Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comunicat Primăria Dorohoi - Reducerea riscului de sărăcie prin acțiuni integrate: Comunitatea Marginalizata Plevna – Dorohoi
Realitatea DorohoianăData 27.02.2020 - 21:21:26
Anunturi
După 2 ani de implementare a programului integrat de intervenție desfășurat in zona marginalizata din Cartierul Plevna, rezultatele se simt la nivelul întregii comunități locale.
DISTRIBUIE           

Prin sprijinirea a 35 de antreprenori sa își deschidă afaceri in Municipiul Dorohoi se creează premisele sa fie deschise noi locuri de muncă iar nivelul de trai sa crească. Sprijinul a constat in cursuri de dezvoltare antreprenoriala si consiliere de care au beneficiat 110 persoane. In competiția Business Start Dorohoi au fost depuse si evaluate peste 40 de planuri de afaceri din care 35 au primit o finanțare de 25000 Euro.

Prevenirea excluziunii sociale si a riscului de sărăcie plasează in centrul acțiunilor proiectului, persoanele vulnerabile. Pentru aceștia s-au definit un set de masuri cărora li s-au adresat: 31 persoane vârstnice beneficiari de servicii de îngrijire la domiciliu care constau in evaluări medico-sociale, suport in realizarea activităților zilnice, distribuire pachete cu hrana, produse de igiena personala si materiale igienico-sanitare; 35 beneficiari ai serviciilor  de asistență medicală comunitară; 46 familiiau primit ajutor prin serviciile de consiliere și sprijin pentru părinți și copii; 87 de familii au fost consiliate  cu scopul de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă; 16 persoane beneficiare ale serviciilor specializate de îngrijire si recuperare a persoanelor cu dizabilități.

Prin serviciile educaționale oferite de Școala Gimnaziala Mihail Kogălniceanu si de Grădinița cu program prelungit Stefan Cel Mare si Sfânt, peste 80 de copii beneficiază de servicii de tip școală după școală, activități extrașcolare, școală de vara si acces la creșă. Părinții acestor copii sunt incluși in servicii de educație parentală și consiliere educațională în vederea creșterii accesului, participării la educație și a prevenirii abandonului școlar.

Încurajarea persoanelor vulnerabile pentru a-si găsi locuri de munca sau a-si dezvolta activități economice proprii s-a făcut prin oferirea de servicii de consiliere profesionala la care au participat peste 250 persoane. Dintre acestea, peste 150 de persoane au obținut diverse calificări iar alții 20 si-au îmbunătățit competentele digitale prin participarea la cursuri de inițiere in informatica.

Toate aceste eforturi au favorizat condițiile ca 30 de persoane sa își găsească un loc de munca.

Eforturile continua. In perioada următoare cel puțin 120 de familii vor primi sprijin pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire, peste 100 de persoane vor fi incluse in noi cursuri de formare iar la nivelul Municipiului se va deschide un Centrul de sprijin ocupațional sub administrarea Direcției de Asistenta Sociala.

 

Rezultatele prezentate si investițiile realizate fac parte din proiectul implementat de Municipiul Dorohoi -„Comunitatea Marginalizata Plevna – Dorohoi - program integrat de masuri de intervenție (CMP – Dh)” în parteneriat cu Direcția Asistenta Sociala Dorohoi, Fundația Corona din Iași, Școala Gimnaziala Mihail Kogălniceanu si Grădinița cu program prelungit Stefan Cel Mare si Sfânt.

Proiectul are o durată de 36 de luni (14.02.2018-13.02.2021)și un buget alocat de 17.969.769,54 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FSE -15.248.920,47 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 2.520.453,53 lei.

Date de contact:

Razvan Tuduruta – manager proiect

U.A.T. Dorohoi, str. Grigore Ghica nr. 34, jud. Botoşani,

tel:0231.610133, fax: 02316111310

e-mail: razvan.tuduruta@primariadorohoi.ro

            primariadorohoi@primariadorohoi.ro

 

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv Specific 4.2: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (non roma), prin implementarea de măsuri integrate, Contract de finanțare nr.: POCU/140/4/2/114921, COD MySMIS 114921.


„Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.”

 

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
ANUNŢ ANGAJARE
ANUNŢ ANGAJARE - SC PALAS PRODUCTIV SRL angajează muncitori calificați și necalificați în construcții
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 2
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 1
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI - Lista de priorităţi a solicitanţilor de locuinţă ANL
Vremea în DOROHOI
Senin
19.17 °C
Minim: 6.59 °C
Maxim: 21.87 °C
Cele mai citite
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1599
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
953
Viceprimarul Lucian Topalagă către copiii dorohoieni, de 1 Iunie: “Să nu uitați că toți cei din jurul vostru vă sunt alături cu dragostea lor pentru voi”
853
Dorohoian cu simţ civic. A predat poliţiei un portofel cu bani şi acte
750
Primar Dorin Alexandrescu - UN ULTIM DREPT LA REPLICĂ
528
DOROHOI - Angajaţii primăriei, în frunte cu primarul Alexandrescu, se vor supune termoscanării la intrarea în instituţie
487
Bucurie pentru micii fotbalişti de la ACS Juniorul Dorohoi. De la 1 iunie pot relua antrenamentele
422
DOROHOI - Locuitorii din zona gării şi autogării nu vor avea apă la robinete timp de câteva ore, joi, 4 mai
412
Primarul Alexandrescu nu doreşte să comenteze demisia managerului spitalului
406
Femeie prinsă la furat în supermarket
381
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ ANGAJARE
ANUNŢ ANGAJARE - SC PALAS PRODUCTIV SRL angajează muncitori calificați și necalificați în construcții
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord