Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Daniel Ionașcu: „Andrei Caramitru pare că fie urăște România, fie se urăște pe sine și ne cere ajutorul!”
Realitatea DorohoianăData 01.10.2020 - 15:43:54
Politic
Daniel Ionaşcu, Preşedinte executiv PPU (social-liberal)
Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), atrage atenția asupra declarației lui Andrei Caramitru potrivit căreia Biserica Ortodoxă este „o sectă demonică”, subliniind că aceasta reprezintă un abuz la adresa drepturilor civile ale românilor.
DISTRIBUIE           

„Salut decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de a sancționa declarațiile lui Andrei Caramitru care a atacat într-un mod incalificabil Biserica Ortodoxă Română, numind-o, printre altele, „organizație criminală”!

Este absolut necesar că aceste derapaje să fie imediat și eficient combătute! Confruntată cu personajele agresive, extremiste, certate cu logica elementară și bunul simț, societatea românească trebuie să reacționeze solidar pentru a-și apăra reperele și identitatea.
 
De-a lungul istoriei milenare a acestui neam, Biserica Ortodoxă Română ne-a asigurat, în egală măsură, atât dezvoltarea culturală și spirituală, cât și consolidarea independenței și unității statale. Este o realitate obiectivă, demonstrată de fapte și documente istorice, cunoscută încă din primii ani de școală. În aceste condiții, derapaje de atrocitatea vulgară a celui comis de Andrei Caramitru reprezintă fie un atac deliberat asupra națiunii române, fie o expresie a unui grav dezechilibru intelectual. Sintetic, domnul Andrei Caramitru pare că fie urăște România, fie se urăște pe sine și ne cere ajutorul, cu mijloacele și după posibilitățile domniei sale. Prin decizia de sancționare, CNCD l-a ajutat.
 
Din păcate, în USR, formațiunea politică în numele căreia vorbește constant Andrei Caramitru, se consemnează constant excese de limbaj, intoleranță și instigări la ură. Am încredere că, în cele din urmă, societatea românească va înțelege să sancționeze transparent și legitim aceste abuzuri la adresa drepturilor civile ale românilor echilibrați și responsabili, care își iubesc țara și își respectă istoria.”, transmite umanistul Daniel Ionașcu.
 
 

Biroul de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
-8.49 °C
Minim: -15.83 °C
Maxim: -5.65 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2016
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
747
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
559
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
423
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
293
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
292
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
227
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
207
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
191
Bărbat reținut pentru viol
190
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord