Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comunicat Primăria Dorohoi - Reducerea riscului de sărăcie prin acțiuni integrate: Comunitatea Marginalizata Plevna – Dorohoi
Realitatea DorohoianăData 27.02.2020 - 21:21:26
Anunturi
După 2 ani de implementare a programului integrat de intervenție desfășurat in zona marginalizata din Cartierul Plevna, rezultatele se simt la nivelul întregii comunități locale.
DISTRIBUIE           

Prin sprijinirea a 35 de antreprenori sa își deschidă afaceri in Municipiul Dorohoi se creează premisele sa fie deschise noi locuri de muncă iar nivelul de trai sa crească. Sprijinul a constat in cursuri de dezvoltare antreprenoriala si consiliere de care au beneficiat 110 persoane. In competiția Business Start Dorohoi au fost depuse si evaluate peste 40 de planuri de afaceri din care 35 au primit o finanțare de 25000 Euro.

Prevenirea excluziunii sociale si a riscului de sărăcie plasează in centrul acțiunilor proiectului, persoanele vulnerabile. Pentru aceștia s-au definit un set de masuri cărora li s-au adresat: 31 persoane vârstnice beneficiari de servicii de îngrijire la domiciliu care constau in evaluări medico-sociale, suport in realizarea activităților zilnice, distribuire pachete cu hrana, produse de igiena personala si materiale igienico-sanitare; 35 beneficiari ai serviciilor  de asistență medicală comunitară; 46 familiiau primit ajutor prin serviciile de consiliere și sprijin pentru părinți și copii; 87 de familii au fost consiliate  cu scopul de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă; 16 persoane beneficiare ale serviciilor specializate de îngrijire si recuperare a persoanelor cu dizabilități.

Prin serviciile educaționale oferite de Școala Gimnaziala Mihail Kogălniceanu si de Grădinița cu program prelungit Stefan Cel Mare si Sfânt, peste 80 de copii beneficiază de servicii de tip școală după școală, activități extrașcolare, școală de vara si acces la creșă. Părinții acestor copii sunt incluși in servicii de educație parentală și consiliere educațională în vederea creșterii accesului, participării la educație și a prevenirii abandonului școlar.

Încurajarea persoanelor vulnerabile pentru a-si găsi locuri de munca sau a-si dezvolta activități economice proprii s-a făcut prin oferirea de servicii de consiliere profesionala la care au participat peste 250 persoane. Dintre acestea, peste 150 de persoane au obținut diverse calificări iar alții 20 si-au îmbunătățit competentele digitale prin participarea la cursuri de inițiere in informatica.

Toate aceste eforturi au favorizat condițiile ca 30 de persoane sa își găsească un loc de munca.

Eforturile continua. In perioada următoare cel puțin 120 de familii vor primi sprijin pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire, peste 100 de persoane vor fi incluse in noi cursuri de formare iar la nivelul Municipiului se va deschide un Centrul de sprijin ocupațional sub administrarea Direcției de Asistenta Sociala.

 

Rezultatele prezentate si investițiile realizate fac parte din proiectul implementat de Municipiul Dorohoi -„Comunitatea Marginalizata Plevna – Dorohoi - program integrat de masuri de intervenție (CMP – Dh)” în parteneriat cu Direcția Asistenta Sociala Dorohoi, Fundația Corona din Iași, Școala Gimnaziala Mihail Kogălniceanu si Grădinița cu program prelungit Stefan Cel Mare si Sfânt.

Proiectul are o durată de 36 de luni (14.02.2018-13.02.2021)și un buget alocat de 17.969.769,54 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FSE -15.248.920,47 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 2.520.453,53 lei.

Date de contact:

Razvan Tuduruta – manager proiect

U.A.T. Dorohoi, str. Grigore Ghica nr. 34, jud. Botoşani,

tel:0231.610133, fax: 02316111310

e-mail: razvan.tuduruta@primariadorohoi.ro

            primariadorohoi@primariadorohoi.ro

 

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv Specific 4.2: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (non roma), prin implementarea de măsuri integrate, Contract de finanțare nr.: POCU/140/4/2/114921, COD MySMIS 114921.


„Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.”

 

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
DOROHOI - În atenţia solicitanţilor de locuinţe de serviciu. Vezi criteriile şi punctajele
DOROHOI - A fost semnat contractul de execuţie pentru modernizarea Grădiniţei Ştefan cel Mare şi Sfânt
PRIMĂRIA DOROHOI - APEL CĂTRE CETĂȚENII MUNICIPIULUI DOROHOI
Vremea în DOROHOI
Senin
20.23 °C
Minim: 1.63 °C
Maxim: 22.25 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6692
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4974
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4900
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2774
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2719
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
2574
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2449
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1719
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1601
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1522
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord