Comunicat ALDE - Așteptăm din partea Guvernului programe noi pentru susținerea legumicultorilor!
Realitatea DorohoianăData 26.06.2020 - 12:43:13
Roxana Florentina Ţurcanu, preşedinte ALDE Botoşani
În situația în care se află în acest moment agricultura românească, din cauza condițiilor meteorologice, cu ploitorențiale în aproape toată țara, legumicultorii au nevoie de susținerea Guvernului, mai mult ca niciodată, pentru a putea face față acestei perioade, atât de dificile.

De aceea, facem o solicitare publicăr eprezentanților partidului de guvernământ si reprezentanților Guvernului în teritoriu, să facă toate demersurile necesare către Guvernul României și către Ministerul Agriculturii pentru a iniția un program, la fel cum este programul „Tomata” și pentru ardei și castraveți, dar și pentru alte legume cultivate de agricultorii români.

Considerăm că omul care muncește din greu pământul pentru a ne furniza nouă, consumatorilor produse bio,  merită un ajutor și din partea Gurvenului pentru a putea rezista pe piața legumelor, unde de cele mai multe ori reușesc să pătrundă furnizorii legumelor importate în detrimentul celor naturale,  cultivate în județul nostru.

„În urma discuților pe care le-am avut cu cetățenii din județul Botoșani care cultivă legume, aceștia mi-au spus că se simt defavorizați și au o mâhnire în suflet pentru că o parte dintre legume sunt susținute prin programul Tomata cu 3000 euro anual și credem că la fel trebuie să procedeze Guvernul și pentru celelalte legume și aici ne referim la castraveți, ardei, varza etc. să fie și acestea susținute prin programe specifice pentru că toți agricultorii botoșăneni muncesc la fel de mult. ALDE  dacă are posibilitatea va vota în Parlament un proiect susținut de Guvern pentru aceste legume”, a declarant Roxana FlorentinaȚurcanu, președintele ALDE Botoșani.

În același timp, informăm locuitorii județului Botoșani că reprezentanții Filialei ALDE Botoșani au discutat cu colegii nostri de partid, din  Parlamentul României și ne-au asigurat că vor depune  un proiect de lege, care va ajuta la programe noi pentru tot ce înseamnă legumicultură la nivel de România și la nivelul județului Botoșani.

În concluzie, rugăm guvernanții și parlamentarii partidului de guvernământ să facă toate demersurile necesare pentru implementarea acestor programe de susținere a legumicultorilor .

Un lucru pe care nu trebuie să-l ignore cei ce ne reprezintă în Parlamentul și în Guvernul României este că locuitorii județului Botoșani muncesc foarte mult, iar dacă o parte dintre ei cultivă și legume este foarte bine dacă îi pot ajuta prin crearea unor noi programe pentru susținerea legumicultorilor. Dacă vor fi susținuți prin astfel de programe, aceștia vor putea produce și mai multe legume și astfel populația va avea posibilitatea să cumpere legume bio cultivate în județul nostru, care sunt mult mai sănătoase decât să cumpere legume importate din alte țări din comunitatea europeană.

Președintele ALDE Botoșani, Roxana FlorentinaȚurcanu

Parlamentarii umaniști propun înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”, prin care aceștia să își poată plăti avansul pentru o locuință
ALDE Botoşani - Tinerii căsătoriți au nevoie urgent de o susținere financiară din partea statului!
Parlamentarii PPU (social-liberal) au depus un proiect de lege pentru modificarea legii dialogului social. Scopul acestuia, să apere angajații din sectorul privat și să corecteze disfuncționalitățile actualei legislații
Comunicat - Scrisoare deschisă către Antreprenorii Români
Deputatul Steluța Cătăniciu a intrat în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal
Radu Minea, președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)
Comunicat: Mesajul lui Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), de Ziua Drapelului Național: Drapelul ne unește într-o țară!
Comunicat: Doina Pârcălabu, fost președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)
Populaţia din Baranca evacuată din cauza creşterii nivelului râului Prut -VIDEO
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
2049
DOROHOI: PERICOL DE INUNDAŢII – COD ROŞU. A fost emisă o avertizare RO-ALERT!
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
Comunicat DAS Dorohoi - Modificări privind izolarea la domiciliu COVID 19
COD ROSU pe Jijia, Başeu, Sitna, Miletin şi Putreda. Cota de pericol în creştere la Rădăuţi Prut
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri