Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Doctor în istorie, profesor Gică Manole - 22 IUNIE 1941: REVANȘA ISTORICĂ
Realitatea DorohoianăData 22.06.2020 - 21:34:07
Educatie
Doctor în istorie, prefesor Gică Manole
Pe 22 iunie 1941, Armata Română, la ordinul șefului statului român, Ion Antonescu, a început al doilea mare război de întregire națională. Alături de armată se afla întreaga națiune română care dorea cu ardoare ca Basarabia, Herța, Nordul Bucovinei și Insula Șerpilor să fie eliberate de sub robia U.R.S.S..
DISTRIBUIE           

Pe 22 iunie 1941, România și armata sa nu au atacat imperiul sovieto-fascist al lui Stalin, U.R.S.S.. Agresorul, ucigaș și criminal, fusese însuși Stalin care, după ce se aliase cu Hitler, la 23 august 1939, ca să împartă Estul Europei între ei prin pactul banditesc de la Moscova, a amenințat România cu războiul pe 26 - 27 iunie 1940 ca aceasta să-i cedeze Basarabia și Nordul Bucovinei.

Deci, în zilele de 28 - 29 iunie 1940, U.R.S.S. și Stalin au atacat România, obligând-o să-i cedeze 50.762 km pătrați de pământ străvechi românesc în care trăiau 3,9 milioane de oameni din care 3 milioane erau etnici români.

Carol II (1930 - 1940), regele dezertor, dictator și călău, împreună cu prostituata Elena Lupescu (adevărata stăpână a României) au decis ca România să cedeze fără luptă și să capituleze în fața lui Stalin.

Drept urmare, o imensă rușine națională a acoperit chipul României. Armata, dezonorată de o retragere fără luptă, provocată, umilită, dezarmată de trupele sovietice, n-a ripostat cu un singur foc de armă la toate batjocurile și ofensele aduse de sovietici. Uriașe avuții materiale au rămas pe loc, fiind capturate de inamic, iar populația românească lăsată la bunul plac al răzbunării alogenilor. Toate simbolurile statului român au fost batjocorite, zeci de mii de români bătuți, schingiuiți, uciși doar pentru vina de a fi român.

Așadar, pe 22 iunie 1941, România nu a atacat U.R.S.S., ci a răspuns la agresiunea criminală a Moscovei din iunie 1940. Nu România și statul român, cum susțin și astăzi proștii și iudele, au fost agresorii în iunie 1941.

Războiul început de România la 22 iunie 1941 contra celui mai periculos dușman istoric al său, Rusia sovietică, a fost unul drept, justificat și în acord cu dreptul internațional.

Aproape într-o lună de zile de lupte grele, Armata Română, alături de trupe germane, eliberează din robia stalinistă Basarabia și Nordul Bucovinei, 6.000 de soldați și ofițeri români murind.

Greșeala cea mare a lui Ion Antonescu, în ciuda justificărilor aduse în varii ocazii, a fost că a trecut Armata Română la Est de Nistru. La Est de Nistru, mai departe, nu trebuia să lupte niciun soldat și ofițer român. Ion Antonescu a hotărât altfel.

Când Stalin câștigă războiul alături de Națiunile Unite, ocupă toate statele din Estul Europei, reanexează provinciile istorice din Nord-Est, capturează România, o crucifică, jefuind-o până la os, extermină sute de mii de români, schimbă structurile social-economice istorice ale societății românești, iar Ion Antonescu va fi împușcat.

În anii 1941 - 1942, Armata Română obține mari victorii, alături de armata germană, împotriva Rusiei sovietice, dușmanul secular al poporului și statului român, luându-și o strălucită revanșă istorică.

În consecință, pentru poporul român, ziua de 22 iunie 1941 este și va fi mereu o zi a Demnității și Onoarei Naționale, o zi astrală în devenirea sa istorică.

Iar dacă veți auzi că cineva, oricine ar fi el, susține cum că la 22 iunie 1941 România a atacat „pașnica” Uniune Sovietică, să-l tratați ca pe un prost sau un mistificator ordinar al Istoriei.

Al vostru,
Gică Manole
21 iunie 2020, ora 21:38

 

Sursa: facebook

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI: O nouă iniţiativă a conducerii Casei Municipale de Cultură - PROIECTUL F.A.C.E.S. - CURSURI ȘI ATELIERE DE DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI LIMBI STRĂINE
Cinema Melodia se redeschide de miercuri, 16 septembrie. Accesul condiţionat de reguli impuse de epidemia de COVID-19
Au fost afişate rezultatele la Bacalaureat, sesiunea august – septembrie. Vezi rezultatele
Premii internaționale câștigate de botoșăneni la festivalul lui Birlic
VIDEO&FOTO - Eveniment cultural remarcabil găzduit de Casa Municipală de Cultură: "Din Dorohoi, lumea se cucerește ușor!" - Expoziție de pictură dedicată pictorului dorohoian Ion Murariu
FOTOGALERIE - Sfântul Ioan Iacob prăznuit la Seminarul Teologic Dorohoi
COMUNICAT: ÎPS Teofan va sluji la hramul de vară al Seminarului, anunţă Pr. Prof. Constantin Muha, directorul instituţiei de învăţământ dorohoiene
INVITAȚIE la hramul de vară al Seminarului Teologic “Sf. Ioan Iacob” Dorohoi
Sondaj
În contextul Pandemiei COVID - 19, vă veți prezenta la vot pe 27 septembrie?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
13.21 °C
Minim: 6.84 °C
Maxim: 21.75 °C
Cele mai citite
Dorohoi – Mesajul primarului Dorin Alexandrescu cu ocazia începerii noului an şcolar
1008
Candidatul PMP, Lucian Robu, în dialog cu dorohoienii - FOTOGALERIE
659
COMUNICAT PSD: Primarul PNL din Dersca se pregătește să fraudeze alegerile prin organizarea secției de votare din localitate în Primărie! PSD a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă
628
Profesorul Vasile Adăscăliţei, candidatul PRO România, mesaj către dorohoieni
527
Au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţ
511
Lucian Topalagă, candidat ALDE pentru primăria Dorohoi: “Încrederea se câștigă greu și se pierde într-o clipă, iar eu nu vreau să vă dezamăgesc!” - FOTOGALERIE
486
Două minore din Dorohoi, de patru respectiv şase ani, agresate sexual şi fizic de un bărbat de 41 de ani. Acesta a fost reţinut de poliţişti
454
Doi morţi şi doi răniţi după un accident petrecut la Dumbrăviţa, lângă Dorohoi. Șoferul vinovat a fost arestat pentru 30 de zile
391
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
231
Pompier dorohoian recompensat cu distincţia “Emblema de onoare a I.G.S.U.”. Distincţia i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru salvarea unui tânăr căzut în fântână
224
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
FOTOGALERIE - Patru zile de frumuseţe oferite de ORIFLAME, pe pietonalul din Dorohoi! Surprize zilnice şi tombolă la sfârşitul săptămânii
Măşti de protecţie distribuite gratuit de către DAS persoanelor cu venituri reduse din Dorohoi
Dorohoi, Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord