Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Doctor în istorie, profesor Gică Manole - 22 IUNIE 1941: REVANȘA ISTORICĂ
Realitatea DorohoianăData 22.06.2020 - 21:34:07
Educatie
Doctor în istorie, prefesor Gică Manole
Pe 22 iunie 1941, Armata Română, la ordinul șefului statului român, Ion Antonescu, a început al doilea mare război de întregire națională. Alături de armată se afla întreaga națiune română care dorea cu ardoare ca Basarabia, Herța, Nordul Bucovinei și Insula Șerpilor să fie eliberate de sub robia U.R.S.S..
DISTRIBUIE           

Pe 22 iunie 1941, România și armata sa nu au atacat imperiul sovieto-fascist al lui Stalin, U.R.S.S.. Agresorul, ucigaș și criminal, fusese însuși Stalin care, după ce se aliase cu Hitler, la 23 august 1939, ca să împartă Estul Europei între ei prin pactul banditesc de la Moscova, a amenințat România cu războiul pe 26 - 27 iunie 1940 ca aceasta să-i cedeze Basarabia și Nordul Bucovinei.

Deci, în zilele de 28 - 29 iunie 1940, U.R.S.S. și Stalin au atacat România, obligând-o să-i cedeze 50.762 km pătrați de pământ străvechi românesc în care trăiau 3,9 milioane de oameni din care 3 milioane erau etnici români.

Carol II (1930 - 1940), regele dezertor, dictator și călău, împreună cu prostituata Elena Lupescu (adevărata stăpână a României) au decis ca România să cedeze fără luptă și să capituleze în fața lui Stalin.

Drept urmare, o imensă rușine națională a acoperit chipul României. Armata, dezonorată de o retragere fără luptă, provocată, umilită, dezarmată de trupele sovietice, n-a ripostat cu un singur foc de armă la toate batjocurile și ofensele aduse de sovietici. Uriașe avuții materiale au rămas pe loc, fiind capturate de inamic, iar populația românească lăsată la bunul plac al răzbunării alogenilor. Toate simbolurile statului român au fost batjocorite, zeci de mii de români bătuți, schingiuiți, uciși doar pentru vina de a fi român.

Așadar, pe 22 iunie 1941, România nu a atacat U.R.S.S., ci a răspuns la agresiunea criminală a Moscovei din iunie 1940. Nu România și statul român, cum susțin și astăzi proștii și iudele, au fost agresorii în iunie 1941.

Războiul început de România la 22 iunie 1941 contra celui mai periculos dușman istoric al său, Rusia sovietică, a fost unul drept, justificat și în acord cu dreptul internațional.

Aproape într-o lună de zile de lupte grele, Armata Română, alături de trupe germane, eliberează din robia stalinistă Basarabia și Nordul Bucovinei, 6.000 de soldați și ofițeri români murind.

Greșeala cea mare a lui Ion Antonescu, în ciuda justificărilor aduse în varii ocazii, a fost că a trecut Armata Română la Est de Nistru. La Est de Nistru, mai departe, nu trebuia să lupte niciun soldat și ofițer român. Ion Antonescu a hotărât altfel.

Când Stalin câștigă războiul alături de Națiunile Unite, ocupă toate statele din Estul Europei, reanexează provinciile istorice din Nord-Est, capturează România, o crucifică, jefuind-o până la os, extermină sute de mii de români, schimbă structurile social-economice istorice ale societății românești, iar Ion Antonescu va fi împușcat.

În anii 1941 - 1942, Armata Română obține mari victorii, alături de armata germană, împotriva Rusiei sovietice, dușmanul secular al poporului și statului român, luându-și o strălucită revanșă istorică.

În consecință, pentru poporul român, ziua de 22 iunie 1941 este și va fi mereu o zi a Demnității și Onoarei Naționale, o zi astrală în devenirea sa istorică.

Iar dacă veți auzi că cineva, oricine ar fi el, susține cum că la 22 iunie 1941 România a atacat „pașnica” Uniune Sovietică, să-l tratați ca pe un prost sau un mistificator ordinar al Istoriei.

Al vostru,
Gică Manole
21 iunie 2020, ora 21:38

 

Sursa: facebook

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Școala de peisaj, artă și sunet la Casa George Enescu de la Mihăileni
Festivalul de folk de la Ipotești, ediția a XII-a. Vezi condițiile de înscriere
Bacalaureat 2021. Lista completă a notelor a fost afișată pe Edu.ro
Jandarmii fac recrutări
40 de locuri scoase la concurs pentru viitorii pompieri
Reușită remarcabilă a actorului și regizorului dorohoian Octavian Strunilă!
A treia ediție a Școlii de vară pentru tinerii cercetători filologi, la Memorialul Ipotești
Concert caritabil de „Ziua Tricolorului”, organizat la Amfiteatrul Cornișa din Botoșani
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
25.7 °C
Minim: 14.04 °C
Maxim: 27.25 °C
Cele mai citite
COD ROȘU de inundații în județul Botoșani
835
Hramul Bisericii Dealu Mare pe 20 iulie. Vor fi aduse spre cinstire Moaștele Sfântului Nectarie și ale Sfinților Epictet și Astion
511
ATENȚIE! - Acțiuni de dezinsecție în Dorohoi
444
Apartament de la etajul trei în flăcări. Pompierii au reușit stingerea incendiului
343
Autoturism distrus de un incendiu
275
Dovadă de civism din partea unui bărbat fără adăpost
259
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
239
Colete cu țigarete de contrabandă descoperite la frontiera cu Ucraina, de către polițiștii de frontieră dorohoieni. Au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare - FOTO& VIDEO
215
Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat
207
I-a împrumutat mașina și s-au ales amândoi cu dosare penale
205
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ – DAS Dorohoi angajează expert local rom
DAS Dorohoi – Anunț ANGAJARE!
Primăria Dorohoi – Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Locuitorii din orașul Flămânzi și alte câteva localități au rămas astăzi fără apă la robinete din cauza unei avarii
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord