Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Dan Șlincu: „Nivelul de trai al botoșănenilor se prăbușește de la o zi la alta pentru că România nu mai este guvernată, ci doar fărâmițată între grupările din PNL și USR”
Realitatea DorohoianăData 24.08.2021 - 10:15:54
Politic
Parlamentarul botoșănean Dan Șlincu, membru al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților trage un semnal de alarmă cu privire la scăderea dramatică a nivelului de trai al fiecărui român, creșterea nejustificată a facturilor la utilități și a prețurilor la produsele de bază din cauza lipsei de interes pentru guvernare a celor de la PNL, USR și UDMR.
DISTRIBUIE           

Din momentul în care s-a dat startul campaniei electorale din interiorul PNL și USR, România nu mai este guvernată, ci doar fărâmițată între grupările interne din cele două partide. Nivelul de trai al botoșănenilor și al tuturor românilor se prăbușește de la o zi la alta pentru că fie Cîțu și Orban, fie Barna și Cioloș sunt ocupați să-și marcheze teritorii, să-și mulțumească grupări de interese cu bani de la buget sau să-și împartă jigniri prin intermediul declarațiilor și mesajelor de pe rețelele de socializare. Actuala putere este direct responsabilă pentru cele peste 200.000 de gospodării și peste 500.000 persoane care sunt în pericol de a fi debranșate pentru că nu-și mai pot achita facturile. Dacă Cîțu și Orban n-ar fi atât de orbiți de lupta internă din partid, fie ar convoca sesiune extraordinară, fie ar emite o ordonanță de urgență pentru reglementarea protecției consumatorilor vulnerabili, așa cum a cerut PSD încă de acum o lună”, a declarat Dan Șlincu.

E un contrast major între mobilizarea actualei puteri pentru interesele sale partizane și nepăsarea față de interesele milioanelor de români. PNL și USR refuză discutarea în regim de urgență a legii consumatorului vulnerabil. În schimb sunt preocupați de prelungirea mandatelor șefilor interimari de la Televiziunea Română și Radio România, numiri declarate ilegale de Curtea Constituțională.

Prin declarația sa de o aroganță maximă, că nu știe prețul pâinii pentru că nu mănâncă pâine, premierul Cîțu a arătat tuturor românilor, că puțin îi pasă de realitatea în care trăiește marea majoritate a cetățenilor. În pofida declarațiilor fantastice ale lui Cîțu despre salariile de peste 3.000 euro la 1% din populație, în realitate puterea de cumpărare pentru 99% dintre români se degradează de la o lună la lună alta așa cum s-a întâmplat de regulă în guvernările de dreapta. La 7 luni de guvernare PNL-USR-UDMR, puterea de cumpărare a scăzut cu 6,3%, asta în timp ce în 2017 în guvernarea PSD puterea de cumpărare a fiecărui român a crescut cu 12,8%”, a susținut parlamentarul social-democrat botoșănean.


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
8.7 °C
Minim: 8.43 °C
Maxim: 21.56 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1673
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
488
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
459
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
420
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
409
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
334
Prins cu viteză peste limita legală, la Cucorăni
317
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
277
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
271
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
258
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord