Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PSD Botoșani: Realitatea cifrelor arată că faptele guvernării PSD au crescut nivelul de trai al fiecărui botoșănean! PSD este garanția siguranței sănătății, educației și economiei!
Realitatea DorohoianăData 27.11.2020 - 14:27:20
Politic
Parlamentarul social-democrat botoșănean, Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a prezentat astăzi cifrele concrete ale indicatorilor economici și sociali din perioada guvernării PSD, 2017-2019, care se regăsesc în documentele oficiale ale Institutului Național de Statistică.
DISTRIBUIE           

În guvernarea PSD, Produsul Intern Brut a crescut în județul Botoșani cu 38%, respectiv 2,8 miliarde de lei, de la 7,4 miliarde de lei la 10,2 miliarde de lei, cu o pondere de 1% în PIB-ul României.

Botoșănenii trebuie să știe adevărul și să fie informați cu privire la modul concret în care au resimțit măsurile și programele guvernării PSD în creșterea nivelului de trai în perioada 2017-2019. Cel mai important indicator îl reprezintă creșterea salariului mediu net cu 62%, de la 1.571 de lei în 2016 la preluarea guvernării, la 2.540 de lei în 2019 la predarea guvernării. În această perioadă a crescut și numărul de salariați de la 52.000 la aproape 55.000 de angajați. Un fapt dovedit și constatat de angajatori și angajați l-a reprezentat scăderea numărul de șomeri în județul nostru cu 54%, respectiv 4.361 de persoane, de la 7.994 la doar 3.633. Din păcate, după 12 luni de guvernare PNL, se apropie de 4.000 de șomeri. În guvernarea PSD și rata șomajului a scăzut de la 5,5% în 2016 la 2,7% în 2019, iar acum este din nou în creștere din cauza lipsei de măsuri a Guvernului Orban. Așadar, cifrele, care nu fac politică, demonstrează că toți locuitorii județului Botoșani au dus-o mai bine cu PSD la guvernare. Este un fapt nu o lozincă electorală”, a declarat Marius Budăi.

Sănătatea, educația, protejarea locurilor de muncă și investițiile concrete la nivel local sunt prioritățile PSD pentru Botoșani și pentru România în guvernarea 2021-2024.

Îi îndemn pe toți cetățenii României să vină la vot! Votul din 6 decembrie e mai important decât oricând! Viața fiecăruia, în sensul cel mai propriu și direct al termenului, depinde de cine va conduce țara. Pe 6 decembrie e mai riscant să stai acasă și să lași ”Dreapta Unită” să adâncească catastrofa actuală, decât să te protejezi, să ieși la vot și să votezi PSD pentru siguranța ta și a familiei”, a subliniat deputatul PSD Botoșani.

PNL într-un an de guvernare a făcut dovada incapacității și a incompetenței sale. A provocat dezastru în toate domeniile.

Oamenii se îmbolnăvesc cu miile, mor cu sutele, în fiecare zi, din cauză că acest Guvern liberal, condus de domnii Iohannis și Orban, n-a știut, n-a putut, n-a vrut să pregătească din timp sistemul de sănătate pentru a face față pandemiei.

Economia se afundă în criză. Peste 1,6 milioane de locuri de muncă s-au desființat definitiv. Zeci de mii de firme sunt în faliment. Sute de mii de producători și comercianți români sunt lăsați fără pâinea cea de toate zilele prin închiderea piețelor.

Educația copiilor este grav compromisă. 1 milion de copii nu pot face școală online pentru că nu au internet și tablete. Guvernul Orban a închis toate școlile, total opus față multe țări din Uniunea Europeană, care au înțeles că indiferent de cât de grea e situația viitorul copiilor nu poate fi sacrificat.

Împrumuturile cresc galopant. Guvernul Orban s-a împrumutat într-un an cât în toți primii 22 de ani de la Revoluție, la cele mai mari dobânzi din Europa.

PSD îi roagă pe toți românii ca pe 6 decembrie să se protejeze, să iasă la vot și să voteze pentru viață, pentru revenirea la normalitate, pentru siguranța unui trai mai bun!”, a îndemnat fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Guvernul Dreptei a blocat accesul la educație pentru mii de elevi din Botoșani și a lăsat Consiliul Județean să se descurce cu zero lei pentru asigurarea transportului!
Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR se face că nu vede nevoile de investiții în județ!
Prefectul PNL aruncă în aer bugetele micilor comunități
Budăi: „Datorie cât jumătate din PIB! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să apară vreo autostradă sau vreun spital!”
Conducerea națională a PSD, prezentă mâine la Botoșani
Alexandra Huțu, PSD: „Cum e posibil ca în România secolului 21, la Botoșani să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale?”
PSD Botoșani: Senatorul Lucian Trufin anunță primele rezultate ale demersurilor sale referitoare la strategia teritoriului integrat ȚARA DE SUS
Eurodeputații au adoptat Regulamentul „Vamă”, al cărui raportor și negociator din partea PE a fost europarlamentarul umanist Maria Grapini
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
15.22 °C
Minim: -0.77 °C
Maxim: 16.21 °C
Cele mai citite
Una dintre minorele date dispărute, dintr-un centru de plasament din Dorohoi, a fost găsită
608
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
396
Minorul din Concești, dat dispărut, a fost găsit de polițiști
390
DOROHOI – Doru Octavian Dumitru în spectacol, mâine, la Cinematograful ”Melodia”. Biletele sunt aproape epuizate - VIDEO
331
DOROHOI – Activitate online desfășurată la Centrul Star of Hope, dedicată Zilei internaționale a autismului
324
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
295
Copil de 12 ani, din Concești, căutat după ce a dispărut de acasă
276
ACUM: Bărbat scos de sub un tractor răsturnat și transportat la spital. Intervenția pompierilor are loc într-o localitate din județul Iași
237
”Luna plantării arborilor” deschisă de prefect - FOTO&VIDEO
216
Milioane de lei investite în case protejate
193
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
Primăria Dorohoi – S-a schimbat operatorul care colectează deșeurile din municipiu. Vezi numerele de telefon unde poți face reclamații
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări. Toate posturile sunt pe perioadă nedeterminată
(P) DOROHOI - Anunţ privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ÎNFIINȚARE FERMĂ REPRODUCȚIE SUINE, FNC PENTRU PREPARAREA FURAJELOR, PUȚ FORAT, BRANȘAMENTE UTILITĂȚI, DRUMURI ȘI ÎMPREJMUIRE, pentru imobilul situat în jud.Botosani, mun.Dorohoi, CF 56158 și CF 56159
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord