Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
Realitatea DorohoianăData 01.04.2020 - 17:12:46
Politic
Filiala ALDE Botoșani trage un semnal de alarmă autorităților județene, să aloce urgent sume de bani necesare protecției botoșanenilor împotriva Coronavirusului!
DISTRIBUIE           

Dorim să reamintim conducătorilor județului Botoșani că de la primele discuții apărute privind Covid-19, partidul nostru a făcut un apel public prin care le-a adus la cunoștință că viața cetățenilor trebuie protejată, așa cum este stipulat în Constituție, unde scrie foarte clar că cetățenii au dreptul la viață.

Și de această dată, facem un nou apel către conducerea județului, să facă într-un ritm alert repartizarea sumelor necesare pentru a distribui către populație materiale de prevenție, însemnând măști, mănuși, dezinfectant și echipament pentru cadrele medicale, polițiști și jandarmi.

”Autoritățile trebuie să înțeleagă că nu trebuie să se joace cu viața  botoșănenilor, să nu se joace cu viața angajaților din sistemul sanitar, să nu se joace cu viața angajaților din M.A.I., care sunt în prima linie. Trebuie realocat urgent sume de bani pentru a cumpăra tot ce înseamnă distribuție gratuită prin Consiliul Județean și primării,  făcând referire la materiale de protecție către spitale, dar și la materiale de protecție către cetățeni, întrucât sunt și persoane care nu au posibilități financiare și nici nu găsesc de unde să achiziționeze aceste materiale. De asemenea, trebuie să aibă loc și o realocare a sumelor privind dezinfectarea străzilor, trotuarelor și a blocurilor, pentru luarea tuturor măsurilor care se impun cu scopul de a proteja cetățenii și dreptul la viață. Mi se pare că este cam târziu, dar trebuie să realizeze și autoritățile că trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”, a precizat, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Mai mult decât atât, echipa ALDE Botoșani, face un apel public către conducerea județului, să cheme la discuții oamenii din județul Botoșani, care au afaceri dezvoltate și care pot într-un termen foarte scurt să-i autorizeze prin Biroul unic de autorizare să-și poată reorienta activitățile pentru a produce local, materiale de protecție, însemnând măști, mănuși și dezinfectant, combinezoane și chiar sisteme de ventilație respiratorie. Fiecare județ în parte trebuie să-și găsescă soluții proprii pentru a trece peste această perioadă atât de dificilă pentru întreaga omenire, asta până când vine și ajutorul din partea Ministerului Sănătății, care trebuie să facă față tuturor nevoilor din țară.

„Avem firme puternice în Botoșani care au capacitatea necesară pe o comandă fermă și pe un termen foarte scurt să producă aceste lucruri. Nu vreau să dau nume, dar dacă nu se descurcă le pot da eu nume de firme care pot face aceste lucruri. Nu trebuie să cumpărăm astfel de produse cu preț de zece sau douăzeci de ori mai mari, când putem avea și aici pe plan local. Nu ne putem juca cu viețile oamenilor, greul de abia acum urmează, cineva va plăti pentru viețile omenești care se vor putea pierde din cauza neglijenței și neimplicării în acestă luptă împotriva Coronavirusului. În zadar mai construim drumuri, mai extindem rețelele de apă și canalizare sau le creăm botoșănenilor alte facilități, dacă pierdem vieți omenești, să nu uităm totuși ce este primordial!”, a adăugat Florin Țurcanu.

Un lucru care este foarte important pentru a nu răspândi acest virus, este ca persoanele venite din străinătate să stea în izolare atât timp cât le este recomandat de cei de la Direcția de Sănătate Publică. Motiv pentru care, le solicităm autorităților publice să fie foarte ferme cu cei care trebuie să stea în izolare la domiciliu sau în spațiile special amenajate, întrucât din cauza nerespectării acestor reguli se răspândește Covid-19 și nu ne putem permite ca din vina unor anumiți cetățeni să îmbolnăvim și alți botoșăneni.

 

Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
Comunicat - ALDE Botoșani susține menținerea subvențiilor în agricultură
Comunicat ALDE Botoşani - Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni! - VIDEO
Comunicat ALDE Botoşani - Opriți nedreptatea de la Nova Apaserv Botoșani! Stopați supraîncărcarea facturilor la apă!
Comunicat ALDE Botoşani - Trezirea la realitate, dragi aleși locali! E timpul pentru a mai face mai mult pentru cetățenii cărora le-ați cerut votul!
Comunicat ALDE Botoşani - Opriti circul pe bani publici!
Comunicat ALDE Botoşani – „Terminați cu promisiunile și treceți la fapte”
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în vizită în judeţ - FOTOGALERIE
Vremea în DOROHOI
Noros
10.38 °C
Minim: 8.85 °C
Maxim: 14.89 °C
Cele mai citite
Incendiu la marginea Dorohoiului - FOTOGALERIE
1829
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1540
Petiţie online în sprijinul medicului Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
1304
Autocar distrus într-un incendiu, la Pomârla
1151
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
802
SINCERE CONDOLEANŢE!
744
Dorohoienii pot circula fără declaraţie pe proprie răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului
676
Medicul Bogdan Anton, managerul spitalului dorohoian, răspunde şi el, punctual, acuzaţiilor făcute de şeful liberalilor botoşăneni
566
DOROHOI - Angajaţii primăriei, în frunte cu primarul Alexandrescu, se vor supune termoscanării la intrarea în instituţie
434
Replică a primarului Dorin Alexandrescu la declaraţia senatorului liberal Costel Şoptică, care a cerut demisia mangerului spitalului dorohoian. „Este doar o încercare de a impune și la Spitalul Dorohoi un alt manager, eventual un membru PNL”
407
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 2
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 1
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord