Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT: PSD vine în sprijinul românilor care vor să voteze și sunt în carantină, după ce Guvernul PNL a încercat să îi blocheze și să le îngreuneze accesul la vot
Realitatea DorohoianăData 28.11.2020 - 10:45:10
Politic
PSD anunță că a lansat o campanie publică de informare a alegătorilor pentru a se proteja și a merge la vot pe 6 decembrie, în contextul în care Guvernul Orban a stabilit alegerile în plină pandemie și a dorit să îngreuneze accesul la vot pentru cei care sunt în carantină sau vor fi în această situație, în perioada următoare.
DISTRIBUIE           

Guvernanții liberali au încercat, prin orice mijloace, să descurajeze și să blocheze participarea la vot a celor care se află sau se vor afla în carantină, din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei. 1 milion de contacți ai cazurilor pozitive ar putea fi în izolare la domiciliu în ziua votului, având nevoie de un act pentru a putea cere urna mobilă. PSD a propus o variantă simplă: declarația pe propria răspundere. Ministerul Sănătății s-a opus, venind în schimb cu o procedură nefuncțională, respectiv decizii emise de cei de la Direcțiile de Sănătate Publică. Cum să emită și să expedieze 1 milion de decizii cei care s-au dovedit incapabili să răspundă la telefoane? Este un calcul cinic pentru blocarea votului celor din carantină!”, au declarat liderii PSD Botoșani.

Guvernul Orban, după ce a pus alegerile în plină pandemie, pentru a-i intimida pe pensionarii cărora le-a tăiat drepturile, acum încearcă să blocheze și dreptul la vot al acestora.

PSD a propus procedura declarației pe proprie răspundere pentru solicitarea urnei mobile de către contacții intrați în izolare la domiciliu ce nu au un act care să le demonstreze incapacitatea de a se deplasa la secția de votare, având în vedere că izolarea a fost autoimpusă, după o discuție telefonică cu un reprezentant de la Direcția de Sănătate Publică.

Biroul Electoral Central a redactat un proiect de decizie pe baza propunerii PSD, însă, în ultimul moment, Ministerul Sănătății a cerut respingerea acestei propuneri, venind în schimb cu procedura ca Direcția de Sănătate Publică să emită decizii pentru contacții aflați în carantină, iar solicitarea urnei mobile să se facă pe baza acestor decizii.

În fiecare zi, Guvernul Orban adâncește haosul în domeniul sanitar. Medicii nu și-au primit drepturile cuvenite legal în perioadă de pandemie. ATI-urile nu mai au locuri, iar bolnavii sunt ținuți pe holuri, unde li se administrează oxigen. Direcțiile de Sănătate Publică sunt complet depășite. Corpul medical este extenuat, la capătul puterilor. Măștile de protecție sunt majoritatea neconforme și nu protejează pe nimeni, iar guvernul nu face nimic. Doar constată! Guvernul minte și falsifică datele prin plafonarea testărilor care să mascheze rezultate reale, catastrofale. Oferta electorală a liberalilor este încă 4 ani de dezastru cu Ludovic Orban. E mai riscant ca, pe 6 decembrie, să stai acasă și cu Orban încă 4 ani, decât să mergi la vot! Guvernul Orban e mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, ci și locurile de muncă, veniturile familiei, educația copiilor”, au subliniat liderii PSD Botoșani.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
-6.98 °C
Minim: -15.83 °C
Maxim: -5.44 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2015
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
737
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
556
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
423
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
290
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
275
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
219
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
202
Bărbat reținut pentru viol
187
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
186
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord