Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PNL Botoşani: Copiii noștri, în siguranță la școală!
Realitatea DorohoianăData 13.09.2020 - 09:22:50
Politic
DA! Copiii noștri vor fi în siguranță la școală! Autoritățile locale au făcut toate eforturile pentru ca unitățile de învățământ să beneficieze de toate condițiile pentru primirea elevilor în siguranță. Ne confruntăm cu o criză sanitară fără precedent, iar grija primorială în acest moment este sănătatea noastră, a tuturor. Însă dincolo de educația pe care copiii noștri o primesc la școală, e nevoie ca noi, adulții, să îi învățăm cum să se comporte în contextul epidemiologic actual.
DISTRIBUIE           

Din acest considerent, Organizația Femeilor Liberale Botoșani, condusă de consilierul județean Mirela Saucă a propus o dezbatere pe tema ”Educația continuă și în pandemie. Cum ne implicăm?”. Astfel au fost prezente doamne cadre didactice și cadre medicale, consiliere locale, voci ascultate în comunitate, vectori de imagine.

”Dincolo de toate, suntem mame și ne interesează sănătatea copiilor noștri și în egală măsură educația lor. Acesta a fost motivul principal al întâlnirii noastre. Am dorit să auzim opinii autorizate, profesioniste care să ne asigure că la școală copiii noștri vor fi în siguranță”, a spus Mirela Saucă. Și așa a fi fost. Dna doctor, director al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, împreună cu dna doctor epidemiolog, Laura Acatrinei au vorbit despre toate măsurile care s-au luat la nivelul județului Botoșani precizând că fiecare unitate de învățământ a avut libertatea de a decide modul de lucru începând cu data de 14 septembrie. Să nu uităm că în momentul în care dna Monica Adăscăliței a preluat conducerea DSP, județul Botoșani se afla pe locul 4 la numărul de îmbolnăviri, cu sute de cadre medicale îmbolnăvite, astăzi fiind pe un generos loc 29 și fără cadre medicale infectate. Cei doi medici au îndemnat doamnele să transmită tuturor părinților că respectând condițiile de distanțare fizică și de igienă ne protejăm copiii, salvăm vieți.

Dincolo de dialogul interactiv, au luat cuvântul și doamna inspector general adjunct, dr. prof. Ada Macovei, recent vindecată de Covid-19 și doamna inspector școlar, prof. Rodica Abăcioaei, care au explicat că înclusiv cadrele didactice au datoria de a se implica în respectarea măsurilor pentru binele tuturor, deoarece unităților de învățământ li s-au pus la dispoziție fonduri pentru a fi asigurate toate condițiile de distanțare și igienă sanitară.

Alături de doamnele liberale a fost prezent și domnul senator Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean care, prin pârghiie avute, a sprijinit sistemul de sănătate și de educație, în contextul epidemiologic actual.

Comandat de: PNL Botoșani, Realizat de: TEKIT WEB ELECTRONICS S.R.L., Cod mandatar financiar: 21200012

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Doina Federovici: „Persoanele vârstnice și botoșănenii cu dizabilități vor beneficia de sprijinul necondiționat al Consiliului Județean în mandatul meu”
VIDEO - Constantin Bursuc, candidat independent: "Vă invit pe toți la vot! Schimbarea o putem face împreună"
VIDEO - Mesajul lui Constantin Rotaru, candidatului Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean
Lucian Robu, candidat PMP pentru funcţia de primar - Scrisoare către dorohoieni: “Doar împreună putem reuşi!”
Mesajul primarului Dorin Alexandrescu, către dorohoieni: Secretul SUCCESULUI e munca în ECHIPĂ!!!
Doina Federovici: „La Consiliul Județean voi fi principalul partener al fermierilor botoșăneni”
VIDEO - Corneliu Popescu, candidat PMP la preşedinţia Consiliului Judeţean. Mesaj către dorohoieni
Federovici: „Voi aduce bani europeni pentru dezvoltarea județului Botoșani prin toate programele, inclusiv prin mecanismul ITI - Țara de Sus, Investiții Teritoriale Integrate”
Sondaj
În contextul Pandemiei COVID - 19, vă veți prezenta la vot pe 27 septembrie?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
11.58 °C
Minim: 9.89 °C
Maxim: 26.64 °C
Cele mai citite
Dorohoi – Mesajul primarului Dorin Alexandrescu cu ocazia începerii noului an şcolar
1276
Mesajul primarului Dorin Alexandrescu, către dorohoieni: Secretul SUCCESULUI e munca în ECHIPĂ!!!
1240
Profesorul Vasile Adăscăliţei, candidatul PRO România, mesaj către dorohoieni
1106
ACUM - Incendiu puternic la câţiva kilometri de Dorohoi - FOTOGALERIE
829
COMUNICAT PSD: Primarul PNL din Dersca se pregătește să fraudeze alegerile prin organizarea secției de votare din localitate în Primărie! PSD a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă
758
Incendiul din această după-amiază a fost stins. Pagube estimate la 500000 de lei
433
VIDEO – Revenire incendiu
327
Pompier dorohoian recompensat cu distincţia “Emblema de onoare a I.G.S.U.”. Distincţia i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru salvarea unui tânăr căzut în fântână
239
Cinema Melodia se redeschide de miercuri, 16 septembrie. Accesul condiţionat de reguli impuse de epidemia de COVID-19
210
ACUM. Incendiu deosebit de violent. Pompierii intervin pentru stingerea acestuia - FOTOGALERIE. UPDATE - VIDEO
191
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ - DAS Dorohoi angajează asistent medical comunitar
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
FOTOGALERIE - Patru zile de frumuseţe oferite de ORIFLAME, pe pietonalul din Dorohoi! Surprize zilnice şi tombolă la sfârşitul săptămânii
Măşti de protecţie distribuite gratuit de către DAS persoanelor cu venituri reduse din Dorohoi
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord