Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT Lucian Trufin, PSD: “Domnilor guvernanți, după ce ați închis piețele, prețurile în supermarketuri au crescut din cauza practicilor comerciale neloiale pe care trebuia să le anulați”
Realitatea DorohoianăData 27.11.2020 - 14:43:13
Politic
Lucian Trufin, candidat PSD Botoșani pentru Seanatul României
Politica agricolă dusă până acum de liberali împarte viziunea privind comercializarea produselor agroalimentare în două imagini distincte: pe de o parte fermierii români care își vând marfa în frig și în pierdere și pe de altă parte supermarketurile care umflă prețurile, bătându-și joc atât de producătorii și procesatorii români cât și de consumatori.
DISTRIBUIE           

Prin Directiva (UE) 2019/633 a Parlamentului European din 2019 s-a stabilit în mod clar, care sunt practicile comerciale neloiale interzise la nivel european între comercianți și fermieri. Obligațiile statelor membre ale U.E. sunt de a transpune aceste prevederi în legislația națională. Ce a făcut până acum România? Absolut nimic. Ministerul Agriculturii se ocupă cu orice altceva decât să vină în ajutorul producătorilor și procesatorilor români, supuși abuzurilor marilor retaileri în ceea ce privește taxele injuste de la raft.a declarat senatorul Lucian Trufin.

Prețurile produselor agroalimentare au explodat în supermarketuri și vor continua să crească pe fondul închiderii piețelor agroalimentare și prin scăderea concurenței din acest domeniu. În afară de termene clare de plată pentru produsele proaspete, de interzicerea refacturării sau a introducerii abuzive de taxe la raft, de extinderea rețelei de distribuție sau de marketing, Directiva (UE) 2019/633 mai are un rol foarte important - sancționează conduita comercială a operatorilor mai mari față de operatorii care au o putere de negociere mai mică, prevenind ”abuzul de putere dominantă”.

M-am implicat activ în dezbaterile care au avut loc la nivelul Parlamentului cu privire la practicile comerciale neloiale și am urmărit cu interes negocierile purtate de fermierii români cu marile lanțuri comerciale din România. Uniunea Europeană a venit cu o soluție, însă România a ignorat-o. Fac un apel la acest Guvern pentru a emite o ordonanță de urgență privind aplicarea directivei Uniunii Europene și în legislația națională. Cu orice zi de întârziere, aceste practici comerciale abuzive duc la falimentarea producătorilor și procesatorilor români și creșterea profitului multinaționalelor. Iată stimați domni de la putere că aveți ocazia să faceți ceva concret pentru producătorii și procesatorii români. Dacă tot i-ați scos afară din piețe, măcar asigurați-le cadrul legal să nu fie umiliți atunci când merg la marii retaileri în încercarea de a mai salva ce se mai poate din munca lor!a mai declarat senatorul botoșănean.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat: Ziua de 24 ianuarie, sărbătorită de PSD Botoșani
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
6.48 °C
Minim: -1.61 °C
Maxim: 7.07 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
754
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
753
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
523
VIDEO - Bărbat amendat drastic de către jandarmi după ce a aruncat pe câmp o mare cantitate de deșeuri menajere
364
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
326
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
292
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
266
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
262
Poetul național Mihai Eminescu, evocat în Parohia Cobâla, Protopopiatul Dorohoi
225
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi – VIDEO &FOTOGALERIE
223
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord