Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT: PSD vine în sprijinul românilor care vor să voteze și sunt în carantină, după ce Guvernul PNL a încercat să îi blocheze și să le îngreuneze accesul la vot
Realitatea DorohoianăData 28.11.2020 - 10:45:10
Politic
PSD anunță că a lansat o campanie publică de informare a alegătorilor pentru a se proteja și a merge la vot pe 6 decembrie, în contextul în care Guvernul Orban a stabilit alegerile în plină pandemie și a dorit să îngreuneze accesul la vot pentru cei care sunt în carantină sau vor fi în această situație, în perioada următoare.
DISTRIBUIE           

Guvernanții liberali au încercat, prin orice mijloace, să descurajeze și să blocheze participarea la vot a celor care se află sau se vor afla în carantină, din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei. 1 milion de contacți ai cazurilor pozitive ar putea fi în izolare la domiciliu în ziua votului, având nevoie de un act pentru a putea cere urna mobilă. PSD a propus o variantă simplă: declarația pe propria răspundere. Ministerul Sănătății s-a opus, venind în schimb cu o procedură nefuncțională, respectiv decizii emise de cei de la Direcțiile de Sănătate Publică. Cum să emită și să expedieze 1 milion de decizii cei care s-au dovedit incapabili să răspundă la telefoane? Este un calcul cinic pentru blocarea votului celor din carantină!”, au declarat liderii PSD Botoșani.

Guvernul Orban, după ce a pus alegerile în plină pandemie, pentru a-i intimida pe pensionarii cărora le-a tăiat drepturile, acum încearcă să blocheze și dreptul la vot al acestora.

PSD a propus procedura declarației pe proprie răspundere pentru solicitarea urnei mobile de către contacții intrați în izolare la domiciliu ce nu au un act care să le demonstreze incapacitatea de a se deplasa la secția de votare, având în vedere că izolarea a fost autoimpusă, după o discuție telefonică cu un reprezentant de la Direcția de Sănătate Publică.

Biroul Electoral Central a redactat un proiect de decizie pe baza propunerii PSD, însă, în ultimul moment, Ministerul Sănătății a cerut respingerea acestei propuneri, venind în schimb cu procedura ca Direcția de Sănătate Publică să emită decizii pentru contacții aflați în carantină, iar solicitarea urnei mobile să se facă pe baza acestor decizii.

În fiecare zi, Guvernul Orban adâncește haosul în domeniul sanitar. Medicii nu și-au primit drepturile cuvenite legal în perioadă de pandemie. ATI-urile nu mai au locuri, iar bolnavii sunt ținuți pe holuri, unde li se administrează oxigen. Direcțiile de Sănătate Publică sunt complet depășite. Corpul medical este extenuat, la capătul puterilor. Măștile de protecție sunt majoritatea neconforme și nu protejează pe nimeni, iar guvernul nu face nimic. Doar constată! Guvernul minte și falsifică datele prin plafonarea testărilor care să mascheze rezultate reale, catastrofale. Oferta electorală a liberalilor este încă 4 ani de dezastru cu Ludovic Orban. E mai riscant ca, pe 6 decembrie, să stai acasă și cu Orban încă 4 ani, decât să mergi la vot! Guvernul Orban e mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, ci și locurile de muncă, veniturile familiei, educația copiilor”, au subliniat liderii PSD Botoșani.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: „O nouă ticăloșie marca PNL”
Botoșănenii invitați să se alăture campaniei de strângere de semnături pentru susținerea plafonării prețurilor la electricitate și gaze naturale
PSD Botoșani: „Astăzi am pus capăt guvernării Cîțu, care a adus românii la sapă de lemn”
Președintele Iohannis convoacă negocieri cu partidele abia săptămâna viitoare, în ciuda situației de criză, după DEMITEREA guvernului Cîțu
Guvernul Câţu a fost demis cu un scor istoric!
Stop tremuratului în case! Semnați petiția!
Lucian Trufin: „Degeaba adoptăm noi legi în Parlament, dacă la Ministerul Agriculturii se doarme în papuci!”
Congresul PNL a trecut, pandemia și sărăcia au rămas!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
9.65 °C
Minim: 5.5 °C
Maxim: 14.49 °C
Cele mai citite
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
2039
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
1536
Delegație militară Româno-Americană în vizită la Dorohoi - FOTOGALERIE
1273
Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a doamnei învățătoare Doina Zahariuc
934
ALERTĂ DOROHOI! - COMUNICAT – Rata de infectare cu virusul SARS-COV 2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Vezi interdicțiile impuse!
844
Amenzi de peste 10000 de lei aplicate de către jandarmi în acest week-end
682
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
579
DOROHOI – Locuitorii de pe mai multe străzi, fară apă la robinete, din cauza unei avarii
562
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
550
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician
458
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord