Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
VIDEO - Deputatul dorohoian PSD Dan Șlincu, critici dure la adresa guvernului și ministrului Ghinea: „Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR. În România PNRR aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri deghizate în reforme”
Dan MăzurașuData 19.06.2021 - 11:45:19
Politic
Deputat PSD Dan Șlincu
Deputatul dorohoian PSD Dan Constantin Șlincu l-a criticat în termeni duri pe actualul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea dar și a guvernului Cîțu. Criticile au fost făcute în cadrul unei declarații politice rostită în plenul Camerei Deputaților în data de 16 iunie.
DISTRIBUIE           

Cristian Ghinea - un ministru care nu este capabil să-și ducă la îndeplinire atribuțiile și țara noastră este pe cale să piardă finanțări europene. Poate dumnealui este competent să facă altceva, dar nu este compatibil cu această funcție de ministru”, a apreciat deputatul dorohoian, pe pagina sa de facebbok, unde a postat și înregistarea video cu intervenția sa.

În cuvântul său, depuatul Dan Șlincu amintește că PSD a solicitat în nenumărate rânduri guvernului Cîțu și ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să asigure transparență, descentralizare și control, sprijin concret pentru firmele românești, reducerea decalajelor între Moldova și restul regiunilor țării prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Atât eu cât și colegii mei social-democrați am insistat timp de șase luni ca la aceeași masă să se așeze toate partidele politice, toată societatea civilă, toți specialiștii, sindicatele și patronatele și să elaboreze cel mai bun plan de relansare economică a României. Am dori să ne asigurăm că planul nu este politizat și că banii ajung în fiecare comunitate și nu sunt direcționați politic de guvern”, a spus deputatul Dan Șlincu în intervenția sa din Parlament, care a mai precizat că, din păcate, PSD a avut dreptate și s-a ajuns într-o fundătură care înseamnă pierderi de miliarde de euro pentru România și pentru șansa la civilizație.

Incompetența crasă a guvernului Cîțu a răbufnit din nou. Comisia Europeană a demolat și a treia variantă de PNRR trimisă la Bruxelles. Sunt 24 de pagini de critici consistente, de la infrastructură până la educație, critici referitoare la costuri nejustificate, supraestimări, neconcordanțe între sume, lipsă metodologii de calcul, lipsă informații sau informații neclare.

Actualul guvern a reușit să facă încă o dată România de râs. Însă, cel mai grav, este că acest nou rateu catastrofal compromite avansul de patru miliarde de euro de care țara are nevoie. Avans pe care l-ar fi primit până la finalul anului dacă guvernul și-ar fi făcut datoria. Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR. Spre deosebire de țările europene, unde aceste planuri înseamnă redresare și dezvoltare, în România PNRR aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri deghizate în reforme. Orice zi în funcția de ministru al Fondurilor Europene înseamnă agravarea situației României, iar România are nevoie de un om competent, capabil să nu irosească șansa țării noastre de a atrage și utiliza inteligent fondurile europene pentru dezvoltare și bunăstare”, și-a încheiat intervenția deputatul dorohoian Dan Șlincu.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: „O nouă ticăloșie marca PNL”
Botoșănenii invitați să se alăture campaniei de strângere de semnături pentru susținerea plafonării prețurilor la electricitate și gaze naturale
PSD Botoșani: „Astăzi am pus capăt guvernării Cîțu, care a adus românii la sapă de lemn”
Președintele Iohannis convoacă negocieri cu partidele abia săptămâna viitoare, în ciuda situației de criză, după DEMITEREA guvernului Cîțu
Guvernul Câţu a fost demis cu un scor istoric!
Stop tremuratului în case! Semnați petiția!
Lucian Trufin: „Degeaba adoptăm noi legi în Parlament, dacă la Ministerul Agriculturii se doarme în papuci!”
Congresul PNL a trecut, pandemia și sărăcia au rămas!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
6.02 °C
Minim: 4.9 °C
Maxim: 14 °C
Cele mai citite
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
2011
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
1496
Delegație militară Româno-Americană în vizită la Dorohoi - FOTOGALERIE
1267
Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a doamnei învățătoare Doina Zahariuc
922
ALERTĂ DOROHOI! - COMUNICAT – Rata de infectare cu virusul SARS-COV 2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Vezi interdicțiile impuse!
839
Amenzi de peste 10000 de lei aplicate de către jandarmi în acest week-end
678
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
564
DOROHOI – Locuitorii de pe mai multe străzi, fară apă la robinete, din cauza unei avarii
551
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
515
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician
456
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord