA ISTORICĂ
1137
COD ROSU pe Jijia, Başeu, Sitna, Miletin şi Putreda. Cota de pericol în creştere la Rădăuţi Prut
932
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri
605
Cota de pericol a fost depăşită la Oroftiana cu aproape jumătate de metru. La Rediu s-au înregistrat precipitaţii de 108 l/mp
484
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Se redeschide Stadionul 1 Mai, pentru sporturile individuale în aer liber. Accesul pe bază de programare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord