Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
VIDEO - Deputatul dorohoian PSD Dan Șlincu, critici dure la adresa guvernului și ministrului Ghinea: „Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR. În România PNRR aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri deghizate în reforme”
Dan MăzurașuData 19.06.2021 - 11:45:19
Politic
Deputat PSD Dan Șlincu
Deputatul dorohoian PSD Dan Constantin Șlincu l-a criticat în termeni duri pe actualul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea dar și a guvernului Cîțu. Criticile au fost făcute în cadrul unei declarații politice rostită în plenul Camerei Deputaților în data de 16 iunie.
DISTRIBUIE           

Cristian Ghinea - un ministru care nu este capabil să-și ducă la îndeplinire atribuțiile și țara noastră este pe cale să piardă finanțări europene. Poate dumnealui este competent să facă altceva, dar nu este compatibil cu această funcție de ministru”, a apreciat deputatul dorohoian, pe pagina sa de facebbok, unde a postat și înregistarea video cu intervenția sa.

În cuvântul său, depuatul Dan Șlincu amintește că PSD a solicitat în nenumărate rânduri guvernului Cîțu și ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să asigure transparență, descentralizare și control, sprijin concret pentru firmele românești, reducerea decalajelor între Moldova și restul regiunilor țării prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Atât eu cât și colegii mei social-democrați am insistat timp de șase luni ca la aceeași masă să se așeze toate partidele politice, toată societatea civilă, toți specialiștii, sindicatele și patronatele și să elaboreze cel mai bun plan de relansare economică a României. Am dori să ne asigurăm că planul nu este politizat și că banii ajung în fiecare comunitate și nu sunt direcționați politic de guvern”, a spus deputatul Dan Șlincu în intervenția sa din Parlament, care a mai precizat că, din păcate, PSD a avut dreptate și s-a ajuns într-o fundătură care înseamnă pierderi de miliarde de euro pentru România și pentru șansa la civilizație.

Incompetența crasă a guvernului Cîțu a răbufnit din nou. Comisia Europeană a demolat și a treia variantă de PNRR trimisă la Bruxelles. Sunt 24 de pagini de critici consistente, de la infrastructură până la educație, critici referitoare la costuri nejustificate, supraestimări, neconcordanțe între sume, lipsă metodologii de calcul, lipsă informații sau informații neclare.

Actualul guvern a reușit să facă încă o dată România de râs. Însă, cel mai grav, este că acest nou rateu catastrofal compromite avansul de patru miliarde de euro de care țara are nevoie. Avans pe care l-ar fi primit până la finalul anului dacă guvernul și-ar fi făcut datoria. Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR. Spre deosebire de țările europene, unde aceste planuri înseamnă redresare și dezvoltare, în România PNRR aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri deghizate în reforme. Orice zi în funcția de ministru al Fondurilor Europene înseamnă agravarea situației României, iar România are nevoie de un om competent, capabil să nu irosească șansa țării noastre de a atrage și utiliza inteligent fondurile europene pentru dezvoltare și bunăstare”, și-a încheiat intervenția deputatul dorohoian Dan Șlincu.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Marius Budăi: Botoșănenii vor drum civilizat spre Iași, nu gogoși liberalo-userite
Dan Șlincu: „Botoșănenii au ajuns să muncească doar ca să cumpere alimente! Guvernarea Dreptei a dus la sapă de lemn și populația și firmele”
ALDE Botoșani - Apreciem curajul și tăria domnului prefect, Dan Nechifor, pentru că și-a dorit să conducă cel mai mare partid de dreapta din județul Botoșani!
Botoșănenii, tratați cu dispreț de premierul Cîțu
Lucian Trufin: „Oros trebuie schimbat rapid de la MADR până nu e prea târziu!”
Cîțu vine la Botoșani să ia voturile liberalilor, nu să le spună botoșănenilor de ce a alocat Zero lei pentru sănătate, educație și investiții locale!
EXCLUSIV - Premierul Florin Câțu este așteptat în județul Botoșani, în acest sfârșit de săptămână
Toți cei 4 parlamentari de la PSD Botoșani au votat astăzi pentru eliberarea României de sub jugul social al austerității naționale!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
24.14 °C
Minim: 14.04 °C
Maxim: 27.94 °C
Cele mai citite
COD ROȘU de inundații în județul Botoșani
835
Hramul Bisericii Dealu Mare pe 20 iulie. Vor fi aduse spre cinstire Moaștele Sfântului Nectarie și ale Sfinților Epictet și Astion
512
ATENȚIE! - Acțiuni de dezinsecție în Dorohoi
444
Apartament de la etajul trei în flăcări. Pompierii au reușit stingerea incendiului
343
Autoturism distrus de un incendiu
275
Dovadă de civism din partea unui bărbat fără adăpost
259
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
239
Colete cu țigarete de contrabandă descoperite la frontiera cu Ucraina, de către polițiștii de frontieră dorohoieni. Au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare - FOTO& VIDEO
216
Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat
207
I-a împrumutat mașina și s-au ales amândoi cu dosare penale
205
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ – DAS Dorohoi angajează expert local rom
DAS Dorohoi – Anunț ANGAJARE!
Primăria Dorohoi – Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Locuitorii din orașul Flămânzi și alte câteva localități au rămas astăzi fără apă la robinete din cauza unei avarii
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord