Comunicat PSD: Ziua de 1 Decembrie, ziua dedicată tuturor românilor, nu a trecut neobservată, în actualul context epidemiologic - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 01.12.2020 - 13:30:41
Membrii Organizației Județene PSD Botoșani au ținut să marcheze această zi festivă la adevărata sa valoare și au început pregătirile cu câteva zile înainte de 1 Decembrie.

Astfel că azi, de dimineață, social-democrații au organizat o mică ceremonie în locul unde este ridicat monumentul în cinstea adevăraților făuritori ai Marii Uniri, din urmă cu 102 ani.

În cimitirul Pacea, la crucea fiecărui ostaș căzut în lupta pentru neam și patrie, membrii PSD Botoșani au așezat crenguțe de brad, legate cu panglici tricolore și au aprins câte o candelă.

"Din păcate, am ajuns să sărbătorim și să trăim un 1 Decembrie diferit, o Zi Națională a României lipsită de veselia din alți ani. Nu ne putem bucura toți împreună, ca urmare a hotărârilor luate de guvernanți. Cu toate acestea, nu am putut lăsa ca o astfel de zi, cu o asemenea încărcătură istorică și emoțională, să treacă neobservată. Așa că am preferat să ne întoarcem cu fața la cei care s-au jertfit pentru Unire, la ostașii care au plătit cu propriul sânge pentru ca Marea Unire să aibă loc. Lor le datorăm cinstea și recunoștința.", a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

De asemenea, în fața Monumentului Eroilor, tineri ai organizației botoșănene au arborat un drapel de dimensiuni mari și au aprins fumigene în culorile drapelului național.

"Traversăm din păcate o perioadă extrem de dificilă pentru întreaga țară. Acum, mai mult ca oricând, cetățenii români au nevoie să simtă sprijinul statului român. Români suntem cu toții, iar dacă Dumnezeu ne-a lăsat pe toți aici, înseamnă că El știe că avem cu toții loc. Uniți-vă, români, iubiți-vă, români și fiți aproape unii de alții! La mulți ani, România! La mulți ani tuturor cetățenilor români, oriunde s-ar afla!", a transmis Marius Budăi, președintele executiv al PSD Botoșani.

România este a noastră, a tuturor!

LA MULȚI ANI!

Comunicat: Ziua de 24 ianuarie, sărbătorită de PSD Botoșani
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Posibil Burniță
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă