Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comunicat ALDE Botoșani: „Ce fel de popor suntem când ne trimitem oamenii la muncă în Germania, în plină pandemie Covid-19, când peste tot se aude recomandarea <să stăm în case>?”
Realitatea DorohoianăData 15.04.2020 - 19:49:47
Politic
Foto generic
Vicepresedintele ALDE Botoșani, Florin Turcanu, solicită autorităților județene să demareze imediat după sărbătorile pascale, discutii cu toți investitorii din județul Botoșani care au afaceri în domeniul agricol, zootehnic, în domeniul prestărilor de servicii și producțiilor, în vederea identificării unor facilități fiscale pentru acești oameni de afaceri care doresc să angajeze persoane întoarse recent din străinătate, din cauza pandemiei cu Covid-19, pentru a le putea oferi un salariu motivant, astfel încât să-i determine să muncească în județul Botoșani.
DISTRIBUIE           

Ne-am dori ca aceste persoane, care în prezent au rămas fără locuri de muncă, să nu mai plece în alte țări pentru a-și câștiga o pâine, așa cum am văzut cu toții în mass-media, situația creată în aeroportul din Cluj cu românii care se îngrămădeau, printre care și botoșăneni, pentru a pleca la muncă în străinătate, când în țara noastră este declarată starea de urgență din cauza pandemiei cu Coronavirus.

”Cunosc realitatea din județul Botoșani și majoritatea antreprenorilor din aceste domenii s-au confruntat cu lipsa personalului. Sunt firme din județul Botoșani care au adus angajați din străinătate, nu cred că este oportun să lăsăm oamenii noștri să plece la muncă pe un salariu bun în străinătate, când s-ar putea crea anumite facilități fiscale de către autoritatea județeană, împreună cu autoritatea guvernamentală, pentru investitorii care să angajeze acești oameni. Ce fel de popor suntem când ne trimitem oamenii la muncă în Germania, în plină pandemie Covid-19, când peste tot se aude recomandarea <să stăm în case>?”, a declarat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Posibilitate ar fi, asta dacă ne-am dori cu adevărat să facem lucruri bune și pentru semenii noștri, nu doar pentru interesele anumitor oameni cu funcții de conducere, și aici putem exemplifica cu ceea ce s-a întâmplat în zona construcțiilor, unde s-a stabilit un salariu brut, apoi s-a redus la jumătate impozitele pe salarii și nu a mai fost o lipsă atât de acută în ceea ce privește personalul.

Considerăm că așa trebuie făcut și la nivelul județului Botoșani pentru a putea rezolva acestă problemă privind migrarea forței de muncă în străinătate, mai ales în această perioadă atât de critică pentru toată lumea.

  

Biroul Politic Județean ALDE Botoșani

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
Comunicat - ALDE Botoșani susține menținerea subvențiilor în agricultură
Comunicat ALDE Botoşani - Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni! - VIDEO
Comunicat ALDE Botoşani - Opriți nedreptatea de la Nova Apaserv Botoșani! Stopați supraîncărcarea facturilor la apă!
Comunicat ALDE Botoşani - Trezirea la realitate, dragi aleși locali! E timpul pentru a mai face mai mult pentru cetățenii cărora le-ați cerut votul!
Comunicat ALDE Botoşani - Opriti circul pe bani publici!
Comunicat ALDE Botoşani – „Terminați cu promisiunile și treceți la fapte”
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în vizită în judeţ - FOTOGALERIE
Vremea în DOROHOI
Posibil Burniță
10.46 °C
Minim: 8.86 °C
Maxim: 15.62 °C
Cele mai citite
Incendiu la marginea Dorohoiului - FOTOGALERIE
1829
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1540
Petiţie online în sprijinul medicului Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
1304
Autocar distrus într-un incendiu, la Pomârla
1149
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
800
SINCERE CONDOLEANŢE!
744
Dorohoienii pot circula fără declaraţie pe proprie răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului
676
Medicul Bogdan Anton, managerul spitalului dorohoian, răspunde şi el, punctual, acuzaţiilor făcute de şeful liberalilor botoşăneni
566
DOROHOI - Angajaţii primăriei, în frunte cu primarul Alexandrescu, se vor supune termoscanării la intrarea în instituţie
434
Replică a primarului Dorin Alexandrescu la declaraţia senatorului liberal Costel Şoptică, care a cerut demisia mangerului spitalului dorohoian. „Este doar o încercare de a impune și la Spitalul Dorohoi un alt manager, eventual un membru PNL”
407
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 2
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 1
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord