Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
Realitatea DorohoianăData 01.04.2020 - 17:12:46
Politic
Filiala ALDE Botoșani trage un semnal de alarmă autorităților județene, să aloce urgent sume de bani necesare protecției botoșanenilor împotriva Coronavirusului!
DISTRIBUIE           

Dorim să reamintim conducătorilor județului Botoșani că de la primele discuții apărute privind Covid-19, partidul nostru a făcut un apel public prin care le-a adus la cunoștință că viața cetățenilor trebuie protejată, așa cum este stipulat în Constituție, unde scrie foarte clar că cetățenii au dreptul la viață.

Și de această dată, facem un nou apel către conducerea județului, să facă într-un ritm alert repartizarea sumelor necesare pentru a distribui către populație materiale de prevenție, însemnând măști, mănuși, dezinfectant și echipament pentru cadrele medicale, polițiști și jandarmi.

”Autoritățile trebuie să înțeleagă că nu trebuie să se joace cu viața  botoșănenilor, să nu se joace cu viața angajaților din sistemul sanitar, să nu se joace cu viața angajaților din M.A.I., care sunt în prima linie. Trebuie realocat urgent sume de bani pentru a cumpăra tot ce înseamnă distribuție gratuită prin Consiliul Județean și primării,  făcând referire la materiale de protecție către spitale, dar și la materiale de protecție către cetățeni, întrucât sunt și persoane care nu au posibilități financiare și nici nu găsesc de unde să achiziționeze aceste materiale. De asemenea, trebuie să aibă loc și o realocare a sumelor privind dezinfectarea străzilor, trotuarelor și a blocurilor, pentru luarea tuturor măsurilor care se impun cu scopul de a proteja cetățenii și dreptul la viață. Mi se pare că este cam târziu, dar trebuie să realizeze și autoritățile că trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”, a precizat, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Mai mult decât atât, echipa ALDE Botoșani, face un apel public către conducerea județului, să cheme la discuții oamenii din județul Botoșani, care au afaceri dezvoltate și care pot într-un termen foarte scurt să-i autorizeze prin Biroul unic de autorizare să-și poată reorienta activitățile pentru a produce local, materiale de protecție, însemnând măști, mănuși și dezinfectant, combinezoane și chiar sisteme de ventilație respiratorie. Fiecare județ în parte trebuie să-și găsescă soluții proprii pentru a trece peste această perioadă atât de dificilă pentru întreaga omenire, asta până când vine și ajutorul din partea Ministerului Sănătății, care trebuie să facă față tuturor nevoilor din țară.

„Avem firme puternice în Botoșani care au capacitatea necesară pe o comandă fermă și pe un termen foarte scurt să producă aceste lucruri. Nu vreau să dau nume, dar dacă nu se descurcă le pot da eu nume de firme care pot face aceste lucruri. Nu trebuie să cumpărăm astfel de produse cu preț de zece sau douăzeci de ori mai mari, când putem avea și aici pe plan local. Nu ne putem juca cu viețile oamenilor, greul de abia acum urmează, cineva va plăti pentru viețile omenești care se vor putea pierde din cauza neglijenței și neimplicării în acestă luptă împotriva Coronavirusului. În zadar mai construim drumuri, mai extindem rețelele de apă și canalizare sau le creăm botoșănenilor alte facilități, dacă pierdem vieți omenești, să nu uităm totuși ce este primordial!”, a adăugat Florin Țurcanu.

Un lucru care este foarte important pentru a nu răspândi acest virus, este ca persoanele venite din străinătate să stea în izolare atât timp cât le este recomandat de cei de la Direcția de Sănătate Publică. Motiv pentru care, le solicităm autorităților publice să fie foarte ferme cu cei care trebuie să stea în izolare la domiciliu sau în spațiile special amenajate, întrucât din cauza nerespectării acestor reguli se răspândește Covid-19 și nu ne putem permite ca din vina unor anumiți cetățeni să îmbolnăvim și alți botoșăneni.

 

Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-1.31 °C
Minim: -4.99 °C
Maxim: 6.08 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2031
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
788
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
644
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
581
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
439
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
324
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
324
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
255
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
235
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
234
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord