Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Deputatul PPU (social-liberal) Alexandru Băișanu trage un semnal de alarmă privind situația de la Suceava, unde două fabrici de lactate se închid - „Situația este dramatică”
Realitatea DorohoianăData 11.07.2020 - 13:38:22
Politic
Deputatul PPU (social-liberal) Alexandru Băișanu trage un semnal de alarmă privind situația de la Suceava
Deputatul sucevean Alexandru Băișanu atrage atenția asupra gravității situației din județul Suceava, acolo unde grupul francez Lactalis a anunțat că închide două fabrici producătoare de lactate, la Floreni și Vatra Dornei și astfel, aproximativ 160 de persoane vor rămâne fără loc de muncă.
DISTRIBUIE           

„Situația este una dramatică și tristă. Am atras atenția de nenumărate ori asupra problemelor existente deja în județul Suceava, grav afectat de epidemia de coronavirus, unde situațiile economică și medicală au fost extrem de prost gestionate de autoritățile județene. Acum ne confruntăm cu o nouă problemă, una la care aceleași autorități nu au o soluție, nu au un răspuns. Ministerul Agriculturii a aflat din presă că fabricile se închid. Mă doare că s-a ajuns aici, însă nu voi sta cu mâinile încrucișate, așteptând o rezolvare de la alții. Lucrez deja alături de colegii mei pentru a veni cu o soluție concretă, iar primii pași în această direcție i-am făcut deja. Alături de colegii mei și de specialiștii în domeniu din partid vom veni cu un proiect de lege care să împiedice distrugerea intreprinderilor românești”, a explicat deputatul umanist Alexandru Băișanu.

Dragoș Frumosu, președintele SINDALIMENTA și liderul Departamentului de Industrie Alimentară al PPU (social-liberal), afirmă că o soluție pentru situațiile de acest gen ar fi un proiect de lege, prin care să fie protejate atât interesele angajaților, cât și cele ale angajatorilor.

„Asta este una dintre practicile uzuale, în care se cumpără fabrici, se câștigă cotă de piață, se recuperează investiția, apoi o parte dintre fabrici sunt vândute. Statul român pierde mulți bani din taxele pe care le-ar fi încasat, apoi la fel de important este efectul social. Vorbim de disponibilizări masive, nesiguranță pentru angajați, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care foarte mulți români pleacă să muncească în străinătate. Sigur, uneori închiderile acestor fabrici sunt justificate, noi acum ne gândim la un proiect legislativ care să apere și interesele angajaților odată cu cele ale angajatorilor”, a precizat Dragoș Frumosu.

Totodată, acesta a explicat că zona Vatra Dornei este una cu un potențial foarte mare și că este necesară intervenția statului, care să creeze un program special destinat agriculturii din zonele montane. Construirea fabricilor de lactate au dus și la apariția a numeroase ferme care furnizează lapte (zona pentru fabricile Dorna fiind deservită, la un moment dat, de peste 200 de astfel de ferme), iar închiderea acestor fabrici ar putea avea efecte adverse și asupra lor. 

 

                                                               Biroul de presă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COMUNICAT Marius Budăi: „Domnilor Flutur și Șoptică nu fiți lași și cereți-i lui Orban să mărească pensiile cu 40% celor 90.000 de pensionari din Botoșani”
COMUNICAT Cosmin Andrei: „Botoșănenii merită un primar cinstit, nu unul girat de un Guvern liberal dovedit corupt, care a pus în pericol viața oamenilor”
Comunicat: Guvernul PNL blochează accesul a 2 milioane de pacienți neasigurați la asistență medicală de bază gratuită
Comunicat Doina Federovici: „Senatorul PNL, Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”
COMUNICAT - Peste 200 de tineri licențiați în administrație, medicină, economie și științe tehnice au decis să activeze în PSD Botoșaniîn ultima lună
”Inimi pentru inimi” – campanie de servicii medicale gratuite demarată de umaniști alături de o clinică privată – FOTOGALERIE
Andrei Gerea, deputat PPU (social-liberal): Pentru că doamna ministru este ocupată de campania electorală, România se află în fața unui dezastru în sistemul de învățământ!
Comunicat: Cea mai mare campanie de consultare publică lansată de Federovici și Andrei, susținuți de PSD pentru Consiliul Județean și Primăria Botoșani
Vremea în DOROHOI
Senin
25.81 °C
Minim: 13.27 °C
Maxim: 27.76 °C
Cele mai citite
Valentin Ostafi este candidatul Alianţei 2020 USR PLUS pentru funcţia de primar al Dorohoiului
2948
Comandantul pompierilor dorohoieni a acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier
1699
Femeie ucisă cu toporul de către concubin, la Carasa, comuna Corlăteni
1316
Tânăra din Dorohoi dată dispărută a fost găsită
1281
NOVA APASERV face apel la RAŢIONALIZAREA consumului de apă!
887
Comunicat Primăria Dorohoi - Continuă proasta gestionare a furnizării de apă de către NOVA APASERV Botoșani, în municipiul Dorohoi
874
Arma identificată în comuna Corlăteni, în urma unor percheziții
716
BMW de peste 83.000 de lei, căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la Botoşani
398
Taximetriştii din Dorohoi şi Botoşani şi trecerile la nivel cu calea ferată, în atenţia poliţiştilor. Au fost aplicate sancţiuni de peste 5800 de lei
361
Primarul Alexandrescu a semnat astăzi contractul pentru furnizarea unor echipamente medicale necesare depistării COVID-19. Aparatele vor intra în dotarea laboratorului spitalului dorohoian
303
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
(P) ANUNŢ ANGAJARE – Domeniul construţii
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea unui teren
ANUNŢ - Firmă de construcţii din Dorohoi, angajăm inginer devizier
REVENIRE - Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Comunicat Primăria Dorohoi: Măsuri impuse în contextul răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 începând cu data de 1 august 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord