Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat ALDE Botoşani - Dorim produse bio românești, dar avem parte tot de importuri în magazine!
Realitatea DorohoianăData 04.06.2020 - 11:47:16
Politic
Roxana Florentina Ţurcanu, preşedinte ALDE Botoşani
Odată cu pandemia creată de Covid-19, oamenii au început să realizeze cât de important este să avem producție proprie pentru tot ce avem nevoie,atât în țară cât și la nivelul fiecarei regiuni sau chiar județ.
DISTRIBUIE           

De aceea, credem că acum mai mult ca niciodată ,Guvernul trebuie să sprijine fiecare fermier și fiecare agricultor  din țara noastră pentru a susține atât economia românească , dar și pentru a mânca cât mai natural și sănătos iar noi, consumatorii, să putem cumpăra aceste produse chiar în marile supermarketuri.

        Dorim să le reamintim domnilor de la PNL, că au promis înainte de a prelua guvernarea că vor aduce subvențiile la nivel european, adică trebuiau mărite de aproape cinci ori mai mult, decât se acordă în România , deoarece observăm  că  preocuparea lor nu este nicidecum să le crească subvențiile agricultorilor , ci din contră, vor să le diminueze sau chiar să le elimine.

            Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu,  solicită parlamentarilor  PNL , reprezentanților Guvernului în teritoriu, precum și tuturor demnitarilor PNL din județul Botoșani,  care ne reprezintă la nivel național, să  nu ignore munca agricultorilor, referindu-ne acum la locuitorii din comuna Copălău, județul Botoșani, întrucât ani la rând s-a dorit ca această muncă să fie recunoscută  atât la nivel județean ,cât și la nivel național, fiind vorba de un usturoi cultivat natural  pe hectare întregi de pământ.

          Precizăm faptul că, anul trecut Guvernul din care a făcut parte și ALDE, a apreciat și a recunoscut această muncă și activitatea  locuitorilor din comuna Copălău, respectiv cultivarea usturoiului și a aprobat finanțarea unui hectar cultivat cu usturoi, în valoare  de 3000 euro. Cei care au cultivat usturoi anul trecut au beneficiat de aceste subvenții, iar la nivelul județului nostru, comuna Copălău este cea unde s-a cultivat cel mai mult usturoi bio.

         Din discuțiile noastre avute cu locuitorii comunei Copălău , am înțeles că au primit informații și se preconizează ca să le diminueze subvenția pe hectar la usturoi , adică  mai puțin de 3000 euro. Mai mult decât atât, sunt voci din cadrul PNL care spun că vor să elimine această subvenție considerând că nu este oportună.

            Motiv pentru care, ALDE Botoșani le cere în numele cultivatorilor de usturoi din comuna Copălău, și din întreg județul, să nu-și bată joc de munca  și răbdarea cetățenilor pentru că este foarte greu să cultivi un hectar  de usturoi și  3000 de euro nu este foarte mult  ca subvenție pe un hectar, raportat la munca depusă de acești agricultori.

      „Ne-am dorit să mâncăm produse românești, să avem legume și fructe autohtone și așa subvențiile din celelalte state din Uniunea Europeană sunt mai mari decât în România și daca se dorește să le diminueze sau chiar să le elimine, atunci chiar susținem importurile și avem o problemă cu oamenii care muncesc în agricultură atât în Botoșani cât și în toată țara”, a declarat  Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

        Îi îndemnăm pe  toți cei din partidul aflat la guvernare , să nu se joace cu răbdarea oamenilor pentru că ei au răbdare până ajung în cabina de vot și atunci o să vadă  cât i-au înțeles românii!

 

            Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu

Comentarii


Articole din aceeași categorie
VIDEO - Deputatul dorohoian PSD Dan Șlincu, critici dure la adresa guvernului și ministrului Ghinea: „Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR. În România PNRR aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri deghizate în reforme”
Lucian Trufin: „PNL și USR dau mână liberă speculanților și fondurilor de investiții, să cumpere pământul românesc!”
PSD Botoșani continuă pentru al 8-lea an tradiția de cinstire a eroilor naționali - FOTOGALERIE
Deputat PSD Dan Șlincu: „Donarea de sânge face diferența dintre viață și moarte! Fiecare dintre noi avem puterea și datoria să ne ajutăm semenii!”
Marius Budăi: „Guvernul Dreptei a șters Botoșaniul și toată Moldova de pe harta investițiilor pentru următorii 5 ani”
Alexandra Huțu, deputat PSD: „Statul de Dreapta: 7 lei/zi, alocația unui elev versus 1.500 lei/zi salariul cumulat al premierului senator Cîțu”
Dan Șlincu, PSD: „DN28B și DN29D din județul Botoșani lăsate în paragină în aproape 2 ani de guvernare PNL-USR”
Cadouri oferite copiilor, de către liberalii botoșăneni, de 1 iunie
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
16.36 °C
Minim: 15.72 °C
Maxim: 26.25 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1165
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord