Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comunicat Cătălin Ivan (ADN): Cerem înființarea unui fond de solidaritate forțată a politicienilor cu românii în valoare de 181.441.000 lei!
Realitatea DorohoianăData 08.04.2020 - 16:58:40
Politic
Cătălin Ivan, coordonator Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN)
Coordonatorul politic al ADN, Cătălin Ivan, cere Guvernului României să suspende acordarea de subvenții pentru partidele politice până la ieșirea din criză și crearea unui fond de solidaritate „forțată” a politicienilor cu românii în valoare de 181.441.000 RON.
DISTRIBUIE           

„În acest an cumplit de greu pentru toți, PNL, PSD, USR, UDMR, ALDE, PMP, UNPR, Pro România și Forța Națională își împart 181.441.000 RON, echivalentul a aproximativ 25 milioane de măști, sau un milion de combinezoane. De acești bani, s-ar putea susține venitul minim pentru aproximativ 100.000 de familii de români care și-au pierdut locul de muncă“! 

„În plină pandemie de coronavirus și criză economică profundă, în timp ce viețile românilor sunt puse în pericol, iar veniturile a milioane dintre ei diminuate sau chiar anulate, toate partidele politice parlamentare, fără nicio excepție, sunt preocupate exclusiv de jocuri politice și, mai ales, de înfruptarea fără jenă din banii publici“.

 

Cătălin Ivan arată că, în contextul crizei provocate de noul coronavirus, partidele parlamentare primesc în continuare sume colosale de la bugetul de stat, deși activitatea lor tinde spre zero.

Liderul ADN spune că pentru perioada celor două luni cât este declarată situația de urgență, partidele „încasează cu nerușinare 28 milioane de lei, dar nici unul dintre liderii politici nu se arată dispus să renunțe la halca bugetară, iar fondurile să meargă către sănătate“.

"În martie, partidele au primit în total suma de 14,2 milioane de lei, din care PSD și PNL au încasat împreună 11 milioane de lei. Situația se repetă și în aprilie. L-ați auzit pe Ludovic Orban să spună că liberalii sunt gata să renunțe la subvenție, iar banii să meargă, spre exemplu, către spitalul Județean din Suceava, atât de încercat în această perioadă? Sau l-ați auzit pe opozantul de carton Marcel Ciolacu, spunând că renunță la felia grasă alocată PSD? Până și Forța Națională condusă de Teodor Meleșcanu primește 2,5 milioane de lei pentru cele două luni de stat degeaba, dar a anunțat că ar renunța la acești bani. Să și vedem că se întâmplă!", a declarat coordonatorul ADN, Cătălin Ivan.

Potrivit lui Ivan, doar cu „economia“ de aproape 30 de milioane de lei s-ar achiziționa patru milioane de măști sau 140.000 de combinezoane, ambele produse fiind atât de necesare în spitalele României.

„Avem nevoie de fiecare leu, iar politicienii devorează fără milă bugetul național. Anual partidele primesc în total 181 de milioane de lei, o sumă imensă și nemeritată în același timp dacă analizăm performanțele eternilor corigenți politici abonați la fotoliile parlamentare. În această perioadă, liderii politici stau ascunși în propriile cazărmi, de frica virusului, apoi vor ieși triumfători anunțând cât de tare s-au bătut ei pentru țărișoara asupra căreia s-a abătut dușmanul invizibil“, a precizat Cătălin Ivan.

Pe de altă parte, coordonatorul politic al ADN acuză că, în timp ce în Europa apăreau primele semne ale pandemiei, liberalii erau preocupați de declanșarea anticipatelor și de împărțirea funcțiilor.

"La sfârșitul lunii ianuarie, o mască nu costa mai mult de 50 de bani. Dezinfectanți încă se găseau peste tot în lume, dar cine să se ocupe de stocurile necesare pentru spitale? Liberalii dansau la acea vreme în fiecare seară în jurul sondajelor, animați de DJ Klaus. Nici nu concepeau să rateze anticipatele! A fost un calcul politic cinic, iar rezultatele încăpățânării lor le resimțim din păcate azi cu toții!“, a adăugat Cătălin Ivan.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
Comunicat - ALDE Botoșani susține menținerea subvențiilor în agricultură
Comunicat ALDE Botoşani - Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni! - VIDEO
Comunicat ALDE Botoşani - Opriți nedreptatea de la Nova Apaserv Botoșani! Stopați supraîncărcarea facturilor la apă!
Comunicat ALDE Botoşani - Trezirea la realitate, dragi aleși locali! E timpul pentru a mai face mai mult pentru cetățenii cărora le-ați cerut votul!
Comunicat ALDE Botoşani - Opriti circul pe bani publici!
Comunicat ALDE Botoşani – „Terminați cu promisiunile și treceți la fapte”
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în vizită în judeţ - FOTOGALERIE
Vremea în DOROHOI
Noros
10.38 °C
Minim: 8.85 °C
Maxim: 14.89 °C
Cele mai citite
Incendiu la marginea Dorohoiului - FOTOGALERIE
1829
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1540
Petiţie online în sprijinul medicului Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
1304
Autocar distrus într-un incendiu, la Pomârla
1151
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
804
SINCERE CONDOLEANŢE!
748
Dorohoienii pot circula fără declaraţie pe proprie răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului
676
Medicul Bogdan Anton, managerul spitalului dorohoian, răspunde şi el, punctual, acuzaţiilor făcute de şeful liberalilor botoşăneni
566
DOROHOI - Angajaţii primăriei, în frunte cu primarul Alexandrescu, se vor supune termoscanării la intrarea în instituţie
434
Replică a primarului Dorin Alexandrescu la declaraţia senatorului liberal Costel Şoptică, care a cerut demisia mangerului spitalului dorohoian. „Este doar o încercare de a impune și la Spitalul Dorohoi un alt manager, eventual un membru PNL”
407
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 2
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 1
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord