Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat PSD: PNL a blocat accesul la educație pentru 45.000 de elevi, la fel cum a blocat dublarea alocațiilor a 80.000 de copii din Botoșani și majorarea salariilor a 6.300 de profesori
Realitatea DorohoianăData 10.11.2020 - 17:19:05
Politic
Dan Șlincu, fostul prefect și director la Direcția Generală de Asistență Socială Botoșani, candidat PSD pentru Camera Deputaților a anunțat astăzi că România este singura țară din Uniunea Europeană cu toate școlile închise din cauza COVID.
DISTRIBUIE           

Guvernul PNL merge pe contrasens în educație față de restul Europei. România este singura țară din U.E. care riscă să aibă o „generație COVID ratată”. Chiar în ziua în care președintele Klaus Iohannis ne-a anunțat că se închid toate școlile, directorul Organizației Mondiale a Sănătății din Europa făcea apel la decidenții politici europeni să nu închidă școlile. „Nu ne permitem o generație pierdută din cauza COVID-19”. Toți liderii politici din Europa consideră că riscul de infectare în rândul elevilor este mult mai mic decât pierderile în plan educațional. Guvernul PNL a blocat accesul la educație pentru 45.000 de elevi și preșcolari din Botoșani, la fel cum a făcut cu dublarea alocațiilor pentru 80.000 de copii din județ și majorarea salariilor pentru 6.300 de profesori botoșăneni”, a declarat Dan Șlincu.

Educația copiilor este sacrificată degeaba, epidemia continuă să se extindă galopant, dar nu din cauza școlilor. Soluția corectă este cea propusă de PSD și anume testarea rapidă a copiilor și a profesorilor acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi, continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși.

PSD susține implementarea soluțiilor europene în domeniul Educației. Haosul și incompetența care compromit ideea României Educate trebuie să se sfârșească cât mai repede. De aceea este obligatoriu ca PNL să plece cât mai repede de la guvernare. PSD cere școli deschise pentru elevi, nu pentru alegeri așa cum insistă PNL! PSD vrea ca în România să se aplice aceleași soluții ca în Uniunea Europeană cu școli deschise și testarea masivă și gratuită a elevilor și a profesorilor”, a subliniat candidatul PSD pentru Camera Deputaților.

Programul de guvernare al PSD face un obiectiv prioritar din accesul echitabil la educație, pentru toți copiii, prin digitalizare și adaptare la nevoile pieței muncii.

Profesorii vor primi creșterile salariale, amânate de PNL și vor beneficia anual de vouchere pentru pregătire profesională.

Cadrele didactice, elevii şi părinții vor participa la toate deciziile unităților de învățământ.

Guvernul PSD va crește costul standard per elev pentru cheltuielile cu pregătirea profesională, evaluarea elevilor, bunuri și servicii cu 400%, până la 1.550 de lei.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Guvernul Dreptei a blocat accesul la educație pentru mii de elevi din Botoșani și a lăsat Consiliul Județean să se descurce cu zero lei pentru asigurarea transportului!
Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR se face că nu vede nevoile de investiții în județ!
Prefectul PNL aruncă în aer bugetele micilor comunități
Budăi: „Datorie cât jumătate din PIB! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să apară vreo autostradă sau vreun spital!”
Conducerea națională a PSD, prezentă mâine la Botoșani
Alexandra Huțu, PSD: „Cum e posibil ca în România secolului 21, la Botoșani să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale?”
PSD Botoșani: Senatorul Lucian Trufin anunță primele rezultate ale demersurilor sale referitoare la strategia teritoriului integrat ȚARA DE SUS
Eurodeputații au adoptat Regulamentul „Vamă”, al cărui raportor și negociator din partea PE a fost europarlamentarul umanist Maria Grapini
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
15.58 °C
Minim: -0.77 °C
Maxim: 16.2 °C
Cele mai citite
Una dintre minorele date dispărute, dintr-un centru de plasament din Dorohoi, a fost găsită
608
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
399
Minorul din Concești, dat dispărut, a fost găsit de polițiști
392
DOROHOI – Doru Octavian Dumitru în spectacol, mâine, la Cinematograful ”Melodia”. Biletele sunt aproape epuizate - VIDEO
334
DOROHOI – Activitate online desfășurată la Centrul Star of Hope, dedicată Zilei internaționale a autismului
327
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
295
Copil de 12 ani, din Concești, căutat după ce a dispărut de acasă
277
ACUM: Bărbat scos de sub un tractor răsturnat și transportat la spital. Intervenția pompierilor are loc într-o localitate din județul Iași
237
”Luna plantării arborilor” deschisă de prefect - FOTO&VIDEO
216
Milioane de lei investite în case protejate
193
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
Primăria Dorohoi – S-a schimbat operatorul care colectează deșeurile din municipiu. Vezi numerele de telefon unde poți face reclamații
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări. Toate posturile sunt pe perioadă nedeterminată
(P) DOROHOI - Anunţ privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ÎNFIINȚARE FERMĂ REPRODUCȚIE SUINE, FNC PENTRU PREPARAREA FURAJELOR, PUȚ FORAT, BRANȘAMENTE UTILITĂȚI, DRUMURI ȘI ÎMPREJMUIRE, pentru imobilul situat în jud.Botosani, mun.Dorohoi, CF 56158 și CF 56159
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord