Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Deputatul PPU (social-liberal) Alexandru Băișanu trage un semnal de alarmă privind situația de la Suceava, unde două fabrici de lactate se închid - „Situația este dramatică”
Realitatea DorohoianăData 11.07.2020 - 13:38:22
Politic
Deputatul PPU (social-liberal) Alexandru Băișanu trage un semnal de alarmă privind situația de la Suceava
Deputatul sucevean Alexandru Băișanu atrage atenția asupra gravității situației din județul Suceava, acolo unde grupul francez Lactalis a anunțat că închide două fabrici producătoare de lactate, la Floreni și Vatra Dornei și astfel, aproximativ 160 de persoane vor rămâne fără loc de muncă.
DISTRIBUIE           

„Situația este una dramatică și tristă. Am atras atenția de nenumărate ori asupra problemelor existente deja în județul Suceava, grav afectat de epidemia de coronavirus, unde situațiile economică și medicală au fost extrem de prost gestionate de autoritățile județene. Acum ne confruntăm cu o nouă problemă, una la care aceleași autorități nu au o soluție, nu au un răspuns. Ministerul Agriculturii a aflat din presă că fabricile se închid. Mă doare că s-a ajuns aici, însă nu voi sta cu mâinile încrucișate, așteptând o rezolvare de la alții. Lucrez deja alături de colegii mei pentru a veni cu o soluție concretă, iar primii pași în această direcție i-am făcut deja. Alături de colegii mei și de specialiștii în domeniu din partid vom veni cu un proiect de lege care să împiedice distrugerea intreprinderilor românești”, a explicat deputatul umanist Alexandru Băișanu.

Dragoș Frumosu, președintele SINDALIMENTA și liderul Departamentului de Industrie Alimentară al PPU (social-liberal), afirmă că o soluție pentru situațiile de acest gen ar fi un proiect de lege, prin care să fie protejate atât interesele angajaților, cât și cele ale angajatorilor.

„Asta este una dintre practicile uzuale, în care se cumpără fabrici, se câștigă cotă de piață, se recuperează investiția, apoi o parte dintre fabrici sunt vândute. Statul român pierde mulți bani din taxele pe care le-ar fi încasat, apoi la fel de important este efectul social. Vorbim de disponibilizări masive, nesiguranță pentru angajați, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care foarte mulți români pleacă să muncească în străinătate. Sigur, uneori închiderile acestor fabrici sunt justificate, noi acum ne gândim la un proiect legislativ care să apere și interesele angajaților odată cu cele ale angajatorilor”, a precizat Dragoș Frumosu.

Totodată, acesta a explicat că zona Vatra Dornei este una cu un potențial foarte mare și că este necesară intervenția statului, care să creeze un program special destinat agriculturii din zonele montane. Construirea fabricilor de lactate au dus și la apariția a numeroase ferme care furnizează lapte (zona pentru fabricile Dorna fiind deservită, la un moment dat, de peste 200 de astfel de ferme), iar închiderea acestor fabrici ar putea avea efecte adverse și asupra lor. 

 

                                                               Biroul de presă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat: Lunile trec și nimic bun nu se întâmplă pe drumurile naționale din județul Botoșani!
Comunicat: Ziua de 24 ianuarie, sărbătorită de PSD Botoșani
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
0.1 °C
Minim: -4.7 °C
Maxim: 0.68 °C
Cele mai citite
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
928
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
773
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
602
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
409
VIDEO - Bărbat amendat drastic de către jandarmi după ce a aruncat pe câmp o mare cantitate de deșeuri menajere
394
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
277
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
228
Bărbat dat dispărut după ce a părăsit domiciliul pe data de 18 ianuarie
221
Bărbat din Ungureni, cu arsuri grave, după ce a aprins focul cu benzină
206
Locuințe salvate de pompieri
185
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord