Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PSD Botoșani: Realitatea cifrelor arată că faptele guvernării PSD au crescut nivelul de trai al fiecărui botoșănean! PSD este garanția siguranței sănătății, educației și economiei!
Realitatea DorohoianăData 27.11.2020 - 14:27:20
Politic
Parlamentarul social-democrat botoșănean, Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a prezentat astăzi cifrele concrete ale indicatorilor economici și sociali din perioada guvernării PSD, 2017-2019, care se regăsesc în documentele oficiale ale Institutului Național de Statistică.
DISTRIBUIE           

În guvernarea PSD, Produsul Intern Brut a crescut în județul Botoșani cu 38%, respectiv 2,8 miliarde de lei, de la 7,4 miliarde de lei la 10,2 miliarde de lei, cu o pondere de 1% în PIB-ul României.

Botoșănenii trebuie să știe adevărul și să fie informați cu privire la modul concret în care au resimțit măsurile și programele guvernării PSD în creșterea nivelului de trai în perioada 2017-2019. Cel mai important indicator îl reprezintă creșterea salariului mediu net cu 62%, de la 1.571 de lei în 2016 la preluarea guvernării, la 2.540 de lei în 2019 la predarea guvernării. În această perioadă a crescut și numărul de salariați de la 52.000 la aproape 55.000 de angajați. Un fapt dovedit și constatat de angajatori și angajați l-a reprezentat scăderea numărul de șomeri în județul nostru cu 54%, respectiv 4.361 de persoane, de la 7.994 la doar 3.633. Din păcate, după 12 luni de guvernare PNL, se apropie de 4.000 de șomeri. În guvernarea PSD și rata șomajului a scăzut de la 5,5% în 2016 la 2,7% în 2019, iar acum este din nou în creștere din cauza lipsei de măsuri a Guvernului Orban. Așadar, cifrele, care nu fac politică, demonstrează că toți locuitorii județului Botoșani au dus-o mai bine cu PSD la guvernare. Este un fapt nu o lozincă electorală”, a declarat Marius Budăi.

Sănătatea, educația, protejarea locurilor de muncă și investițiile concrete la nivel local sunt prioritățile PSD pentru Botoșani și pentru România în guvernarea 2021-2024.

Îi îndemn pe toți cetățenii României să vină la vot! Votul din 6 decembrie e mai important decât oricând! Viața fiecăruia, în sensul cel mai propriu și direct al termenului, depinde de cine va conduce țara. Pe 6 decembrie e mai riscant să stai acasă și să lași ”Dreapta Unită” să adâncească catastrofa actuală, decât să te protejezi, să ieși la vot și să votezi PSD pentru siguranța ta și a familiei”, a subliniat deputatul PSD Botoșani.

PNL într-un an de guvernare a făcut dovada incapacității și a incompetenței sale. A provocat dezastru în toate domeniile.

Oamenii se îmbolnăvesc cu miile, mor cu sutele, în fiecare zi, din cauză că acest Guvern liberal, condus de domnii Iohannis și Orban, n-a știut, n-a putut, n-a vrut să pregătească din timp sistemul de sănătate pentru a face față pandemiei.

Economia se afundă în criză. Peste 1,6 milioane de locuri de muncă s-au desființat definitiv. Zeci de mii de firme sunt în faliment. Sute de mii de producători și comercianți români sunt lăsați fără pâinea cea de toate zilele prin închiderea piețelor.

Educația copiilor este grav compromisă. 1 milion de copii nu pot face școală online pentru că nu au internet și tablete. Guvernul Orban a închis toate școlile, total opus față multe țări din Uniunea Europeană, care au înțeles că indiferent de cât de grea e situația viitorul copiilor nu poate fi sacrificat.

Împrumuturile cresc galopant. Guvernul Orban s-a împrumutat într-un an cât în toți primii 22 de ani de la Revoluție, la cele mai mari dobânzi din Europa.

PSD îi roagă pe toți românii ca pe 6 decembrie să se protejeze, să iasă la vot și să voteze pentru viață, pentru revenirea la normalitate, pentru siguranța unui trai mai bun!”, a îndemnat fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-6.21 °C
Minim: -15.83 °C
Maxim: -5.51 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2015
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
735
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
556
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
423
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
290
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
273
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
218
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
201
Bărbat reținut pentru viol
187
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
179
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord