Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Conducerea AJOFM acuzată de sabotaj de către sindicatul din instituţie. Prefectul a reacţionat. A fost implicat şi STS-ul
Realitatea DorohoianăData 08.04.2020 - 22:36:56
Foto generic
Urmare a sesizărilor primite din partea Sindicatului salariaților din Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani cu privire la sabotarea activității de către conducerea instituției, prin Ordin al Prefectului s-a dispus înființarea unei comisii de control, formată din trei persoane (IT, juridic și corp control) pentru a verifica cele semnalate.
DISTRIBUIE           

Astfel, potrivit conducerii Sindicatului se reclamă, începând cu data de 16.03.2020 lipsa accesului la aplicațiile informatice din instituție, inclusiv la corespondența online într-un moment în care “instituția este un factor esențial în asigurarea mijloacelor de trai pentru categoria cea mai defavorizată din România”. Din acest motiv, nu se pot efectua plățile esențiale, precum plata șomajului, plata șomajului tehnic, plata subvențiilor către angajatori etc.

          Totodată, s-a adus la cunoștința Instituției Prefectului lipsa de profesionalism a salariatului care se ocupă de partea informatică, “care trebuia să iasă la pensie în luna octombrie 2019 i-a fost aprobat de către directorul executiv prelungirea contractului cu încă un an, cu toate că aceasta este total depășită”, însă recent, deși și-a înaintat demisia, “directorul dorește să rămână în instituție, chiar dacă nu are cunoștințe nici pe soft nici pe hard, blocând efectiv activitatea întregii instituții”.

          De asemenea, salariații și-au arătat nemulțumirea față de lipsa măsurilor întreprinse la nivelul instituției pentru combaterea răspândirii epidemiei și limitarea infectării cu SARS-CoV-2.

         Echipa desemnată prin Ordin al Prefectului va verifica toate aspectele semnalate, deoarece acestea obstrucționează desfășurarea activității salariaților și implicit, acțiunile Guvernului.

De precizat este faptul că, în urma solicitării prefectului, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a verificat propriile conexiuni până  la limita de proprietate și au semnalat existența eventualelor disfuncționalități în sistemul informatic al AJOFM. Ținând cont de contextul actual al stării de urgență, când activitatea tututor instituțiilor s-a mutat în cea mai mare parte, în mediul on-line, specialiștii din STS și-au manifestat sprijinul pentru soluționarea circuitului informatic intern al AJOFM.           

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Codul Galben de ploi a fost prelungit în județ până mâine seară, la ora 23.00
VIDEO - Deputatul dorohoian PSD Dan Șlincu, critici dure la adresa guvernului și ministrului Ghinea: „Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR. În România PNRR aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri deghizate în reforme”
COD PORTOCALIU și pentru DOROHOI, până la ora 18.30
Atenție! COD PORTOCALIU de ploi și vânt până la ora 17:30
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
Prefectul Dan Nechifor: ”Un Institut de Medicină Cardiovasculară în Moldova este mai mult decât necesar”
Lucian Trufin: „PNL și USR dau mână liberă speculanților și fondurilor de investiții, să cumpere pământul românesc!”
Revista „Glose”, prezentată în cadrul dialogului „Eminescu ~ Ipotești ~ Viena ~ Berlin ~ Ipotești
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
17.54 °C
Minim: 15.96 °C
Maxim: 27.45 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1168
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord