Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT Lucian Trufin, PSD: “Domnilor guvernanți, după ce ați închis piețele, prețurile în supermarketuri au crescut din cauza practicilor comerciale neloiale pe care trebuia să le anulați”
Realitatea DorohoianăData 27.11.2020 - 14:43:13
Politic
Lucian Trufin, candidat PSD Botoșani pentru Seanatul României
Politica agricolă dusă până acum de liberali împarte viziunea privind comercializarea produselor agroalimentare în două imagini distincte: pe de o parte fermierii români care își vând marfa în frig și în pierdere și pe de altă parte supermarketurile care umflă prețurile, bătându-și joc atât de producătorii și procesatorii români cât și de consumatori.
DISTRIBUIE           

Prin Directiva (UE) 2019/633 a Parlamentului European din 2019 s-a stabilit în mod clar, care sunt practicile comerciale neloiale interzise la nivel european între comercianți și fermieri. Obligațiile statelor membre ale U.E. sunt de a transpune aceste prevederi în legislația națională. Ce a făcut până acum România? Absolut nimic. Ministerul Agriculturii se ocupă cu orice altceva decât să vină în ajutorul producătorilor și procesatorilor români, supuși abuzurilor marilor retaileri în ceea ce privește taxele injuste de la raft.a declarat senatorul Lucian Trufin.

Prețurile produselor agroalimentare au explodat în supermarketuri și vor continua să crească pe fondul închiderii piețelor agroalimentare și prin scăderea concurenței din acest domeniu. În afară de termene clare de plată pentru produsele proaspete, de interzicerea refacturării sau a introducerii abuzive de taxe la raft, de extinderea rețelei de distribuție sau de marketing, Directiva (UE) 2019/633 mai are un rol foarte important - sancționează conduita comercială a operatorilor mai mari față de operatorii care au o putere de negociere mai mică, prevenind ”abuzul de putere dominantă”.

M-am implicat activ în dezbaterile care au avut loc la nivelul Parlamentului cu privire la practicile comerciale neloiale și am urmărit cu interes negocierile purtate de fermierii români cu marile lanțuri comerciale din România. Uniunea Europeană a venit cu o soluție, însă România a ignorat-o. Fac un apel la acest Guvern pentru a emite o ordonanță de urgență privind aplicarea directivei Uniunii Europene și în legislația națională. Cu orice zi de întârziere, aceste practici comerciale abuzive duc la falimentarea producătorilor și procesatorilor români și creșterea profitului multinaționalelor. Iată stimați domni de la putere că aveți ocazia să faceți ceva concret pentru producătorii și procesatorii români. Dacă tot i-ați scos afară din piețe, măcar asigurați-le cadrul legal să nu fie umiliți atunci când merg la marii retaileri în încercarea de a mai salva ce se mai poate din munca lor!a mai declarat senatorul botoșănean.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
FOTO - Femeile social democrate sunt alături de preșcolarii din mediul rural
Dan Șlincu: „Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!”
Deputat Costel Șoptică, PNL: „ Este una dintre cele mai bune măsuri pe care le-am luat”, referindu-se la adoptarea Legii consumatorului vulnerabil
Lucian Trufin: „Școala și drepturile elevilor botoșăneni tăiate de pe lista de priorități a PNL”
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
ALDE Botoșani - Mistreții distrug munca agricultorilor botoșăneni și nimeni nu ia măsuri pentru a stopa acest lucru!
Comunicat USR PLUS Botoșani: Florin Cîțu a înșelat votanții PNL și USR PLUS
Roxana Țurcanu: „Din păcate, s-a ajuns la o politizare excesivă a unităților de învățământ din județul Botoșani!”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Posibil Burniță
6.55 °C
Minim: 6.28 °C
Maxim: 14.55 °C
Cele mai citite
ALERTĂ! Frați minori din Pomârla dați dispăruți
2228
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
605
Rezultat excepțional pentru micii fotbaliști ai „ACS Juniorul Dorohoi”. Au câștigat trofeul turneului ”Cupa Academicienilor„ de la Năsăud, în fața echipelor din Ardeal - FOTO&VIDEO
538
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
506
Botoșăneancă prinsă băută la volan, în Dorohoi. Avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
460
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
415
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
360
420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române
328
Zilele Municipiului Dorohoi 2021, sărbătoare în umbra pandemiei
307
Sărbătoare la Mihăileni, odată cu întoarcearea acasă a lui Mugurel Semciuc. Interviu cu vicecampionul olimpic
301
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord