Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PSD: Lucian Trufin: “Programul tomate în variantă liberală îi va lăsa pe legumicultorii botoșăneni fără cei 3000 de euro”
Realitatea DorohoianăData 05.02.2020 - 13:17:27
Politic
Guvernul Orban nu schimbă regulile doar în materie electorală, ci a intrat cu bocancii și în programele de succes pentru agricultorii români. Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre de Guvern privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate" pentru anul 2020. Regulile sunt schimbate de o manieră brutală sub aspectul birocrației, dar mai important este faptul că sunt scoși din schema de ajutor legumicultorii din nordul țării.
DISTRIBUIE           

 “Mostră de politică liberală – faci reguli de așa manieră încât să creezi aparența că te interesează problemele legumicultorilor,dar în fapt îi lași cu ochii în soare. Ministrul liberal al Agriculturii a catacdisit ca în februarie să publice proiectul de HG pentru susținerea tomatelor. Pentru cei care au cultivat în viața lor legume în spațiu protejat este evident faptul că actualul executiv vine prea târziu cu aceste clarificări și de fapt intenția este clară – un program bun al Guvernării PSD nu trebuie să mai existe. Cum e posibil să elimini luna iunie din ciclul 1 și ciclul 2 în totalitate din program? Legumicultorii din nordul țării știu foarte bine că pentru ei este vital să se accepte producția vândutăatât în luna iunie cât și în lunile septembrie – noiembrie. Doar în județul nostru, din cei 126 de beneficiari ai programuluitomate din anul 2019, majoritatea au prezentat facturi privind comercializarea tomatelor din luna iunie, iar un număr de 54 de beneficiari au fost acceptați în program pe ciclul doi. Așadar, în acest an, așa cum arată noul proiect de Hotărâre de Guvern, legumicultorii din județul Botoșani nu vor mai primi cei 3000 de euro” a declarat senatorul Lucian Trufin.

În fapt, prin modificările propuse la program se dorește o creștere exponențială a birocrației și descurajarea legumicultorilor de a mai produce tomate românești.

“Fac un apel public către ministrul agriculturii și către liberalul din fruntea Guvernului să nu jignească inteligența și munca legumicultorilor botoșăneni. Așa cum reiese din aparițiile media ale ministrului Oros ai impresia că toți cei din agricultură sunt puși pe furat șistau cu mâna întinsă la Guvern. Greșit stimaților guvernanți! Agricultorii și în mod special legumicultorii muncesc din greutot anul și au nevoie de sprijin pentru ca produsele lor sănătoase să ajungă pe mesele românilor. După 3 ani de susținere a legumicultorilor prin programul tomate românești, în anul 2019 românii au preferat și au consumat roșii autohtone, dar liberalii vor să ne întoarcem în anul 2016 când 80% din roșiile comercializate în țara noastră erau de peste tot numai din România nu”a mai adăugat senatorul social-democrat.

 

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COMUNICAT - Botoșaniul are nevoie ca Alianța USR PLUS să acționeze unitar pentru o politică îndreptată spre cetățean
Comunicat PSD - Lucian Trufin: “Cultivatorii de tomate din Botoșani sunt duși cu zăhărelu’ de Guvernul liberal”
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
Comunicat: PLUS Botoșani scoate la bătaie candidaturile pentru primari și consilieri
ALDE Botoşani şi-a decis structura de conducere municipală
Comunicat ALDE Botoşani: Alegeri în cadrul OFLDE Botoşani. Vezi componenţa Biroului Politic Municipal
Comunicat PSD: Interesele electorale ale PNL au lăsat angajații de la Garda de Mediu și Comisariatele din țară fără plata salariilor
COMUNICAT PSD: Parlamentarii PSD Botoșani au trimis acasă Guvernul Orban!
Vremea în DOROHOI
Noros
-0.11 °C
Minim: -0.42 °C
Maxim: 7.16 °C
Cele mai citite
Accident rutier pe o stradă din Dorohoi. Şoferul nu îşi explică cum a produs accidentul
774
DOROHOI - Prefectul judeţului prezent ieri în şedinţa de Consiliu Local
514
Urmărire în noapte pe străzile Dorohoiului. Şoferul s-a ales cu dosar penal
402
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
246
Locuri de muncă puţine pentru dorohoieni. Vezi oferta completă
235
Accident rutier provocat de un dorohoian
184
UPDATE - Localităţi din judeţ rămase în beznă din cauza vijeliilor
183
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
167
ALDE Botoşani şi-a decis structura de conducere municipală
158
DOROHOI – Furnizarea apei întreruptă pe o stradă din municipiu
156
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă aferente lunii ianuarie 2020
ANUNȚ - A fost stabilit calendarul comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale pentru anul 2020
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord