Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PSD: Lucian Trufin: “Programul tomate în variantă liberală îi va lăsa pe legumicultorii botoșăneni fără cei 3000 de euro”
Realitatea DorohoianăData 05.02.2020 - 13:17:27
Politic
Guvernul Orban nu schimbă regulile doar în materie electorală, ci a intrat cu bocancii și în programele de succes pentru agricultorii români. Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre de Guvern privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate" pentru anul 2020. Regulile sunt schimbate de o manieră brutală sub aspectul birocrației, dar mai important este faptul că sunt scoși din schema de ajutor legumicultorii din nordul țării.
DISTRIBUIE           

 “Mostră de politică liberală – faci reguli de așa manieră încât să creezi aparența că te interesează problemele legumicultorilor,dar în fapt îi lași cu ochii în soare. Ministrul liberal al Agriculturii a catacdisit ca în februarie să publice proiectul de HG pentru susținerea tomatelor. Pentru cei care au cultivat în viața lor legume în spațiu protejat este evident faptul că actualul executiv vine prea târziu cu aceste clarificări și de fapt intenția este clară – un program bun al Guvernării PSD nu trebuie să mai existe. Cum e posibil să elimini luna iunie din ciclul 1 și ciclul 2 în totalitate din program? Legumicultorii din nordul țării știu foarte bine că pentru ei este vital să se accepte producția vândutăatât în luna iunie cât și în lunile septembrie – noiembrie. Doar în județul nostru, din cei 126 de beneficiari ai programuluitomate din anul 2019, majoritatea au prezentat facturi privind comercializarea tomatelor din luna iunie, iar un număr de 54 de beneficiari au fost acceptați în program pe ciclul doi. Așadar, în acest an, așa cum arată noul proiect de Hotărâre de Guvern, legumicultorii din județul Botoșani nu vor mai primi cei 3000 de euro” a declarat senatorul Lucian Trufin.

În fapt, prin modificările propuse la program se dorește o creștere exponențială a birocrației și descurajarea legumicultorilor de a mai produce tomate românești.

“Fac un apel public către ministrul agriculturii și către liberalul din fruntea Guvernului să nu jignească inteligența și munca legumicultorilor botoșăneni. Așa cum reiese din aparițiile media ale ministrului Oros ai impresia că toți cei din agricultură sunt puși pe furat șistau cu mâna întinsă la Guvern. Greșit stimaților guvernanți! Agricultorii și în mod special legumicultorii muncesc din greutot anul și au nevoie de sprijin pentru ca produsele lor sănătoase să ajungă pe mesele românilor. După 3 ani de susținere a legumicultorilor prin programul tomate românești, în anul 2019 românii au preferat și au consumat roșii autohtone, dar liberalii vor să ne întoarcem în anul 2016 când 80% din roșiile comercializate în țara noastră erau de peste tot numai din România nu”a mai adăugat senatorul social-democrat.

 

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Alegerile locale se AMÂNĂ, anunţă Guvernul
Comunicat ALDE Botoșani – Se pot găsi soluţii pentru îngrijirea bolnavilor de coronavirus!
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
ALDE Botoşani: „Facem apel către autoritățile județului Botoșani să facă toate eforturile neceare pentru protejarea cadrelor medicale, prin asigurarea unui echipament corespunzător”
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
COMUNICAT - Echipa ALDE Botoșani pune la dispoziția cetățenilor 500 de pâini ambalate!
Comunicat - Echipa ALDE Botoșani vine în ajutorul botoșanenilor aflați în dificultate!
Vremea în DOROHOI
Senin
5.38 °C
Minim: 1 °C
Maxim: 16.62 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6557
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4943
PRIMARUL DORIN ALEXANDRESCU - APEL UMANITAR
4942
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4875
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2728
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2704
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2425
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1581
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1581
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1395
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord