Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT ALDE Botoşani: Datorii imense lăsate moștenire Consiliului Județean Botoșani. Bogdan Dăscălescu: ”este inadmisibil să pierdem bani din banii noștri pe niște orgolii”
Realitatea DorohoianăData 14.09.2020 - 10:01:15
Politic
Situația financiară îngrijorătoare prin care trece compania de apă aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, după sentința defavorabilă dată de Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, a atras atenția candidatului ALDE la șefia județului, Bogdan Dăscălescu.
DISTRIBUIE           

În opinia sa, despăgubirile pe care SC Nova ApaServ SA va trebui să le plătească în urma litigiului cu o societate comercială din Botoșani, vor afecta în mod direct bugetul Consiliul Județean Botoșani și vor constitui o povară pentru oricine va ajunge la conducerea județului.

            “Sentința dată de magistraţii CCIR era predictibilă, însă conducerea Consiliului Județean și operatorul de apă, în loc să se preocupe de găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestei probleme, au sperat că inevitabilul nu se va produce. Declarațiile șefilor celor două instituții cu privire la suma de plată pe care SC Nova ApaServ trebuie să o plătească în urma procesului, sunt ambigue și nu au niciun element care să confere siguranța continuării activității de către furnizorul de apă. Este inadmisibil ca un președinte de CJ să transfere întreaga responsabilitate a eșecurilor sale, pe umerii viitorului șef al județului. Subliniez că pe lângă despăgubirile stabilite de instanță în cuantum de 7,5 milioane de lei, fiecare zi de întârziere a efectuării plății atrage după sine dobânzi penalizatoare care se vor adăuga cheltuielilor de judecată și celor privind executarea silită, tot în sarcina SC Nova ApaServ. Situația este gravă, iar afirmațiile managerului de apă privind negocierea termenului de plată cu avocații societății câștigătoare sunt nerealiste și dovedesc atât modul defectuos de abordare a acestei probleme grave, cât și încercarea de minimizare a efectelor create de litigiu, a declarat Bogdan Dăscălescu.

Candidatul ALDE atrage atenția asupra faptului că situația de la SC Nova ApaServ nu este singura cu impact asupra finanțelor Consiliului Județean. O sumă aproximativ egală va trebui să fie plătită din conturile CJ în urma procesului pierdut de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri cu firma de construcții care a efectuat lucrările pe drumul DJ 282B între localitățile Prăjeni și Plugari.

”Viitorul președinte al Consiliului Județean va primi o grea moștenire de la actuala administrație județeană și va fi o adevărată provocare să gestioneze resursele financiare și așa limitate, de care dispune instituția“, a mai spus reprezentantul ALDE, Bogdan Dăscălescu.

”Este inadmisibil ca ura dintre partidele mari, orgoliile fără margini ale unor oameni care fac politică mai presus de administrație, dorința de a-și promova propriile ambiții cauționate de cine știe ce avantaje imediate, toate acestea să ne ducă în situația de a pierde procese pentru proiecte începute de fostele administrații, care nu au fost continuate de actuala administrație și pentru care trebuie să plătim sume uriașe de bani, bani din banii noștri”, a încheiat Bogdan Dăscălescu.

                                                                                                  Biroul de presă,

                                                                                                  ALDE Botoșani

 

 

Realizat la comanda Partidului Alianța Liberalilor și Democraților Botoșani , de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 21200063.

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Doina Federovici: „Persoanele vârstnice și botoșănenii cu dizabilități vor beneficia de sprijinul necondiționat al Consiliului Județean în mandatul meu”
VIDEO - Constantin Bursuc, candidat independent: "Vă invit pe toți la vot! Schimbarea o putem face împreună"
VIDEO - Mesajul lui Constantin Rotaru, candidatului Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean
Lucian Robu, candidat PMP pentru funcţia de primar - Scrisoare către dorohoieni: “Doar împreună putem reuşi!”
Mesajul primarului Dorin Alexandrescu, către dorohoieni: Secretul SUCCESULUI e munca în ECHIPĂ!!!
Doina Federovici: „La Consiliul Județean voi fi principalul partener al fermierilor botoșăneni”
VIDEO - Corneliu Popescu, candidat PMP la preşedinţia Consiliului Judeţean. Mesaj către dorohoieni
Federovici: „Voi aduce bani europeni pentru dezvoltarea județului Botoșani prin toate programele, inclusiv prin mecanismul ITI - Țara de Sus, Investiții Teritoriale Integrate”
Sondaj
În contextul Pandemiei COVID - 19, vă veți prezenta la vot pe 27 septembrie?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
10.86 °C
Minim: 9.9 °C
Maxim: 26.63 °C
Cele mai citite
Dorohoi – Mesajul primarului Dorin Alexandrescu cu ocazia începerii noului an şcolar
1276
Mesajul primarului Dorin Alexandrescu, către dorohoieni: Secretul SUCCESULUI e munca în ECHIPĂ!!!
1254
Profesorul Vasile Adăscăliţei, candidatul PRO România, mesaj către dorohoieni
1106
ACUM - Incendiu puternic la câţiva kilometri de Dorohoi - FOTOGALERIE
829
COMUNICAT PSD: Primarul PNL din Dersca se pregătește să fraudeze alegerile prin organizarea secției de votare din localitate în Primărie! PSD a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă
758
Incendiul din această după-amiază a fost stins. Pagube estimate la 500000 de lei
433
VIDEO – Revenire incendiu
327
Pompier dorohoian recompensat cu distincţia “Emblema de onoare a I.G.S.U.”. Distincţia i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru salvarea unui tânăr căzut în fântână
240
Cinema Melodia se redeschide de miercuri, 16 septembrie. Accesul condiţionat de reguli impuse de epidemia de COVID-19
210
ACUM. Incendiu deosebit de violent. Pompierii intervin pentru stingerea acestuia - FOTOGALERIE. UPDATE - VIDEO
191
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ - DAS Dorohoi angajează asistent medical comunitar
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
FOTOGALERIE - Patru zile de frumuseţe oferite de ORIFLAME, pe pietonalul din Dorohoi! Surprize zilnice şi tombolă la sfârşitul săptămânii
Măşti de protecţie distribuite gratuit de către DAS persoanelor cu venituri reduse din Dorohoi
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord